10/19/09

berakhirnya syawal 1430H

seperti yang aku gtau sebelum nie..aku ngn budak2 kelas aku akn g umah terbuke lectrer aku kan..so semalam aku ngn sebahagian budak kelas aku konvoi beramai2 g umah lectrer aku nie..ade 2 orang..sorang lectrer, ajar aku pengautomatan industri..sorang nie plak PA aku..dah 2 kali raya xpnh pun g umah PA aku nie..so taun nie aku ngn budak2 lain nekad la nk g umah beliau nie..n akhirnya tercapai gak..

nak citer gak ckit alkisah pejalanan yang mengambil masa gak la nk smpai umh lectrer aku nie...kami budak2 laki naik moto..ade 4 bijik mto smua..budak pompuan lak de naik kete ade naik moto..

1st kami nk g umah tuan aji Jam..lectrer pengautomatan aku..tuan aji nie dok dah la jauh nun kat pt. sulong..dah nk smpai semerah dah..lau kire2.. mybe ambik mase 40 ke 50 minit la kot smpai lau bawak 70-100km/j..cm aku slalu bawak balik smeerah la..hihi..p di sebabkan x tau umah tuan aji nie kat ne..so kami ambik mase lebh kurang tmbah tolak sejam lebih gak la baru smpai..mane x nye..pusing kt tmpat yang same je ntah bape kali..nie sebb orang yang bagi direction tu slah la nie..dh la ngh panas terik..perut pun dah lapar..so kami pun g la tnye kt orang2 tepi2 jalan OTW nk g umah tuan aji nie..'bang.tman perindustrian pt sulong kt ne"..dh tnye tu akhir nye jmpe gak tman tu..huhu..

last2 smpai gak umah tuan aji jam dalm kol 1 kot..smpai2 je tgk yang dtg tu smua staf2 je..xde pun student..segan pun de gak..p wat muke x malu je..yela .nk malu pe..dh tuan aji jemput kn..p dah lame gak duduk baru la ade 4 orang g student seksyen lain yang smpai..

dh g umah terbuka nie mesti la mkn kan..so aku ngn kwn aku pe g..dh la tuan aji sediakan satay..mmg kami bedal saty je la dulu..dah kenyang satay n ber ingat kt orang lain gak..so kami pun tuka menu lain..aku ambik laksa ja..sebab dh kenyang mkn satay..hihi..

dh kenyang semua kami pun balik sebb nk g umah tuan aji usop lak,,PA kami..nk g umah tuan aji usop nie xsush..senng je..sampai kat sane dah selesai mkn n minum..kami tunggu bdak pmpuan lak..smntara tunggu tu kami wat la umah tu mcm umh kami sndri..siap bukak tv tgk bola g tu..haha..pas selsai smua kami pun balik la..

so,, pasnie mmg xde umah terbuka dh..umah tertutup byk la..haha..nk g umah trbuka n mkn free g kena la tnggu raya tuan depan ..xpun g umah orang kawen..haha..k la..time g umah lectrer aku ni aku da la ambk gmbar sekeping dua..nie aku da letak kat bawh..so..layan..zzzzzzz..(hmmm..sedapnye satay..yummmy..haha)



nak balik dah..dh kenyang mkn satay..n nk g umah tuan aji usop lak..


sedapnya satay..yummy..haha


nie kat umah tuan aji usop

Followers