12/30/09

janji tertunai

janji seterusnya aku tunaikan..haha..p aku xleh la nak letak gambar budak2 lai..sebab dorang x guna baju..haha..laki la..pmpuan guna la..ape la korang nie..so aku letak beberape gmbar aku je la..

destop wallpaperbekas penerjun negara tu..haha..perasan lebih
terjun berpasukan..haha..
nie selepas dah habis latihan..last day kat kolam renang..
kalau la aku boleh terbang macam nie kat udara..kan best..xperlu nak naik flight nak balik kampung..huhu
mase aku traning bersama deniel bego..aku malas je nak join die wakil negara..haha..
siap main ski la pulak..haha..p tu kick board la..aku kan kreatif..haha..
p/s: yang nie xde dalam pelajaran..terjun2 tu pun xde..aku blaja sendiri..haha
budak2 poyo bajet dah pandai berenang..orang lain sibuk blaja berenang..korang main bola air pulak ea..(aku pun same.tu yang ngah baling bola..haha)
sebelum bertolak balik..bergambar lu kat kolej 5 UM..tempat penginapan..
tgk!!..meningkalkan kesan..badan aku ade 4 warna..dahi 1..muka 1 badan 1 n kaki 1..haha..warna same je..p berlainan kecerahan..tengok je la dahi ku yang licin tu..haha
nie gambar mase kursus pengucapan awm pulak..group aku..bajet ngah pikir la tu..haha..muke itam macam arang g..huuhu
kesan renang kat dahi still ade..hitam pekat.."hitam itu menawan"..haha..menawan la sangat..


macam biasa..tugas aku..kalau x ambik gambar record video la jawabnye..naik bosan pun de gak..p aku suke..so aku xkisah..haha..

kredit kat sape yang ambik gambar nie..bukan senang nak tgk muke aku kat dalam camera or masa program SUKSIS nie..

kredit kt juru camera aku mase renang tu, net..dalam air pulak tu..hahaa..

k la..letak banyak2 gambar t korang meluat lak..
salam
adios..

new year

assalamualaikum..salam sejahtera..salam 1 malaysia..

1st time aku wat n3 bagi salam...

sebab pe..sebab nie 1st n3 aku buat awl pagi..haha..xpe..bukan nak cite sal tu..aku pun xtau nak letak ape sebenarnye..tajuk idea ade..p isi xtau nak taip ape..so memandang kan kite dah nak masok tahun baru..aku letak la 1 2 wallpaper sal new year nie walaupun aku tau korang leh carik sendiri kat website2 mane yang korang nak..ade yang lebih hebat tu buat sendiri..p aku nak letak gak..haha..so kat bawah nie ade la cikit wallpaper yang berkenaan ngn new year..layannn..zasss..new year wallpapers
new year wallpaper
wallpaper 2010


wallpaper new year
selamat tahun baru
happy new year
wallpaper menarik
cute wallpaper

sejarah cerita katak..

sebelum aku melelapkan mata..aku nak tunaikan la satu jnji nie dulu..takut esok dah xbangun2 lagi susah lak..p satu je la..
ermm..camne ek nak mule..lau dah berhutang nie susah pulak ase nak bayar..tu la orang kate..berhutang senang..p nak bayar balik tu memang payah..so same la ngn berjanji..tabur janji memang senang..cakap itu ini..p bile part nak tunai kan tu..memang payah la.hihi..
panjang lebar plak tazkirah aku nie..haha..
sebenarnye aku nak cite cikit sal katak ari tu..kan aku de letak n3 sal katak hijau tu kan..so nie n3 yang de kena mengena sal katak tu..p bukan la katak hijau..katak besa je..wane coklat.hihi..
kisah nie bermula time aku g camping ngn pegawai penyelaras aku..kitorang g camping kat air terjun takar melor..tempat nie kecik je..p ok la..cite sal katak nie wujud time aku n geng2 yang same g camping tu mandi air terjun..kitorang g dalam 6 orang termasuk pegawai tu td..
p time mandi nie pegawai kitorang tu balik umah die..sebab umah die x bape jauh dari situ..so kitorang ber5 nie g la mandi..ngn air yang memang sejuk..tengok saje pun dh kecut seluruh badan nie ha..p x mandi rugi lak..dtg jauh2 p x mndi..so bek mandi..haha..
time ngah mandi tu ..kitorang lepak la duduk kat batu..smbil2 tu kaki biar berendam dalam air..separuh badan je atas air..kt kawasan tu gak ade ikan kecik2..so ikan tu akan g gigit la kaki2 yang terendam dalam air tu..macam fish treatment tu..p tu kena bayar..kat cinie free je..haha..sambil ikan gigit2 kaki tu kitorang sembang2 la..macam2 la yang kitorang sembang..sampai part nak balik dah..member yang sorang nie pun ajak la naik..die kate dalam kol 11 kite naik la..kitorang pun ok je..
tiba..tiba..jeng..jeng..jeng...
haha..ase nk tegelak lak..hahaa...gelak lagi..bak kate lumut..lempang kang..haha..kuat tol pengaruh ko nie lumut..ish3..
k2 sambung cite..tiba2..aku terasa cam de benda je bergerak naik atas peha aku..aku ingtkan ikan..rupe2 nye..korang rase ape..aku ase korang dah tau nie..haha..katak???..bukan la..ape la korang nie..yang tu pun xtau..frog la..haha..same la tu..bengong..yes katak..katak tu naik katak peha n badan aku...aku pun ape g..dah la memang geli nak pegang katak nie..muncul lak secara tiba2 katg badan aku memang bukak silat la aku tepis katak tu..haha..sampai aku jatuh kat celah2 batu tempat aku dudk tadi..nasib bek la xtersepit..lau x cnfirm cite nie xde..p cite aku masok wad pulak..haha..
dah aku tepis katak tu..kawan2 aku yang lain pe g..gelak sakan la..dorang kate pe.."tu la ko..sape suruh ko berenang care katak tadi..hahaha"..
memang pun aku de berenang care katak tadi..saje test ape yang aku blaja time kat UM tu..last2 katak lak naik kat badan aku..haha..
so..lepas tu tadi..aku ngn sorang g kawan aku nie meneruskan sesi mandi..haha..p jap je..sebab kitorang nak balik dah..g pun badan dah kecut..air sejuk macam air batu dah..hahaha..
k la..xlarat nak gelak dah..korang jgn nak gelak..kang aku suh lumut lempang kang..haha..lumut kan suke lempang orang..hihi...jgn marah ea lumut..selamat sambut new year kat negeri orang yea..hihi...
aku dah tunai kan satu janji..so janji nak letak gmbar tu lain kali lak..intenet ngh low lagi nie..huhu..sush nak upload gambar..
k
adios

12/28/09

katak hijau

esok dah start kena fokus dalam kelas..fokus ke??hihi..persoalan yang harus aku jawab..p aku penah wat nie..p kejap je la..aku xingt subject pe..p memang aku penah wat..yang sedihnye xsampai sebulan pun..huhu..p dalam kelas bukan nye xfokus juz kurang perhatian je..hihi..lecturer cakap kat depan aku pun cakap kat belakang..kadang2 la..bukan cakap kosong..sembang sal ape yang lecturer ajar kat depan tu gak..pastu mula ketinggalan dengan ape yang lecturer tu ajar..lau dah ketinggalan tu mule la aku ase malas nak ikut ape yang d ajar..haish..tak boleh pakai betul la prinsip nie..so..esok bermula la senaman jari aku menyalin nota..haha..ok la.,,kol 10 nie aku ngn budak kelas aku nak g main futsal..ade sape2 nak ikut..??jom!!..


ok la..


adios..


p/s:: tajuk xde kena mengena langsung..saje je..ntah tetibe je terlintas perkataan katak hijau tu kat akal aku..aku tulis jela..hihi..p aku de cite sal katak nie..t lain n3 aku cite..hihi..adios

HARI PERTAMA KU

hari nie..aku dah start g kuliah..ase malas je nak pegi..tp nak buat macam mana..kena pegi jugak..so..macam biasa la..minggu pertama ade lecturer yang nak buat kelas dan ade yang belum nak buat kelas..macam pagi nie la..sepatutnye kalau ikut jadual yang dah keluar ade je kelas dari pukul 8 hingga lah pukul 10..p memandangkan lecturer pun baru balik cuti..mud cuti tu de lagi kot..hihi..so xde kelas la..
p petang nie ade pulak..tu yang leceh nye pulak tu..lau ikut jadual..kelas tu sejam je..nak jumpe je kot..datang je la..tunjuk muke..bukan susah sangat pun..
nak bagitau yang nie je..
xde ape2 yang penting sangat pun...
SELAMAT MENEMPUH SEMESTER BARU

nak letak tajuk pe ea..korang letak la sendiri k..hihi

esok..tanggal 28 december 2009..bermula la semester baru pengajian ku di uthm johor..haha..skema giler..hahaha..
aduyai..malasnye ase nak g kelas esok..bukan pe..badan x ilang penat g nie..lenguh2 g nie..sengal pun ade..haha..g pun jadual kelas xde g..nie budak kelas aku g tau la.aku x g cek pun..xberkesempatan..bz cikit..hihi..p aku pelik lak..camne leh xde jadual g..esok kan dah start kuliah..jgn2 staf semua ingat still cuti g kot..like me..ingtkan da seminggu g cuti..hahaha..aku tambah cuti sendiri leh x..leh je kan..hahaha..asyik gelak je nie..xde keje ke..memang xde keje pun..hahaha..gelak lagi..dalam hati je la..kang gelak kuat2 orang kate giler lak gelak tgh2 malam nie..hihi..
so aku xde nak cakap pe lagi dah..nak tito..gambar program x smpat nak upload g..besok kot..hihi..kat kekawan semua..selamat ber kuliah semula..yang dh keje tu..selamat berkerja..hihi..k
salam

12/27/09

dah nak start kuliah ke??bukan da seminggu lagi ke..

Pejam..Celik..Celik..Pejam..tido la..pe yang ko tggu lagi tu wei..dari tadi pejam celik je..jgn ko x celik2 pagi esok sudah..haha..
aku bukan nak cite sal tido la..bile aku ingat2 balik..rupe2 nye tinggal sehari je g cuti semester aku untuk sem nie..aku ingtkan da seminggu g..haha..patut la kawan aku asyik bising je td tnya jadual kelas..rupe2nye dah nak start sem baru dah..haha..pe nak jadi la ngn aku nie..smpai kan tarikh n hari pun dah lupa..haish..
badan aku pun ase lenguh2 g nie..ase malas lak nak g kuliah..besanye minggu pertama nie lectrer pun mlas nak masuk kelas g..hihi..wat2 lupe tarikh n hari balik leh x..haha..
berbalik kepada kes lupe tarikh n hari nie..aku bukan pe..dah bz sgt sampai aku lupe dah hari nie hari ape..tu la..program dari start cuti sem sampai habis cuti x rehat2 nie..penah dua 3 kali gak aku tersilap hari..haha..
naik lenguh2 gak dah seluruh badan aku nie..lau da tempat urut sedap nie..haha..
antara program yang aku ikut sepanjang cuti semester aku selama 5 minggu nie..
1..start cuti sem je..program kursus latihan luar..under KPT
2.xsempat nak rehat..next program Malaysian University Explo Race..under UTHM
3. pe lagi..mySUKSIS la..wajib..3 minggu pulak tu..macam2 program time suksis nie..berenang la..public speaking la..macam2 lagi la..
4.camping kt takar melor...nie program sendiri..bersama ngn pegawai penyelaras aku..2 hari satu malam..memang penat giler..yang nie aku baru balik semlam..
so..yang tu la antara program yang aku join sepnjang cuti sem nie..ntah ape2 je la..so..masa cuti aku terisi ngn perkara berfaedah..cewah..haha..
aku nak letak gambar..p intenet low pulak ..t la aku upload lain..
so kat kawan2..selamat menempuh (jgn sampai ko lak yang jatuh g tempuh tu..hihi) semester baru..jgn sampai terjatuh sudah..k..adios..

12/8/09

suksis la..bukan sukses..ada paham!!

yahoo..google..haha..kawad tok minggu nie dah bis..dua hari je kawad..p dua hari pun dah berselang dah muka nie..leher lagi..dah bertukar kaler dah..haha..
..esok aku p renang pulak..kat UM..seminggu dok kat sana..hihi..main air la seminggu nie..kecut badan..haha..lau x kolam renang UM tu x berbumbung mengelupas pulak la kulit2 nie..aduyai..p dengar2 citer berbumbung..lau berbumbung bagus la..hihi..
k la..penat nie..nak titdo..hihi..salam

12/5/09

::suksis ke sukses??::

malam nie..da rollcall..betul ke ejaan nye nie..haha..pedulik la..sambung balik gelak..hahaha...bukan nak cite sal rllcall tu..nak bgtau..pas rollcall malam nie..bermula lah sesi latihan intensif aku untuk sem nie..huhu..
esok start kawad dah..aduyai..malasnye..lame dah xkawad nie..joging pun xda nie sejak study week g..sebulan lebih dah..aduyai..nasib bek kawad 3 hari ja..6-8/12/2009..pastu g renang pulak..kt UM..9-15/12/2009..pastu balik kampus semula..rehat sehari..17 da latihan menembak m-16..pas menembak g PD pulak..da kursus pengucapan awam..nasib 3 hari ja..18-20/12/2009..pastu balik kampus semula..kawad lagi 3 hari..21-23/12/2009..aduyai..malasnye ase..huhu..
so kat member2 nuff semua..sorie la..xdapat nak klik korang nye nuff sampai 23 hb nie..lau da free aku klik la yea..korang jgn lupe lak nak klik nuff aku..hihi..
k..bye2..
assalamualaikum

..sambungan..

banyak2 aktiviti yang aku ikut masa kursus latihan luar JPT aritu part nie la yang paling best..sebab dah banyak dah aku ikut progrma dalam or luar utan..p xpenah pun aku redah air sungai sederas air sungai nie..memang deras bai..xcaye??..korang g la tgk sendiri kat taman negeri endau rompin tu..memang deras gile la..ase nak hanyut je bile angkat sebelah kaki nak melangkah..lau tengak arus tu ase pening2 je pale..nak tgk gambar sungai tu..tu kat bawah..ade satu je..nie pun aku umpe kat FB kak mieza..tq 2 kat mieza..hihi

nie la arus sungai tu..dalam gambar xbape nampak la derasnye..huhu
macam nak berlumba la pulak..

sebelum nightwalking..bergambar lu..hihi


part nie pun best gak..p penat cikit la..nak mendayung tu..



nie dah nak balik..sebelum balik ambik sijil lu..

12/3/09

email baru

aku baru je wat email baru..so sape2 nak anta email kat aku leh anta kat email baru aku yea..email mr_alemp88@yahoo.com 2 inbox penuh ngan FB..so leh anta kat email baru aku nie ha_lim1508@yahoo.com k..tq

tak cukup bangga lagi ka..


SKUAD bawah 23 tahun (B-23) kebangsaan tampil garang pada aksi sulung dalam acara bola sepak Sukan SEA 2009 apabila membelasah Timor Leste 11-0 di Stadium Nasional Laos di Vientiane petang semalam.


Nyata penundaan 24 jam penerbangan skuad negara ke Laos tidak menjejaskan rentak anak-anak buah K. Rajagobal itu, malah mereka mungkin mahu melepaskan geram dengan Timor Leste menjadi mangsa pertama mereka.


Malaysia selesa mendahului 6-0 pada separuh masa pertama sebelum menambah lima lagi gol pada babak kedua.


Ahmad Fakri Saarani menjaringkan hatrik, Norshahrul Idlan Talaha meledak dua gol manakala Baddrol Bakhtiar, Zaquan Adha Radzak, Safiq Rahim, Aidil Zafuan Radzak, Amirulhadi Zainal dan Amar Rohidan masing-masing menyumbang satu gol.
Norshahrul membuka tirai jaringan seawal minit ketiga sebelum Baddrol merembat gol kedua pada minit ke-11 diikuti jaringan Zaquan pada minit ke-14.


Safiq menjadikan kedudukan 4-0 pada minit ke-28 dan Malaysia menambah dua lagi gol sebelum waktu rehat menerusi jaringan kedua peribadi Norshahrul (30) dan Fakri (42).
Sebaik babak kedua bermula, Aidil tampil menjaringkan gol ketujuh Malaysia pada minit ke-57 sebelum Fakri melengkapkan hatriknya menerusi dua jaringan berturut pada minit ke-70 dan 77.


Baki dua gol Malaysia dijaringkan dua pemain gantian, Amirulhadi pada minit ke-80 dan Amar pada minit ke-90.
Malaysia selepas ini akan berdepan ujian sebenar menentang Vietnam pada perlawanan kedua Ahad ini.


Sementara itu, pada satu lagi perlawanan Kumpulan A semalam, juara bertahan Thailand sekadar seri 1-1 dengan Vietnam.
Thailand mendahului pada minit ke-70 menerusi Kirati Keawsombut sebelum Vietnam menyamakan kedudukan pada minit ke-89 hasil jaringan Nguyen Quy Suu.
Jumaat ini, Thailand akan bertemu Kemboja manakala Vietnam bertemu Timor Leste sementara Malaysia diberi rehat.


MALAYSIA: 1-Farizal Marlias, 6-Nasriq Baharom, 7-Aidil Zafuan Radzak (c), 24-Muslim Ahmad, 2-Sabre Mat Abu, 13-Ahmad Fakri Saarani, 10-Safiq Rahim (12-Amar Rohidan), 15-K.Gurusamy, 23-Baddrol Bakhtiar (16-S.Kunanlan), 9-Norshahrul Idlan Talaha (21-Amirulhadi Zainal), 8-Zaquan Adha Radzak.


ha!!!..sape kate malaysia lemah..kan dah kena belasah 11-0..hihi..aku bangga jadi anak malaysia..cewah..pesanan kat pemaian2 semua..jangan la bangga sangat.tu baru lawan ngan team setaraf..t jumpa vietnam plak..so..kena menang lagi..hihi..bagaus!!permulaan yang baik..

Followers