2/22/10

peraduan teka kaki..eh silap..teka-teki


contest teka teki pulak..nie 1st time kau join contest dalam blog nie..haha..gelak la kat aku..aku tak kisah pun..haha..saje je nak join..macam tergerak hati nak join kan..selain tu boleh update blog sementara takda idea nak buat n3 baru kan..hihi..

ok..jom jawab teka-teki tu..sape2 nak join boleh tengok kat blog cik kak nie [LINK]..hihi..contest yang sangat mudah..peraturan yang simple je..

ok dah..sesi menjawab..

teka teki pertama:
jawapanye segala jenis meter pada bus tersebut..haha..(betul ke nie..lantak la..)

teka-teki ke 2 pulak:
jawapanya tak batal..sebab bukan anjing yang jilat kaki dia..dia jilat kaki sendiri..kan3..hihi

ok2.masuk part slogan..nie yang lemah nie..aku bukan pandai nak buat slogan2 nie..aku buat suke aku je la ek..

saya suka jawab teka-teki nie kerana saya pun tak tau kenapa saya suka jawab teka-teki nie....kenapa saya suka jawab teka-teki nie??(ala ala iklan petronas yang kenapa suka rumah tu..hihi.)

ok dah..siap satu contest..

selesai..saje memriahkan contest sesama blogger..lain kali nak join contest lain pulak la..hihi.

kasar ke?..melampau ke??..maaf di pinta..

ape pendaapt korang kat n3 pasal polis tu??

ade ke aku kutuk polis??

yang aku tau aku bertanya pasal kerje polis je..

dengan tajuk awal

polis makan gaji bute??

lepas tu tukar jadi

polis pt raja makan gaji bute??

sebab ape aku kate aku bertanya??

sebab aku letak tanda tanya (?) kat hujungggggggggg sekali tajuk n3 tu..kan3..

tp aku akui memang akan ade terasa pasal aku tulis umum je..just polis..tak spesifik..membuatkan ade yang berpendapat aku khas kan kat semua polis2 kat malaysia nie..silap aku jugak di situ kot..tq kepada yang menegur n yang terasa tadi tu..hihi..bukan semua polis pt raja pun macam nie..just polis yang sorang nie je..yang tengah buat rondaan bersama anggota rela di bawah tugasan NKRA kot..

ok la..setakat nie saje kot tuk n3 ke2 malam nie..nie pun sebab aku tak dapat nak tido lagi nie..dah la esok aku ade kelas pukul 8 nie..aduhh..susah betul la kalau selalu macam nie..adios.

p/s: maaf kalau ade yang terasa..
p/s lagi : pt tu parit
p/s lagi lagi : aku pun sebahagian dari polis just takde kuasa je

polis pt raja makan gaji buta??

ape pendapat korang bile tengok polis yang dalam tugas tapi bila jumpa orang tengah main mercun, roket dan yang sama waktu dengan nya buat selamba je..just lalu n tengok macam tu ja..

adekah ini yang di kate kan makan gaji bute??

or memang di benar main mercun masa tahun baru cina

or
memang boleh pun main mercun nie..takde dalam undang2 kate xboleh pun..(kalau takde ape yang keluar dalam berita tangkap sana sini tu..hihi)

yang nie aku tengok masa aku tengok bola kat kedai mamak tadi..kedai sebelah mamak tu siap boleh bakar mercun gantung tu kat tepi kedai yang orang tengah tengok bola..ade ke patut..tau la kedai dia sebelah tu jugak..kalau bakar kat sebelah lain xboleh ke??kalau kena kat orang ke ape ke tadi macam mane??..

yang best nye aku macam tengok bola live je..siap ade bunga api yang orang guna untuk sambut new year or ade ape2 event besar tu..smart giler..haha..

tapi aku tak puas ati bile polis tu selamba je tengok budak tu main mercun..haish..

p/s::yang nie boleh kena ISA gak ke??sebab kutuk polis bukan kutuk k..xnampak tanda tanya kat last word tu..tu tandanya pertanyaan..so jawapannya ialah YA atau TIDAK..haha (aku lupe nak ambik gambar + tak sempat)

p/s lagi: tuka tajuk sebab ade orang xsuke..hihihi..

Followers