12/30/09

janji tertunai

janji seterusnya aku tunaikan..haha..p aku xleh la nak letak gambar budak2 lai..sebab dorang x guna baju..haha..laki la..pmpuan guna la..ape la korang nie..so aku letak beberape gmbar aku je la..

destop wallpaperbekas penerjun negara tu..haha..perasan lebih
terjun berpasukan..haha..
nie selepas dah habis latihan..last day kat kolam renang..
kalau la aku boleh terbang macam nie kat udara..kan best..xperlu nak naik flight nak balik kampung..huhu
mase aku traning bersama deniel bego..aku malas je nak join die wakil negara..haha..
siap main ski la pulak..haha..p tu kick board la..aku kan kreatif..haha..
p/s: yang nie xde dalam pelajaran..terjun2 tu pun xde..aku blaja sendiri..haha
budak2 poyo bajet dah pandai berenang..orang lain sibuk blaja berenang..korang main bola air pulak ea..(aku pun same.tu yang ngah baling bola..haha)
sebelum bertolak balik..bergambar lu kat kolej 5 UM..tempat penginapan..
tgk!!..meningkalkan kesan..badan aku ade 4 warna..dahi 1..muka 1 badan 1 n kaki 1..haha..warna same je..p berlainan kecerahan..tengok je la dahi ku yang licin tu..haha
nie gambar mase kursus pengucapan awm pulak..group aku..bajet ngah pikir la tu..haha..muke itam macam arang g..huuhu
kesan renang kat dahi still ade..hitam pekat.."hitam itu menawan"..haha..menawan la sangat..


macam biasa..tugas aku..kalau x ambik gambar record video la jawabnye..naik bosan pun de gak..p aku suke..so aku xkisah..haha..

kredit kat sape yang ambik gambar nie..bukan senang nak tgk muke aku kat dalam camera or masa program SUKSIS nie..

kredit kt juru camera aku mase renang tu, net..dalam air pulak tu..hahaa..

k la..letak banyak2 gambar t korang meluat lak..
salam
adios..

new year

assalamualaikum..salam sejahtera..salam 1 malaysia..

1st time aku wat n3 bagi salam...

sebab pe..sebab nie 1st n3 aku buat awl pagi..haha..xpe..bukan nak cite sal tu..aku pun xtau nak letak ape sebenarnye..tajuk idea ade..p isi xtau nak taip ape..so memandang kan kite dah nak masok tahun baru..aku letak la 1 2 wallpaper sal new year nie walaupun aku tau korang leh carik sendiri kat website2 mane yang korang nak..ade yang lebih hebat tu buat sendiri..p aku nak letak gak..haha..so kat bawah nie ade la cikit wallpaper yang berkenaan ngn new year..layannn..zasss..new year wallpapers
new year wallpaper
wallpaper 2010


wallpaper new year
selamat tahun baru
happy new year
wallpaper menarik
cute wallpaper

sejarah cerita katak..

sebelum aku melelapkan mata..aku nak tunaikan la satu jnji nie dulu..takut esok dah xbangun2 lagi susah lak..p satu je la..
ermm..camne ek nak mule..lau dah berhutang nie susah pulak ase nak bayar..tu la orang kate..berhutang senang..p nak bayar balik tu memang payah..so same la ngn berjanji..tabur janji memang senang..cakap itu ini..p bile part nak tunai kan tu..memang payah la.hihi..
panjang lebar plak tazkirah aku nie..haha..
sebenarnye aku nak cite cikit sal katak ari tu..kan aku de letak n3 sal katak hijau tu kan..so nie n3 yang de kena mengena sal katak tu..p bukan la katak hijau..katak besa je..wane coklat.hihi..
kisah nie bermula time aku g camping ngn pegawai penyelaras aku..kitorang g camping kat air terjun takar melor..tempat nie kecik je..p ok la..cite sal katak nie wujud time aku n geng2 yang same g camping tu mandi air terjun..kitorang g dalam 6 orang termasuk pegawai tu td..
p time mandi nie pegawai kitorang tu balik umah die..sebab umah die x bape jauh dari situ..so kitorang ber5 nie g la mandi..ngn air yang memang sejuk..tengok saje pun dh kecut seluruh badan nie ha..p x mandi rugi lak..dtg jauh2 p x mndi..so bek mandi..haha..
time ngah mandi tu ..kitorang lepak la duduk kat batu..smbil2 tu kaki biar berendam dalam air..separuh badan je atas air..kt kawasan tu gak ade ikan kecik2..so ikan tu akan g gigit la kaki2 yang terendam dalam air tu..macam fish treatment tu..p tu kena bayar..kat cinie free je..haha..sambil ikan gigit2 kaki tu kitorang sembang2 la..macam2 la yang kitorang sembang..sampai part nak balik dah..member yang sorang nie pun ajak la naik..die kate dalam kol 11 kite naik la..kitorang pun ok je..
tiba..tiba..jeng..jeng..jeng...
haha..ase nk tegelak lak..hahaa...gelak lagi..bak kate lumut..lempang kang..haha..kuat tol pengaruh ko nie lumut..ish3..
k2 sambung cite..tiba2..aku terasa cam de benda je bergerak naik atas peha aku..aku ingtkan ikan..rupe2 nye..korang rase ape..aku ase korang dah tau nie..haha..katak???..bukan la..ape la korang nie..yang tu pun xtau..frog la..haha..same la tu..bengong..yes katak..katak tu naik katak peha n badan aku...aku pun ape g..dah la memang geli nak pegang katak nie..muncul lak secara tiba2 katg badan aku memang bukak silat la aku tepis katak tu..haha..sampai aku jatuh kat celah2 batu tempat aku dudk tadi..nasib bek la xtersepit..lau x cnfirm cite nie xde..p cite aku masok wad pulak..haha..
dah aku tepis katak tu..kawan2 aku yang lain pe g..gelak sakan la..dorang kate pe.."tu la ko..sape suruh ko berenang care katak tadi..hahaha"..
memang pun aku de berenang care katak tadi..saje test ape yang aku blaja time kat UM tu..last2 katak lak naik kat badan aku..haha..
so..lepas tu tadi..aku ngn sorang g kawan aku nie meneruskan sesi mandi..haha..p jap je..sebab kitorang nak balik dah..g pun badan dah kecut..air sejuk macam air batu dah..hahaha..
k la..xlarat nak gelak dah..korang jgn nak gelak..kang aku suh lumut lempang kang..haha..lumut kan suke lempang orang..hihi...jgn marah ea lumut..selamat sambut new year kat negeri orang yea..hihi...
aku dah tunai kan satu janji..so janji nak letak gmbar tu lain kali lak..intenet ngh low lagi nie..huhu..sush nak upload gambar..
k
adios

12/28/09

katak hijau

esok dah start kena fokus dalam kelas..fokus ke??hihi..persoalan yang harus aku jawab..p aku penah wat nie..p kejap je la..aku xingt subject pe..p memang aku penah wat..yang sedihnye xsampai sebulan pun..huhu..p dalam kelas bukan nye xfokus juz kurang perhatian je..hihi..lecturer cakap kat depan aku pun cakap kat belakang..kadang2 la..bukan cakap kosong..sembang sal ape yang lecturer ajar kat depan tu gak..pastu mula ketinggalan dengan ape yang lecturer tu ajar..lau dah ketinggalan tu mule la aku ase malas nak ikut ape yang d ajar..haish..tak boleh pakai betul la prinsip nie..so..esok bermula la senaman jari aku menyalin nota..haha..ok la.,,kol 10 nie aku ngn budak kelas aku nak g main futsal..ade sape2 nak ikut..??jom!!..


ok la..


adios..


p/s:: tajuk xde kena mengena langsung..saje je..ntah tetibe je terlintas perkataan katak hijau tu kat akal aku..aku tulis jela..hihi..p aku de cite sal katak nie..t lain n3 aku cite..hihi..adios

HARI PERTAMA KU

hari nie..aku dah start g kuliah..ase malas je nak pegi..tp nak buat macam mana..kena pegi jugak..so..macam biasa la..minggu pertama ade lecturer yang nak buat kelas dan ade yang belum nak buat kelas..macam pagi nie la..sepatutnye kalau ikut jadual yang dah keluar ade je kelas dari pukul 8 hingga lah pukul 10..p memandangkan lecturer pun baru balik cuti..mud cuti tu de lagi kot..hihi..so xde kelas la..
p petang nie ade pulak..tu yang leceh nye pulak tu..lau ikut jadual..kelas tu sejam je..nak jumpe je kot..datang je la..tunjuk muke..bukan susah sangat pun..
nak bagitau yang nie je..
xde ape2 yang penting sangat pun...
SELAMAT MENEMPUH SEMESTER BARU

nak letak tajuk pe ea..korang letak la sendiri k..hihi

esok..tanggal 28 december 2009..bermula la semester baru pengajian ku di uthm johor..haha..skema giler..hahaha..
aduyai..malasnye ase nak g kelas esok..bukan pe..badan x ilang penat g nie..lenguh2 g nie..sengal pun ade..haha..g pun jadual kelas xde g..nie budak kelas aku g tau la.aku x g cek pun..xberkesempatan..bz cikit..hihi..p aku pelik lak..camne leh xde jadual g..esok kan dah start kuliah..jgn2 staf semua ingat still cuti g kot..like me..ingtkan da seminggu g cuti..hahaha..aku tambah cuti sendiri leh x..leh je kan..hahaha..asyik gelak je nie..xde keje ke..memang xde keje pun..hahaha..gelak lagi..dalam hati je la..kang gelak kuat2 orang kate giler lak gelak tgh2 malam nie..hihi..
so aku xde nak cakap pe lagi dah..nak tito..gambar program x smpat nak upload g..besok kot..hihi..kat kekawan semua..selamat ber kuliah semula..yang dh keje tu..selamat berkerja..hihi..k
salam

12/27/09

dah nak start kuliah ke??bukan da seminggu lagi ke..

Pejam..Celik..Celik..Pejam..tido la..pe yang ko tggu lagi tu wei..dari tadi pejam celik je..jgn ko x celik2 pagi esok sudah..haha..
aku bukan nak cite sal tido la..bile aku ingat2 balik..rupe2 nye tinggal sehari je g cuti semester aku untuk sem nie..aku ingtkan da seminggu g..haha..patut la kawan aku asyik bising je td tnya jadual kelas..rupe2nye dah nak start sem baru dah..haha..pe nak jadi la ngn aku nie..smpai kan tarikh n hari pun dah lupa..haish..
badan aku pun ase lenguh2 g nie..ase malas lak nak g kuliah..besanye minggu pertama nie lectrer pun mlas nak masuk kelas g..hihi..wat2 lupe tarikh n hari balik leh x..haha..
berbalik kepada kes lupe tarikh n hari nie..aku bukan pe..dah bz sgt sampai aku lupe dah hari nie hari ape..tu la..program dari start cuti sem sampai habis cuti x rehat2 nie..penah dua 3 kali gak aku tersilap hari..haha..
naik lenguh2 gak dah seluruh badan aku nie..lau da tempat urut sedap nie..haha..
antara program yang aku ikut sepanjang cuti semester aku selama 5 minggu nie..
1..start cuti sem je..program kursus latihan luar..under KPT
2.xsempat nak rehat..next program Malaysian University Explo Race..under UTHM
3. pe lagi..mySUKSIS la..wajib..3 minggu pulak tu..macam2 program time suksis nie..berenang la..public speaking la..macam2 lagi la..
4.camping kt takar melor...nie program sendiri..bersama ngn pegawai penyelaras aku..2 hari satu malam..memang penat giler..yang nie aku baru balik semlam..
so..yang tu la antara program yang aku join sepnjang cuti sem nie..ntah ape2 je la..so..masa cuti aku terisi ngn perkara berfaedah..cewah..haha..
aku nak letak gambar..p intenet low pulak ..t la aku upload lain..
so kat kawan2..selamat menempuh (jgn sampai ko lak yang jatuh g tempuh tu..hihi) semester baru..jgn sampai terjatuh sudah..k..adios..

12/8/09

suksis la..bukan sukses..ada paham!!

yahoo..google..haha..kawad tok minggu nie dah bis..dua hari je kawad..p dua hari pun dah berselang dah muka nie..leher lagi..dah bertukar kaler dah..haha..
..esok aku p renang pulak..kat UM..seminggu dok kat sana..hihi..main air la seminggu nie..kecut badan..haha..lau x kolam renang UM tu x berbumbung mengelupas pulak la kulit2 nie..aduyai..p dengar2 citer berbumbung..lau berbumbung bagus la..hihi..
k la..penat nie..nak titdo..hihi..salam

12/5/09

::suksis ke sukses??::

malam nie..da rollcall..betul ke ejaan nye nie..haha..pedulik la..sambung balik gelak..hahaha...bukan nak cite sal rllcall tu..nak bgtau..pas rollcall malam nie..bermula lah sesi latihan intensif aku untuk sem nie..huhu..
esok start kawad dah..aduyai..malasnye..lame dah xkawad nie..joging pun xda nie sejak study week g..sebulan lebih dah..aduyai..nasib bek kawad 3 hari ja..6-8/12/2009..pastu g renang pulak..kt UM..9-15/12/2009..pastu balik kampus semula..rehat sehari..17 da latihan menembak m-16..pas menembak g PD pulak..da kursus pengucapan awam..nasib 3 hari ja..18-20/12/2009..pastu balik kampus semula..kawad lagi 3 hari..21-23/12/2009..aduyai..malasnye ase..huhu..
so kat member2 nuff semua..sorie la..xdapat nak klik korang nye nuff sampai 23 hb nie..lau da free aku klik la yea..korang jgn lupe lak nak klik nuff aku..hihi..
k..bye2..
assalamualaikum

..sambungan..

banyak2 aktiviti yang aku ikut masa kursus latihan luar JPT aritu part nie la yang paling best..sebab dah banyak dah aku ikut progrma dalam or luar utan..p xpenah pun aku redah air sungai sederas air sungai nie..memang deras bai..xcaye??..korang g la tgk sendiri kat taman negeri endau rompin tu..memang deras gile la..ase nak hanyut je bile angkat sebelah kaki nak melangkah..lau tengak arus tu ase pening2 je pale..nak tgk gambar sungai tu..tu kat bawah..ade satu je..nie pun aku umpe kat FB kak mieza..tq 2 kat mieza..hihi

nie la arus sungai tu..dalam gambar xbape nampak la derasnye..huhu
macam nak berlumba la pulak..

sebelum nightwalking..bergambar lu..hihi


part nie pun best gak..p penat cikit la..nak mendayung tu..



nie dah nak balik..sebelum balik ambik sijil lu..

12/3/09

email baru

aku baru je wat email baru..so sape2 nak anta email kat aku leh anta kat email baru aku yea..email mr_alemp88@yahoo.com 2 inbox penuh ngan FB..so leh anta kat email baru aku nie ha_lim1508@yahoo.com k..tq

tak cukup bangga lagi ka..


SKUAD bawah 23 tahun (B-23) kebangsaan tampil garang pada aksi sulung dalam acara bola sepak Sukan SEA 2009 apabila membelasah Timor Leste 11-0 di Stadium Nasional Laos di Vientiane petang semalam.


Nyata penundaan 24 jam penerbangan skuad negara ke Laos tidak menjejaskan rentak anak-anak buah K. Rajagobal itu, malah mereka mungkin mahu melepaskan geram dengan Timor Leste menjadi mangsa pertama mereka.


Malaysia selesa mendahului 6-0 pada separuh masa pertama sebelum menambah lima lagi gol pada babak kedua.


Ahmad Fakri Saarani menjaringkan hatrik, Norshahrul Idlan Talaha meledak dua gol manakala Baddrol Bakhtiar, Zaquan Adha Radzak, Safiq Rahim, Aidil Zafuan Radzak, Amirulhadi Zainal dan Amar Rohidan masing-masing menyumbang satu gol.
Norshahrul membuka tirai jaringan seawal minit ketiga sebelum Baddrol merembat gol kedua pada minit ke-11 diikuti jaringan Zaquan pada minit ke-14.


Safiq menjadikan kedudukan 4-0 pada minit ke-28 dan Malaysia menambah dua lagi gol sebelum waktu rehat menerusi jaringan kedua peribadi Norshahrul (30) dan Fakri (42).
Sebaik babak kedua bermula, Aidil tampil menjaringkan gol ketujuh Malaysia pada minit ke-57 sebelum Fakri melengkapkan hatriknya menerusi dua jaringan berturut pada minit ke-70 dan 77.


Baki dua gol Malaysia dijaringkan dua pemain gantian, Amirulhadi pada minit ke-80 dan Amar pada minit ke-90.
Malaysia selepas ini akan berdepan ujian sebenar menentang Vietnam pada perlawanan kedua Ahad ini.


Sementara itu, pada satu lagi perlawanan Kumpulan A semalam, juara bertahan Thailand sekadar seri 1-1 dengan Vietnam.
Thailand mendahului pada minit ke-70 menerusi Kirati Keawsombut sebelum Vietnam menyamakan kedudukan pada minit ke-89 hasil jaringan Nguyen Quy Suu.
Jumaat ini, Thailand akan bertemu Kemboja manakala Vietnam bertemu Timor Leste sementara Malaysia diberi rehat.


MALAYSIA: 1-Farizal Marlias, 6-Nasriq Baharom, 7-Aidil Zafuan Radzak (c), 24-Muslim Ahmad, 2-Sabre Mat Abu, 13-Ahmad Fakri Saarani, 10-Safiq Rahim (12-Amar Rohidan), 15-K.Gurusamy, 23-Baddrol Bakhtiar (16-S.Kunanlan), 9-Norshahrul Idlan Talaha (21-Amirulhadi Zainal), 8-Zaquan Adha Radzak.


ha!!!..sape kate malaysia lemah..kan dah kena belasah 11-0..hihi..aku bangga jadi anak malaysia..cewah..pesanan kat pemaian2 semua..jangan la bangga sangat.tu baru lawan ngan team setaraf..t jumpa vietnam plak..so..kena menang lagi..hihi..bagaus!!permulaan yang baik..

11/26/09

::PENAT TAPI PUAS::


PENAT TAPI PUAS..

tu la yang aku rase sekarang..memang penat giler..korang yang bace nie jgn nak fikir bukan2 lak..hihi..

semalam aku baru selesai dua program..program pertama "kursus latihan luar" anjuran KPT..sape xtau KPT tu ape memang sengal la..kursus nie best giler la..lagi2 part jungle tracking..seharian dalam utan menempuh rintangan..hihi..dah la malam sebelum tu dah masok utan..'night walking'..time masok utan tu pulak jmpe la mcm bende..lagi2 pacat nye..xsudah2 berhenti sebab nak cek pacat da naik kat badan ke x.hihi..lawak tol..pastu survival masak dalam utan g..last skali jumpe air terjun..perghh..memang best la air terjun nie..dah la kawasan tempat takung air tu dalam giler..aku dah terjun dari ketinggian lebih kurang 10 meter kot..xsampai gak kat dasar tanah tu..mmg dalam...dah la dalam sejuk lak tu..

memang best giler la program nie..aku ase macam nak stay lagi je kat tempat tu..lupe lak nak gtau..program nie wat kat taman negeri endau-rompin..yang pasti nie la program yang paling best n sempoi yangaku penah join..

program nie untuk student2 IPTA pantai timur n selatan je..setiap U kena hantar 6 wakil..p U aku wakil 4 orang je..ade U antar kelab rekreasi dorang n da jugak U siap interview lagi sape nak g program nie..pergh..U aku lak..main kutip camtu je..hihi..rugi la sape x ikut...

ok2..cite banyak pun xgune..t korang tgk gmbar2 kat bawah..hihi..

ok..tok second program yang aku join lak..Malaysian University Explro Race (MUER)..program nie pun ok gak..p da sedikit macam program motivasi kepada peserta2 yang join program nie..selain tu macam minggu orentasi pun da gak..hihi..p aku jadi ajk je..ajk pengisian..
best tu memang best..p memang penat la..besalkan..dah nama pun explorace..p sepenat2 aku penat lagi peserta..kena lari sana..kena lari sini.aku rase ade yang beratnye turun berkilo2..haha..

seksa pun da gak aku tgk dorang nie..lagi2 last day..seharian kena berjalan..daripada masok utan..kluar utan berjalan ke CP seterusnye..dah la setiap CP last day nie kena berjala+berlari..CP ke-2 tok last day kena turun naik bukit cari maklumat or jawapan yang diperlukan..memang penat..aku yang urus setia CP pun xlarat nak berjalan..peserta ntah rase ape la palk..dah la malam tu dorang ade yang x tido di sebabkan x faham arahan..
korang bayang kan..dorang g cantum kan puzzle 1000 tu dari kol 12 tgh malam kot..xpun dekat2 kol 1 pagi..dengan penatnye lagi..p salah dorang gak..xfaham arahan..orang suruh lekatkan je puzzle tu kat kerta majong..bukan susun n cantum kan..hihi..

papepun..sekarang aku still ase penat..xlarat nak menaip dah..nie pun aku pakse tangan aku menaip..saje nak updatekan aktivti aku time cuti..semoga menjadi kenangan..hihi..so sekarang aku tunggu latihan entensif aku lak..start 5hb nie..sampai 23 hb..

k dah..xlarat dah..nak balik umah family angkat aku lak..balik raye..nak balik umah sendiri jauh..lau naik bus xpe..nie kena naik belon bak kate orang sarawak..haha..belon tu kapal terbang..dah..out..salam














































t aku upload gambar2 lain lak..hihi

11/25/09

7 hari seminggu

aku penat..
aku nak tdo..
xlarat nak taip dah..
7 hari 6 malam dah aku tido dalam kemah..
sekarang masa rehat..
tunggu 5 hari bulan lak..
baru da aktiviti lagi..
dah2..
xlarat dah..
zzzZZZZ.......

11/18/09

selesema vs program

nape aku ase macam nak selesema ja nie.huhu..dah la esok aku da program..lau selesema xbest la join program..aduyai..mintak2 la xselesema..tension doh..

aku bukan nak cite sal selesema ke deman ke ape..aku nak cite sal aktiviti aku cuti ujung sem nie..

macam yang aku kate tadi..esok aku da program..program survival..program nie under KPT malaysia..buat kat rompin pahang selama 4 hari..aku ase program nie cam best je..so aku pun ikut la..p mula2 ari tu malas gak aku nak ikut..sebab program nie abis 22hb nie, dah tu 23hb nie gak aku kena handle malaysian universiti explorace race pulak..sah2 la penat gile..p memandang kan program nie cam best je..survival la katekan..lagi2 aku nie suke aktiviti lasak nie..so aku pun join le...xbest ke x..xtau la..kite tgk je la nanti yea..hihi..

nie aku letak jadual program nie..untuk next program akan di masuk kan lain kali..hihi..

11/16/09

budak-budak sengal

nie la gambar-gambar aku time dinner PTA malam tu..huhu..gambar aku xde bape ketul je..besa la kan orang bz..pengarah program aku, ajk teknikal aku, ajk mknan aku, baca doa aku, ajk cenderamata aku, semua la aku..haha..memang best la..pengalaman aku wat keje sorang2 handle satu program..p dinner je pun..yang penting TNC yang aku jemput datang..hihi..nie de cikit gambar budak2 sengal kecuali aku..haha













akhirnya sempurna

akhirnya..tepat kol 11.30am, 16 november 2009..aku kuar dewan peperiksaan F2 universiti aku..dan itu bermaksud..aku dah merdeka daripada final exam tok sem ke-5 aku..haha..gelak2 gak..p jawapan aku jawab tadi ntah ape2 je..ntah betul ke x..tawakal je la..dah la dewan macam peti sejuk dah aku ase..sejuk tahap gaban..sape xtau sejuk tahap gaban nie mcm mane..so search kt minah google..hihi..lau ade la..lau xde jgn marah aku lak..haha..gelak lagi..
so lepas nie kita enjoy..dah2..sebelum tu..aku nak tido lu..petang nie aku nak kena uruskan hal mkn malam aku semalam..nak kena g hep lagi..aduyai..abaikan..tdo dulu..hihi..nitezz.zzzzzzzzzzzz

perjuangan terakhir

assalamualaikum..selamat pagi..selamat sejahtera..salam perpaduaan salam satu malaysia dan salam perkenalan..hihihi..merepek pe pagi2 nie wei..
hihi..xde pe sebebnarnye..juz nak gtau..pagi nie..tepat kol 9pagi waktu malaysia ku cintai ni..aku da last paper..paper teknologi elektrik..walaupun aku major elektrik..p aku memang xde conpiden la nk g jawab paper nie..cuak siot..sebab aku xcukup study..3 jam kredit tu..huhu..
xpe2..berjuang sampai ke titisan darah terakhir..haha..macam nak g berperang la pulak..p memang aku nak g berperang pun..berperang dengan ilmu dalam otak aku..berperang ngan soalan final kat dewan peperiiksaan F2 universiti aku..UTHM..hihi..
so..kat korang yang dah bis or belom abis final tu..doa2 kan la aku leh jawab yea..k la..aku nk tengok cikit2 g nota cakar ayam aku nie..jap g nak g dah..jangan aku terlupe kalkulator lagi arinie dah..cukup la da sekali pengalaman aritu..huhu..
k aku blah lu..salam.
p/s..time aku g kursus asas fasilitator ari tu..fasi2 kate ari isnin tema hijau...so aku guna kaler ijau la yea..lau bahasa sarawak..warna gdung..hihi..nie bahsa orang dulu2 la..remaja sekarang..sebu gadung xtau dh..walau pun ade yang tau..mcm aku nie..haha..k2..aku blah lu..tata

11/15/09

memang rugi la sape yag xdatang..

perghh..selesai dah sakit n tenson kepala aku..juz nk sttle kan repot program ja lagi..haha..pasnie leh la aku fokus final..erk..bukn tinggal lagi satu paper je lagi ke..haha..xpe2..sempat g nak fokus tu..sempat ke??bukan isnin nie ke..nie dah ahad..esok la wei..haha..xpe2..pagi2 ahad t aku study...haha
nak cite cikit sal dinner td..mjlis besa2 je..vip TNC HEPA yg sempoi..aku kate baju batik,die g guna baju melayu..p xpe..i like u'r style..haha..p aku mmg suke n syg r kat TNC nie..sebb die mesra student..dah nama pun tnc hepa kan..mesti la kena mesra student..p syg nye xlame g TNC HEPA akan tuka.yeke??xtau la..p aku bace kt website u da jawatan kosong tok TNC HEPA>.so sape2 ase nk jadi tnc hepa u aku..leh la isi borang..gaji starting 5k..pergh..haha...so ntah sape la yang akan naik lak nie..huhu..k2 lupe kan yang tu..
pasal dinner tadi..ntah ape2 je..student sepatut datang 40 orang..p yang datang 20 orang..mane lagi separuh nie..aduyai..penat aku g tempah makanan tau x..memang rugi habis la sape yang xdatang td..makan xyah cite r..bape kali tambah..meja aku saje setiap menu 3 kali topup..haha..lau xcaye..korang g tanye kat TNC aku..hihihi..korang bayang kan..ikan siakap 3 rasa, tomyam campur, nasik impit, satay, telur dadar, air buah,buah2an..buah pe ntah td..mcm 2 la..haha..mmg xlarat nak habiskan..sebab tu aku kate mmg rugi sape yang xdatang..
so lepas nie..aku juz kena sttel kan repot..bayaran kat kedai..n ape2 yang patut..pastu cuti..pastu program lagi..n program lagi smpai la naik sem baru..huhu..
k la..ngntok dah mate aku nie..aku pun xtau la..dah seminggu nie dah aku kuat tdo..asyik ngntok je..telan pil tdo ke ape nie..haha..gambar aku xde g..nanti next n3 aku masok kan...k..blah lu..salam.gudnite malaysia..

11/14/09

xde tajuk

tensionnye aku ari nie..

selagi xlepas malam nie..selagi tu la tension menguasai diri ku..huhuhu..

dah2..xmo cite banyak..

xtau nak cakp pe..

janji blog aku sentiasa udate..hahaha..

k..salam

11/12/09

wayang la plak..

aku nk g tgk wayang
cite 2012..
best ke x aku xtau..
baru nk g tgk..
sape dh tgk..diam je k..
xyah nk kecoh2..haha..
dah2..nak g dah nie..
xsempat nk klik nuff2 korang..
t balik dari tgk wayang je la yea..
kat lumut..jgn naik tinggi sgt darah tu..
t jadi darah tinggi..
susah lak t..haha
dah2..lewat dah nie..
wayang kol 9..
jalan basah baru pas ujan..
xleh bawak laju..
100km/j je..haha
k.
salam..
layannnn..

JOM SENYUM..BUKAN SENGIH K..

tengah-tengah study nie..boleh pulak aku ase nak mengepos in3 baru kat blog nie..note banyak g nak kena bace..hihi..bukan pe..aku ase macam nak share je ayat nie..hihi..

SENYUM...
SENYUM
PENAWAR DUKA..
PENYEDAP RASA
PENAMBAH SELERA
JALINAN KASIH MESRA
SENYUM PENAWAN HATI GUNDAH
SENYUM TANDA PENERIMAAN..

hihi..
nie bukan sajak ke..puisi ke ape2 jela..nie note yang aku ngah bace skrang nie..note bimbingan kaunseling..saje nak masok kan dlm blog..hihi..

dah2..sambung study..

11/11/09

malam nie aku nak study..sebab esok aku ada paper final..
paper kaunseling..
so..malam nie sape nak kena kaunseling ngan aku mai datang umah aku..
aku bagi kaunseling ckit kat korang..haha
paper nie agak payah jugak la nak study..
sebabnye ingatan kena kuat..
teori je semua..
esok confirm lenguh-lenguh tangan nak menjawab soalan..
sebabnye semua bertulis..
ayat pulak tu..
bukan kire-kire
p da jugak la part2 yang boleh di fikirkan secara logik akal..
tips dah la xde nie..
nak study semua mampus la..
so part yang ase leh guna logik akal tok jawab kite tinggal kan dulu..hihi..
dah2..asyik berblog je..
bile nak study..
k..kat pelawat sekalian..
malm nie aku xdapat nak klik nuffnang korang..
esok2 la yea..
k..
study..study..study..study-D0..hihi..
salam

11/10/09

tolak 4 tinggal 2

ALHAMDULILLAH..selesai paper ke-4 final exam aku..so tinggal dua paper lagi..semangat2..haha..

next paper khamis nie, 12hb 11 2009..paper bimbingan kaunseling..agak payah gak la kot..banyak nak kena menulis time exam t..hhuhu..

nie nak storie naik lori ckit la sal paper td..bukak2 paper final tu..akusenyum trus..tips yang lectrer tu bagi kuar..haha..p mmg dah budjet masok dh..lau x wat pe penat2 aku menghafal sampai kol 3 4 pagi..kan3..haha..

so dengan hati girang n gelabah gak..aku jawab je soalan2 yang aku ase leh jawab..p take time gak nak cari balik note2 lam pale otak aku nie..bersepah sane cnie..soalan satu je dah ambik mase 40 minit..tangan pun dah naik lenguh tulis jawapan..baru soalan satu..de 3 soalan g nak kena jawab nie..

aku dah start cuak dah..cuak xcukup mase nak jawab..p aku trus jawab ngn cool je..haha..sedang kan tulisan cam cakar ayam dh..ntah blh ke x lectrer aku bace t..nasib la..
pastu tinggal mase xsmpai sejam..dalam 40 ke 50 minit g kot..aku baru je siap soalan 2...dalam ati aku berserah je la..jgn pike sangat sal mase..t lupe smua jawapan lam otak nie..

siap je soalan 3 aku tgk member2 aku smua pakat dok kluar dah..aish..xleh jadi nie..n aku perasan kat blakang aku cm xde orang dh..cam aku sorang je ngn ngah ambik paper tu..time tu aku dok depan skali..haha..

nak xnak aku jawab secepat yang mungkin la.p sempat gak..tinggal g 15 minit dah xleh nak kuar..so kena la tunggu..aku pun dah settle jawab semua soalan..so aku cek skali g paper jawapan aku..cam ade x kena je jawapan yang aku wat..arghh..lantak la..aku malas nakpike dah..tangan pun naik lenguh jawab teori yang panjang..pengiraan yang banyak..haha..p aku puas ati gak la..maybe xdapat full mark..p aku ase aku jawab semua dah soalan2 tu..so aku tawakal je la..hihi..

pas pengawas ambik kerta jawapan aku aku pun toleh la kat blakang..upenye selain aku da 2 orang g yang ngah teman aku..haha..so..x la aku segan sangat kat budak2 lain yang ngah jawab paper dorang kan..hihi..

dah nak kuar tu..berlaku g 1peristiwa..leh la plak kaki aku sangkut kat kerusi yang aku duduk tu..pe g ..jatuh la..p buka naku yang jatuh..kerusi tu yang jatuh..haha..aku ngn muke selamba angkat kerusi tu n blah..haha

so tamat paper pengalatan elektrik n elektronik aku..

to Dr..TQ atas tips yang di berikan..hihihi..semak paper kami tu jangan lak cam semak paper ujian lam kelas tu..hihi..lau bagi markah bonus pun ok gak...

k la..mate aku dah ngntok..aku nak tdo..haha..

k..bye2..salam

11/9/09

~next paper~pengalatan elektrik

esok kol 9 pagi next paper final exam aku..esok paper ke-4..paper pengalatan elektrik..subjek nie nak kate susah x jugak..nak kate senang pun xjugak..p aku keliru bab2 pengiraan dalam nie..rumus2nye lain cikit dari pengiraan elektrik biasa..maybe nie 1st time aku jumpe camnie kot..sebab tu aku ase lain..nase nye yang nie la pecahan dalam elektrik..so sape yang ambik pure elektrik tu cnfrm senang je bg dorang..bagi aku yang belajar elektrik cikit,,awam cikit,, meki cikit nie agak payah gak la nk memahami semua tu..

so, tok memudahkan aku menjawab paper pengalatan tu esok, aku kena la menghafal step2 pengiraan yang berkenaan..mintak2 la aku xblur n blank time exam esok..macam paper mekank tanah aritu..penat aku menghafal rumus tetibe je masuk dewan aku blank..so jawabnye..berserah je la..mintak di jauhkan la esok semua tu..amin..

korang doakan aku jawab paper nie dengan jayanye k..sebab 3 paper dah lepas nie mcm xleh je..cukup2 makan je..

k la..sebelum korang nak kutuk aku "camne nak score paper lau asyik main tenet je" aku out dulu la..hihi..kat korang yang ngah final exam gak..gudluck..(",)

k..wassalam

APE DAH JADI!!!!



Kelantan diharam beraksi lagi? - Segelintir penyokong hanya datang buat kacau, ancam keselamatan penonton lain

KUALA LUMPUR - Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) akan berhadapan dengan tindakan keras Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) termasuk denda, penonton tidak dibenarkan masuk ke stadium atau diharamkan terus daripada menyertai Liga Malaysia tahun hadapan!


Itulah segala kemungkinan yang berlaku akibat kelakuan ganas dan tidak bertamadun segelintir penyokong The Red Warriors berikutan kekalahan 1-3 kepada Negeri Sembilan pada final Piala Malaysia di Stadium Nasional Bukit Jalil malam kelmarin.

Tidak cukup dengan balingan mercun dan botol air di atas padang, tindakan paling melampau penyokong Sang Kijang itu ialah membakar kerusi, sesuatu yang paling sukar sekali untuk diterima.

Adakah ini maksud sebenar 'kemeriahan bola sepak' di negara kita sekiranya keselamatan orang lain di dalam stadium termasuk penyokong sendiri terancam dan dalam bahaya?

"Memang kami (FAM) berasa kesal dan amat kecewa dengan sikap segelintir penyokong fanatik Kelantan di stadium pada malam kelmarin.

"Mereka jelas menunjukkan sikap yang tidak berdisiplin dan datang hanya untuk buat kacau, saya sendiri tidak faham adakah ini taktik mereka untuk mengganggu konsentrasi pemain lawan atau sebagainya," demikian tegas Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Menurut beliau, selain mercun dan botol air dibaling kepada peminat dan pemain Negeri Sembilan, kerusi stadium pula dibakar.

Perbuatan itu, katanya, jelas menunjukkan bahawa penyokong Kelantan telah mengancam keselamatan peminat lain yang hadir di stadium tersebut.

Azzuddin turut mengesahkan bahawa KAFA bakal berdepan hukuman lebih keras ekoran sikap ganas penyokong mereka.

"KAFA harus bertanggungjawab ke atas sikap penyokong mereka. Mereka akan dipanggil menghadap Jawatankuasa Disiplin sedikit masa lagi, mungkin selepas Hari Raya Aidiladha.

"Kami masih menunggu laporan mengenai kerugian dan kerosakan akibat kejadian itu daripada pihak-pihak berkaitan termasuk polis," tambahnya.


kan dah menyusahkan orang lain..
memang sah2 la kite nie x merdeka g..main kat epl kalah pun xde sampai bakar2 krusi nie..aduyai..
nie ke kite katakan bertamadun..cewah..cam ustaz yang ajar aku TITAS lak..ahakz..renung2 kan nye.. dan selamat beramal..(",)

11/8/09

malam yang malas

malasnye ase nak study malam nie..p kena study gak..kena menghafal..da sepuluh soalan yang dijangka masuk..sokena hafal la..p lau soalan2 tu x kuar..menangis la dalam dewan esok xtau nk jawab ape..haha..

sekarang aku baru hafal 6 soalan..p xbape ingt sangat semua jawapan..mintak esok aku xblur je la dalam dewan tu..

ok la..aku xtau nak membebel pe malam nie..saje2 je menaip kt blog nie..nk study jap..pastu nak tengok bola.

.man.u vs chelsea..???

sape menang..mntak2 la seri..leh arsenal aku naik..hahaha..
k..put..salam

11/5/09

PTPT-Pu???

Diskaun PTPTN pada pemegang ijazah kelas dua atas

Oleh MUSTAPA LAKAWA dan ROSMALINA ABD. KADIR
berita@kosmo.com.my




KUALA LUMPUR - Pelajar yang memperoleh keputusan ijazah kelas dua atas mungkin diberikan diskaun amaun pembayaran balik pinjaman pelajaran yang diperoleh daripada Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah berkata, cadangan itu kini dalam pertimbangan kementeriannya atas dasar ia boleh memberi kesan positif daripada segi pembayaran balik pinjaman.

"Saya rasa diskaun itu boleh menggalakkan lebih ramai pelajar mendapat keputusan cemerlang termasuk ijazah kelas dua atas,'' ujarnya di sini semalam tanpa mahu mengulas kadar diskaun yang mungkin diberikan.

so tunggu pe lagi..study rajin2 la..t leh dapat diskaun..haha

11/2/09

~versi sarawak jap~

ngah2 lapar tuk..tetiba jak aku terpike ape aku nk jadi pas bis blaja tuk..mok truskan jadi cikgu or tukar profesion..??..

erm..aku pun xtauk pa cita2 ku tuk..
time2 skolah dolok selalu la cikgu or kak n bang fasi tnyak pa cita2 bila dah??..lbh2 gk bila time orentasi miak baru..soalan ya xpenah miss..haha..

p aku jawab selamba jak pa nak ada dalam otak ku..juz cukup syarat da jawapan..mun x da jawapn lak..pelik lak..ujung2 aku di suruh g kaunseling..haha..

macam2 la jawapan penah ku berik..time kecik2..sekolah rendah la..penah berangan mok jadi polis la..masuk bomba la..jadi juruterbang la..macam2 gik la..time sekolah menengah pun lebih kurang jak jawapannya..haha..p aku ase x penah pun terlintas kat otak aku mok jadi cikgu..

p nektok aku ngah ambik coz pendidikan..so..maybe jadi cikgu kot..haha..p aku ase x yakin jak mok ngaja anak orang..aku tok jenis mun ku ngaja orang ya p nya x paham2 ku tandah ku jak..lalek nya la cia..mun x pun alu ku manas ku..haha..

mun mok jadi cikgu nie blh mcm ya..jadi cikgu mesti la penyabar n rajin..so aku mcm xlayak jak..huhu..

aduh2..pa kerja mok ko polah pas dah grad lak oo..pening eh..

ermm..ambik kerja senang..iboh pike lok..janji aku grad jak..pasya ruk pike gik..haha..

k la..perut ku lapar tuk..ngah nunggu nasik masak..tonkeng manok ngah rendam..tunggu mok di goreng..haha..makin lapar perut ku..adoh2..haha..

k la..caucincau lok..

salam..

11/1/09

FINAL DAN PSM

esok start final dah..
1st paper aku titas..(isnin)
2nd mekanik tanah(khamis)
pastu pengautomatan..(jumaat)
3 subjek dalam seminggu..
mati la wei..
titas ok la..da masa..
pengautomatan n mekanik nie cmne wei..
dah la susah..
kang aku bawak toyol kang..hahaha
mekanik tanah nie satu hal..
rumus dah banyak..
satu pun x d bagi..
otak aku bukan robot wei..
lau satu subjek tu je aku ambik maybe blh kot..
nie da 6 g subjek lain..
aduyai..sekadar lulus je la nmpaknye..
aku paling xsuke subjek civil.!!!!..

pastu sebelum 20hb nak kena anta tajuk PSM..
satu tajuk pun xde lam pale otak aku nie..
nak buat produk..kena da element pendidikan..
banyak songeh tol la..

pening weiiii..
mandi lu la..hahaha..
kat korang semua..
da tajuk lebih sal PSM nie bg la kat aku..haha
papepun..
gudluck kt korang semua..
salam

sekadar gambar hiasan..haha

10/19/09

berakhirnya syawal 1430H

seperti yang aku gtau sebelum nie..aku ngn budak2 kelas aku akn g umah terbuke lectrer aku kan..so semalam aku ngn sebahagian budak kelas aku konvoi beramai2 g umah lectrer aku nie..ade 2 orang..sorang lectrer, ajar aku pengautomatan industri..sorang nie plak PA aku..dah 2 kali raya xpnh pun g umah PA aku nie..so taun nie aku ngn budak2 lain nekad la nk g umah beliau nie..n akhirnya tercapai gak..

nak citer gak ckit alkisah pejalanan yang mengambil masa gak la nk smpai umh lectrer aku nie...kami budak2 laki naik moto..ade 4 bijik mto smua..budak pompuan lak de naik kete ade naik moto..

1st kami nk g umah tuan aji Jam..lectrer pengautomatan aku..tuan aji nie dok dah la jauh nun kat pt. sulong..dah nk smpai semerah dah..lau kire2.. mybe ambik mase 40 ke 50 minit la kot smpai lau bawak 70-100km/j..cm aku slalu bawak balik smeerah la..hihi..p di sebabkan x tau umah tuan aji nie kat ne..so kami ambik mase lebh kurang tmbah tolak sejam lebih gak la baru smpai..mane x nye..pusing kt tmpat yang same je ntah bape kali..nie sebb orang yang bagi direction tu slah la nie..dh la ngh panas terik..perut pun dah lapar..so kami pun g la tnye kt orang2 tepi2 jalan OTW nk g umah tuan aji nie..'bang.tman perindustrian pt sulong kt ne"..dh tnye tu akhir nye jmpe gak tman tu..huhu..

last2 smpai gak umah tuan aji jam dalm kol 1 kot..smpai2 je tgk yang dtg tu smua staf2 je..xde pun student..segan pun de gak..p wat muke x malu je..yela .nk malu pe..dh tuan aji jemput kn..p dah lame gak duduk baru la ade 4 orang g student seksyen lain yang smpai..

dh g umah terbuka nie mesti la mkn kan..so aku ngn kwn aku pe g..dh la tuan aji sediakan satay..mmg kami bedal saty je la dulu..dah kenyang satay n ber ingat kt orang lain gak..so kami pun tuka menu lain..aku ambik laksa ja..sebab dh kenyang mkn satay..hihi..

dh kenyang semua kami pun balik sebb nk g umah tuan aji usop lak,,PA kami..nk g umah tuan aji usop nie xsush..senng je..sampai kat sane dah selesai mkn n minum..kami tunggu bdak pmpuan lak..smntara tunggu tu kami wat la umah tu mcm umh kami sndri..siap bukak tv tgk bola g tu..haha..pas selsai smua kami pun balik la..

so,, pasnie mmg xde umah terbuka dh..umah tertutup byk la..haha..nk g umah trbuka n mkn free g kena la tnggu raya tuan depan ..xpun g umah orang kawen..haha..k la..time g umah lectrer aku ni aku da la ambk gmbar sekeping dua..nie aku da letak kat bawh..so..layan..zzzzzzz..(hmmm..sedapnye satay..yummmy..haha)



nak balik dah..dh kenyang mkn satay..n nk g umah tuan aji usop lak..


sedapnya satay..yummy..haha


nie kat umah tuan aji usop

10/18/09

makan free lagi..

tepat kol 1230am td aku baru je sampai umah balik dari dinner suksis..dinner nie wat kat hotel prime city kluang..mmg best la..rugi sape yang x g..dah la free..mkn puas lak tu..haha..makanan saje da 7 set menu lau x silap aku..cuci mulut da dua..ais krim+kelapa and buah..stndrd la kan..air ntah bape kali topup ntah..dah x tekire dah..felas bar je kosong..penuh balik.mcm de mesin wat air je dalam gelas tu..kurang je air lam gelas penuh balik..aku pun pelik..haha..mjlis x start g perut dah kembung ngn air dah..yang penting dinner nie mmg best..wat otel..mkan puas..sape yang kate xbest tu mmg sengal la..haha..so kt bawah nie de cikit gamber yang aku ambik guna henset murah aku je..kualiti gmbar mmg x ok..besa..henset murah..layan je la..zasss...

makan nie semua ade 7 set kot..lupe lak nak kire..haha..p yang aku sempat ambik gamabr yang ade kat bawh tu je la..yang lain baru je pelayan tu letak atas meja trus licin..hampeh tollrugi aku duduk semeja ngn budak2 nie..haha..



Followers