5/6/11

INSEP [konpius]

Alhamdulillah..pernerbangan AK5216 dari kuala lumpur ke kuching selamat mendarat di KIA tepat jam 6.40 petang semalam..entri nie bukan nak cerita pasal penerbangan nie..tapi pasal kekonfiusan aku nie..haha..ayat ape la yang aku guna nie..haha..sebenarnya aku tengah pening fikir satu perkara nie..samada nak ambik ke tak nak..korang pernah dengar perkataan INSEP nie??..INSEP nie lebih kurang kepada program pningkatan kemahiran industri kepada siswazah yang masih menganggur..disebabkan aku sekarang merupakan salah seorang daripada pengnggur-penganggur tersebut..maka aku layak la memohon..siapa yang ikut serta dalam program ni akan dibagi elaun rm500 sebulan..tapi memandangkan aku baru je sampai sarawak petang semalam..aku jadi konfius nak ambik ke taknak..ke nak carik part time job je..yang tu la yang aku tengah pening sekarang..member-member kelas aku ramai yang nak ambik..tarikh tutp permohonan 13 mei nie..so aku ad masa dalam 6 hari untuk fikir tawaran ni..pilihan yang ada..terima tawaran..tolak tawaran..dalam hati aku berat suruh terima..tapi bile fikirkan balik kos pengajian tu..macam malas pulak..tambang nk balik batu pahat lagi..penginapan lagi..makan minum sepanjang  bulan tu lagi..macam-macam lah..memang ada elaun rm500..tapi mane cukup..setakat makan minum cukup la..untuk tampung benda lain mane cukup..so aku rasa aku terpaksa tak ambik tawaran nie la kot..nak lebih detail pasal program nie..korang boleh tgk gambar kat bawah..tq..adios..(",)
klik pada gambar untuk tumbesaran maximum

Followers