10/28/10

KEPANASAN

ok..sambung citer hari tu..siang sabtu tu aku aku dah pegi mandi manda kat bekok..malam nye pulak aku ade dinner malam penghargaan sempena aku dah ditauliahkan..dinner tu bukan untuk aku sornag je..untuk semua budak-budak batch aku yang dah ditauliahkan inspektor kor-suksis bulan 5 lepas kat UM..ok..seminggu sebelum majlis tu jurulatih aku sarjen ade la mintak tolong kat aku untuk buat slide show@montaj untuk malam tuk..letak gambar-gambar aktivit sepanjang tahun kor suksis uthm nie..aku tanpa banyak kire aku setuju je..walaupun kerja aku sendiri yang sedia banyak pada minggu tu..yela..minggu tu aku kena prepared untuk bentang final projek aku..kalo kat cnie panggil projek sarjana muda.@PSM..asignment-asignment lain lagi..tapi aku rasa tanggungjawab dan aku rasa ni lah kali terakhir aku buat slideshow untuk budak-budak suksis nie sebb sebelum nie masa aku masih dalam suksis memang kerja aku pun..so aku setuju jela..alhamdulillah semua siap..2 slide aku buat..satu untuk semua batch..satu lagi untuk batch aku saje yang dah tauliah..di pendekkan cerita..malam tu aku lewat la sikit sampai..so ajutan aku bising dah kat jurulatih nk tengok video tu..jurulatih aku cool je..cakap semua ok..cnfirm..haha..memang semua slide ok je..laptop pun ok je..tak de masalah..yang ajutan kau nie nak bising-bisnig nape..malam tu jugak la dia nak tengok je..nape tak nak tengok awal-awal..pegawai aku dah tengok dah..pendek kan cerita lagi..hihi..sampai masa untuk tayang slide tu..awal-awal ok je..tapi tak sampai beberapa minit kot..tetiba slide tu "hang"..tak nak gerak dah..ah sudah..pe dah jadi..petang tu ok je..ajutan aku pe lagi..suruh off terus la..aku suuh budak inter ambik laptop tu n bawak kat aku..cek punye cek..laptop buat hal..aku rasa nie maybe sebab virus..dah tak jadi nak tayang nk buat camne kan..jurulatih aku cakap..nk buat camne..kite merancang tuhan menentukan..takpela..tengah-tengah makan tu..ajutan aku datang kat aku..pe lagi membebel la dia..aku jawab la..slide show ok..laptop je ade masalah..ade virus mungkin..dengan senang dia jawab kat aku kalo da tau ade virus nape guna..aku rasa macam nak tendang je dia kat situ..yela..kalo dah name laptop ke PC ke..mane nak lari dari virus..update mane pun antivirus ko confirm ade lagi virus dalam tu..tapi sabar je la..pastu dia blah..sebab dia cakap cmtu la aku rasa panas sangat..ade lagi la dia cakap..tapi malas nk review lebih-lebih..hihi..

cam mana tak panas nye..yela kan..kerja tu sepatutnye bukan aku yang kena buat..budak2 lain yang kena buat..budak2 yang belom tauliah..kitorang yang dah tauliah nie datang makan je..lagi satu..kalo pun aku yang kena buat slide tu..pasal rosak laptop ke ape ke bukan salah aku..tugas aku malam tu buat slide je..cukup..teknikal2 bukan part aku..cmne tak panas kalo cmtu..tengah-tengah makan kena marah..korang tak panas ke kalo korang kat tempat aku..

buat sakit ati je..baik-baik aku tolong buat kerje orang tapi kena marah..nasib badan..ADIOS..

ntah ape-ape aku tulis..nie la akibat tension edit PSM..haha..

10/24/10

kenangan bersama..

assalamualaikum semua..dan salam sejahtera yea..hihi..ok..jom kita bercerita..haha..sejak awal semester nie hingga la minggu lepas..memang agak ke sibukkan..sehingga nak blogwalking pun malas..biasa la hidup sebagai seorang pelajar..belom hidup sebagai pekerja lagi..haha..tapi minggu nie kesibukkan tu dah berkurangan..asignment semua dah hantar(agaknye la..jangan ade yang aku tertinggal sudah)..haha..cume tinggal nak bentang je lagi tugasan-tugasan yang ada..

ok..minggu lepas hai khamis jam 3.00 petang aku dah selesai bentang projek akhir aku sebgai pelajar sarjana muda pendidikan teknik dan vokasional..alhamdulillah..ketua panel penilai aku masih orang yang sama..cume panel lagi sorang je orang lain..sebab panel lame aku yang sorang lagi cuti sambung belajar..tapi bersyukur jugak..dapat panel yang memahami perasaan dan jiwa pelajar..sebab dia pun tengah pening nak siapkan kajian untuk PhD dia..gudluck untuk panel aku..walau pun jangkaan awal aku kat panel baru nie tepat 99.99%..iaitu dia akan banyak soal n bercakap berbanding dengan ketua panel aku tapi alhamdulillah dia bukan jenis panel yang nak mencari kesalahan pelajar..yela,,dia pun tengah belajar so dia faham pelajar tu macam mana..cuma tahap dia tinggi la..PhD tu..hihi..tak seperti kawan-kawan aku yang lain..ade beberapa dorang yang kena panel yang nak cari salah pelajar je..ketua panel aku pulak..memang kenal aku macam mane..penah mengajar kelas aku..dan dia tau projek ape yang aku buat..so dia tak banyak tnya la..dan jugak..aku bersyukur dapat 2 panel yang banyak membantu aku..sambil menilai..sambil dorang bagi cadangan penambah baikan untuk lapoan akhir aku kelak..terima kasih aku ucapkan kat ke 22 panel aku..(markah bagi tinggi yea cik..hihi)

ok..selesai bentang projek akhir adalah yang ditunggu-tunggu oleh semua pelajar tahun akhir..aku pun same..lega la sikit..tapi belum lega sepenuhnya..sebab kena betulkan lagi..dan aku ngah risau markah dari penyelia aku pulak..hihi..ok..selesai untuk projek tahun akhir..kite enjoy pulak..haha..

semalam..setelah dirancang dalam 1 hari je kot..kitorang satu kelas..(dalam kelas ade 25 orang..10 laki 15 pompuan..5 pompuan tak ikut sebab kuang sihat dan ade hal lain)..pergi mandi manda kat air terjun bekok..setelah berbincang setiap rumah (kitorang semua duduk menyewa kat luar je..tak tinggal kat hostel) kena bawak ape..tunggu masa nak gerak pulak..rumah aku kena sediakan menu untuk BBQ..so kitorang sediakan arang, dawai, 3 ekor ayam, 5 bungkus sosej dan 10 ekor ikan..rumah lain bawak makan lain dan minumam..selesai semua gerak la ke bekok..tunggu ape lagi..haha..best sangat-sangat sebab selama 3 taun lebih dah bersama..nie la baru kami keluar bersama-sama..sebelum nie kalau keluar mesti bersama dengan budak-budak rumah sendiri je ke..or sebahagian dari budak kelas je..tapi kali nie semua.tolak dengan yang tak sihat tadi la..memang best..budak laki naik moto..pompuan naik kete..konvoi ramai-ramai..sampai sana kena hidup kan api untuk BBQ..aku tengok sangat ramai sangat nak tolong aku pun blah la g mandi..haha..ramai sangat nanti tak jadi pulak..so..kite mandi..haha..masuk je air..mengigil terus..sejuk siot...haha..tapi kejap je.lame-lame dalam air dah tak terasa..terasa keseronokkan pulak..haha..siap ade tempat gelongsor original lagi..haha..sampai sakit-sakit badan..haha..tapi best..bile dah puas mandi kite makan la..makanan dah siap masak oleh chef-chef yang ade..haaha..aku mandi je,..kejam tak..haha..siap makan tiba la  masa aku dengan kawan aku nie..jie..nak bagi "secret recipe" kat belated birthday girls dalam kelas aku..dah 3 hari lepas dah..tapi kitorang nak bagi gak..haha..mula-mula hadiah secret recipe tu lain..tapi lupe nak bawak so di tuka ke benda lain..haha..mula-mula aku dengan jie pegi tepung tawar dia dengan perencah untuk perap ayam..habis berminyak n berbau tangan muka tudung dia..haha..kesian..tapi tak selesai kat situ lagi..aku pulak pegi carik arang..tumbuk jadi debu..letak air..datang kawan aku cadangkan letak minyak..sungguh kejam kat situ..tapi aku letak gak..haha..bancuh elok..tunggu mase bagi mandi la..pe lagi..habis tudung berminyak lagi dan bau arang la..haha..tengok muke birthday girls tu pasrah je..haha..selesai??..belom-belom..tibe masa bergambar ramai-ramai..rancanga seterusnye..arang lagi..haha..buat makeup kat muka dia pulak..nampaknye dia dah semakin pasrah..berserah je..conteng muka dengan arang..haha..ok..yang nie baru selesai..kesian aku tengok..dengan kena rempah ayamnye..mandi air arang nye..makeup denga arang pulak tu..haha..aku minta maaf yea kawan..kate rock..haha..

ok..stop kat mandi manda dulu..haha..ade benda lain nak dicerita kat new post nanti..mals nak sambung kt cnie..ok la..hihi


  






ADIOS

10/20/10

tahap kritikal untuk projek sarjana muda..

pening..serabut kepala..tension..semua aku ngah rasa sekarang..untuk esok pulak..cuak..sebab??..sebabnye..esok aku akan bentangkan projek sarjana muda aku..kalo kat poli dorang panggil projek tahun akhir..untuk esok..aku tak tau nak bentang ape..yang pasti aku harapkan lulus sudah memadai..kalo dapat keputusan cemerlang lagi bersyukur kan..tapi..macam susah untuk aku dapatkan markah sebaik semester lepas untuk projek aku nie..sebab semester lepas hanya penulisan..semester nie penulisan + produk..tension..tension..tension..produk aku ade 1 lagi tak lengkap..entah boleh siap ke tak..tapi kena siapkan jugak malam nie..cuma sempurna atau tak je..memuaskan atau tak..aku malas nak fikir dah..yang aku tau..aku kena siapkan malam nie jugak..slide presentation untuk esok tak buat ape-ape lagi..ntah ape nak jadi la esok nie..sudah la aku 1st presenter..ketua panel aku kenal..and dia pun kenal aku..tapi sorang lagi panel aku tak kenal..and dia lagi tak kenal aku..aku yakin dan pasti..banyak kesalahan dalam penulisan final report yang aku hantar semalam..lantak la..aku dah blur..tak tau nak fikir dah.banyak sangat tugasan..so, malam nie kena berjaga sampai subuh lagi..duduk depan laptop main facebook...buat PSM la..so kat sini..aku nak minta maaf kat semua..mane la tau..sepanjang jadi blogger nie ade yang terasa hati..terkecil hati..dengan semua penulisan dalam blog aku..minta maaf la..doakan yang terbaik untuk aku esok..cewahh..macam raya la plak kan..haruslah..tak semestinya raya je nak minta maaf..kan..kan..kan..ok la..nak mandi..
~ADIOS~

10/11/10

ntah la..

salam semua..agak lame tak update ape-ape dekat blog nie..bukan nye ape..banyak perkara yang lebih penting yang perlu di selesaikan dahulu..sekarang nie pun tak tau nak update ape sebenarnya..sekadar nak meng"hidupkan" balik je blog nie..kang korang kate blog nie dah tak update plak kang..hihi..

sekarang nie tengah sibuk menyiapkan Projek sarjana muda aku..banyak laig yang tak siap..hantar dalam minggu nie..mampus la aku..kepala serabut nie..sampai nak tido pun tak lalu.tapi bile dah tido tu memang tido mati la..haha..

sebenarnye banyak je perkara yang nak di update sebelom nie..tapi tak berkesempatan dan tak tau nak karang ayat..

so,lepas balik raya ari tu aku tambah cuti..3 hari kuliah aku ponteng..so orang cuti 2 minggu aku cuti 3 minggu..sebab balik awal..haha..lepas tu, lepas balik raya aku busy nak siap kan projek sarjana muda aku tu..muda lagi k..haha..seminggu selepas tu aku demam..6 hari demam 3 kali pegi PKU(pusat kesihatan universiti..1st..2nd.. 3rd time aku pegi PKu la nie sepanjang 4 tahun aku kat UTHM nie.haha)..lepas kena check, aku kena syak demam denggi terus kena bawk ke hospital batu pahat..kena tahan 3 hari..dari isnin sampai rabu la kan..lepas tu sabtu bermula pesta konvo n sabtu tu jugak aku main paintball..lepas demam lepas keluar wad terus main paintball..haha..1st time tu main paintball..best la jugak..lebam-lebam badan kena tembak..haha..

ermm..pe lagi ek..ok..u aku tengah musim konvo sekarang..budak fakulti aku..senior la..konvo semalam..tarikh best tu..10.10.10..tahniah lah kepada senior-senior aku yang dah grad..aku plak ntah ikut masa ke tak nie..kalau PSM aku tu lepas insyaAllah ikut masa la aku grad..tahun 2011..kalo tak..tambah la setahun lagi..tapi mintak-mintak aku tak tambah setahun lagi untuk grad..doa kan aku lepas semua ikut masa dan jadual yang dirancang..hihi..amin..ok la..banyak lagi kerja yang perlu aku siapkan.selamat berbloging semua..ntah bile plak aku akan update nie..

ADIOS

Followers