11/26/09

::PENAT TAPI PUAS::


PENAT TAPI PUAS..

tu la yang aku rase sekarang..memang penat giler..korang yang bace nie jgn nak fikir bukan2 lak..hihi..

semalam aku baru selesai dua program..program pertama "kursus latihan luar" anjuran KPT..sape xtau KPT tu ape memang sengal la..kursus nie best giler la..lagi2 part jungle tracking..seharian dalam utan menempuh rintangan..hihi..dah la malam sebelum tu dah masok utan..'night walking'..time masok utan tu pulak jmpe la mcm bende..lagi2 pacat nye..xsudah2 berhenti sebab nak cek pacat da naik kat badan ke x.hihi..lawak tol..pastu survival masak dalam utan g..last skali jumpe air terjun..perghh..memang best la air terjun nie..dah la kawasan tempat takung air tu dalam giler..aku dah terjun dari ketinggian lebih kurang 10 meter kot..xsampai gak kat dasar tanah tu..mmg dalam...dah la dalam sejuk lak tu..

memang best giler la program nie..aku ase macam nak stay lagi je kat tempat tu..lupe lak nak gtau..program nie wat kat taman negeri endau-rompin..yang pasti nie la program yang paling best n sempoi yangaku penah join..

program nie untuk student2 IPTA pantai timur n selatan je..setiap U kena hantar 6 wakil..p U aku wakil 4 orang je..ade U antar kelab rekreasi dorang n da jugak U siap interview lagi sape nak g program nie..pergh..U aku lak..main kutip camtu je..hihi..rugi la sape x ikut...

ok2..cite banyak pun xgune..t korang tgk gmbar2 kat bawah..hihi..

ok..tok second program yang aku join lak..Malaysian University Explro Race (MUER)..program nie pun ok gak..p da sedikit macam program motivasi kepada peserta2 yang join program nie..selain tu macam minggu orentasi pun da gak..hihi..p aku jadi ajk je..ajk pengisian..
best tu memang best..p memang penat la..besalkan..dah nama pun explorace..p sepenat2 aku penat lagi peserta..kena lari sana..kena lari sini.aku rase ade yang beratnye turun berkilo2..haha..

seksa pun da gak aku tgk dorang nie..lagi2 last day..seharian kena berjalan..daripada masok utan..kluar utan berjalan ke CP seterusnye..dah la setiap CP last day nie kena berjala+berlari..CP ke-2 tok last day kena turun naik bukit cari maklumat or jawapan yang diperlukan..memang penat..aku yang urus setia CP pun xlarat nak berjalan..peserta ntah rase ape la palk..dah la malam tu dorang ade yang x tido di sebabkan x faham arahan..
korang bayang kan..dorang g cantum kan puzzle 1000 tu dari kol 12 tgh malam kot..xpun dekat2 kol 1 pagi..dengan penatnye lagi..p salah dorang gak..xfaham arahan..orang suruh lekatkan je puzzle tu kat kerta majong..bukan susun n cantum kan..hihi..

papepun..sekarang aku still ase penat..xlarat nak menaip dah..nie pun aku pakse tangan aku menaip..saje nak updatekan aktivti aku time cuti..semoga menjadi kenangan..hihi..so sekarang aku tunggu latihan entensif aku lak..start 5hb nie..sampai 23 hb..

k dah..xlarat dah..nak balik umah family angkat aku lak..balik raye..nak balik umah sendiri jauh..lau naik bus xpe..nie kena naik belon bak kate orang sarawak..haha..belon tu kapal terbang..dah..out..salam














































t aku upload gambar2 lain lak..hihi

11/25/09

7 hari seminggu

aku penat..
aku nak tdo..
xlarat nak taip dah..
7 hari 6 malam dah aku tido dalam kemah..
sekarang masa rehat..
tunggu 5 hari bulan lak..
baru da aktiviti lagi..
dah2..
xlarat dah..
zzzZZZZ.......

11/18/09

selesema vs program

nape aku ase macam nak selesema ja nie.huhu..dah la esok aku da program..lau selesema xbest la join program..aduyai..mintak2 la xselesema..tension doh..

aku bukan nak cite sal selesema ke deman ke ape..aku nak cite sal aktiviti aku cuti ujung sem nie..

macam yang aku kate tadi..esok aku da program..program survival..program nie under KPT malaysia..buat kat rompin pahang selama 4 hari..aku ase program nie cam best je..so aku pun ikut la..p mula2 ari tu malas gak aku nak ikut..sebab program nie abis 22hb nie, dah tu 23hb nie gak aku kena handle malaysian universiti explorace race pulak..sah2 la penat gile..p memandang kan program nie cam best je..survival la katekan..lagi2 aku nie suke aktiviti lasak nie..so aku pun join le...xbest ke x..xtau la..kite tgk je la nanti yea..hihi..

nie aku letak jadual program nie..untuk next program akan di masuk kan lain kali..hihi..

11/16/09

budak-budak sengal

nie la gambar-gambar aku time dinner PTA malam tu..huhu..gambar aku xde bape ketul je..besa la kan orang bz..pengarah program aku, ajk teknikal aku, ajk mknan aku, baca doa aku, ajk cenderamata aku, semua la aku..haha..memang best la..pengalaman aku wat keje sorang2 handle satu program..p dinner je pun..yang penting TNC yang aku jemput datang..hihi..nie de cikit gambar budak2 sengal kecuali aku..haha













akhirnya sempurna

akhirnya..tepat kol 11.30am, 16 november 2009..aku kuar dewan peperiksaan F2 universiti aku..dan itu bermaksud..aku dah merdeka daripada final exam tok sem ke-5 aku..haha..gelak2 gak..p jawapan aku jawab tadi ntah ape2 je..ntah betul ke x..tawakal je la..dah la dewan macam peti sejuk dah aku ase..sejuk tahap gaban..sape xtau sejuk tahap gaban nie mcm mane..so search kt minah google..hihi..lau ade la..lau xde jgn marah aku lak..haha..gelak lagi..
so lepas nie kita enjoy..dah2..sebelum tu..aku nak tido lu..petang nie aku nak kena uruskan hal mkn malam aku semalam..nak kena g hep lagi..aduyai..abaikan..tdo dulu..hihi..nitezz.zzzzzzzzzzzz

perjuangan terakhir

assalamualaikum..selamat pagi..selamat sejahtera..salam perpaduaan salam satu malaysia dan salam perkenalan..hihihi..merepek pe pagi2 nie wei..
hihi..xde pe sebebnarnye..juz nak gtau..pagi nie..tepat kol 9pagi waktu malaysia ku cintai ni..aku da last paper..paper teknologi elektrik..walaupun aku major elektrik..p aku memang xde conpiden la nk g jawab paper nie..cuak siot..sebab aku xcukup study..3 jam kredit tu..huhu..
xpe2..berjuang sampai ke titisan darah terakhir..haha..macam nak g berperang la pulak..p memang aku nak g berperang pun..berperang dengan ilmu dalam otak aku..berperang ngan soalan final kat dewan peperiiksaan F2 universiti aku..UTHM..hihi..
so..kat korang yang dah bis or belom abis final tu..doa2 kan la aku leh jawab yea..k la..aku nk tengok cikit2 g nota cakar ayam aku nie..jap g nak g dah..jangan aku terlupe kalkulator lagi arinie dah..cukup la da sekali pengalaman aritu..huhu..
k aku blah lu..salam.
p/s..time aku g kursus asas fasilitator ari tu..fasi2 kate ari isnin tema hijau...so aku guna kaler ijau la yea..lau bahasa sarawak..warna gdung..hihi..nie bahsa orang dulu2 la..remaja sekarang..sebu gadung xtau dh..walau pun ade yang tau..mcm aku nie..haha..k2..aku blah lu..tata

11/15/09

memang rugi la sape yag xdatang..

perghh..selesai dah sakit n tenson kepala aku..juz nk sttle kan repot program ja lagi..haha..pasnie leh la aku fokus final..erk..bukn tinggal lagi satu paper je lagi ke..haha..xpe2..sempat g nak fokus tu..sempat ke??bukan isnin nie ke..nie dah ahad..esok la wei..haha..xpe2..pagi2 ahad t aku study...haha
nak cite cikit sal dinner td..mjlis besa2 je..vip TNC HEPA yg sempoi..aku kate baju batik,die g guna baju melayu..p xpe..i like u'r style..haha..p aku mmg suke n syg r kat TNC nie..sebb die mesra student..dah nama pun tnc hepa kan..mesti la kena mesra student..p syg nye xlame g TNC HEPA akan tuka.yeke??xtau la..p aku bace kt website u da jawatan kosong tok TNC HEPA>.so sape2 ase nk jadi tnc hepa u aku..leh la isi borang..gaji starting 5k..pergh..haha...so ntah sape la yang akan naik lak nie..huhu..k2 lupe kan yang tu..
pasal dinner tadi..ntah ape2 je..student sepatut datang 40 orang..p yang datang 20 orang..mane lagi separuh nie..aduyai..penat aku g tempah makanan tau x..memang rugi habis la sape yang xdatang td..makan xyah cite r..bape kali tambah..meja aku saje setiap menu 3 kali topup..haha..lau xcaye..korang g tanye kat TNC aku..hihihi..korang bayang kan..ikan siakap 3 rasa, tomyam campur, nasik impit, satay, telur dadar, air buah,buah2an..buah pe ntah td..mcm 2 la..haha..mmg xlarat nak habiskan..sebab tu aku kate mmg rugi sape yang xdatang..
so lepas nie..aku juz kena sttel kan repot..bayaran kat kedai..n ape2 yang patut..pastu cuti..pastu program lagi..n program lagi smpai la naik sem baru..huhu..
k la..ngntok dah mate aku nie..aku pun xtau la..dah seminggu nie dah aku kuat tdo..asyik ngntok je..telan pil tdo ke ape nie..haha..gambar aku xde g..nanti next n3 aku masok kan...k..blah lu..salam.gudnite malaysia..

11/14/09

xde tajuk

tensionnye aku ari nie..

selagi xlepas malam nie..selagi tu la tension menguasai diri ku..huhuhu..

dah2..xmo cite banyak..

xtau nak cakp pe..

janji blog aku sentiasa udate..hahaha..

k..salam

11/12/09

wayang la plak..

aku nk g tgk wayang
cite 2012..
best ke x aku xtau..
baru nk g tgk..
sape dh tgk..diam je k..
xyah nk kecoh2..haha..
dah2..nak g dah nie..
xsempat nk klik nuff2 korang..
t balik dari tgk wayang je la yea..
kat lumut..jgn naik tinggi sgt darah tu..
t jadi darah tinggi..
susah lak t..haha
dah2..lewat dah nie..
wayang kol 9..
jalan basah baru pas ujan..
xleh bawak laju..
100km/j je..haha
k.
salam..
layannnn..

JOM SENYUM..BUKAN SENGIH K..

tengah-tengah study nie..boleh pulak aku ase nak mengepos in3 baru kat blog nie..note banyak g nak kena bace..hihi..bukan pe..aku ase macam nak share je ayat nie..hihi..

SENYUM...
SENYUM
PENAWAR DUKA..
PENYEDAP RASA
PENAMBAH SELERA
JALINAN KASIH MESRA
SENYUM PENAWAN HATI GUNDAH
SENYUM TANDA PENERIMAAN..

hihi..
nie bukan sajak ke..puisi ke ape2 jela..nie note yang aku ngah bace skrang nie..note bimbingan kaunseling..saje nak masok kan dlm blog..hihi..

dah2..sambung study..

11/11/09

malam nie aku nak study..sebab esok aku ada paper final..
paper kaunseling..
so..malam nie sape nak kena kaunseling ngan aku mai datang umah aku..
aku bagi kaunseling ckit kat korang..haha
paper nie agak payah jugak la nak study..
sebabnye ingatan kena kuat..
teori je semua..
esok confirm lenguh-lenguh tangan nak menjawab soalan..
sebabnye semua bertulis..
ayat pulak tu..
bukan kire-kire
p da jugak la part2 yang boleh di fikirkan secara logik akal..
tips dah la xde nie..
nak study semua mampus la..
so part yang ase leh guna logik akal tok jawab kite tinggal kan dulu..hihi..
dah2..asyik berblog je..
bile nak study..
k..kat pelawat sekalian..
malm nie aku xdapat nak klik nuffnang korang..
esok2 la yea..
k..
study..study..study..study-D0..hihi..
salam

11/10/09

tolak 4 tinggal 2

ALHAMDULILLAH..selesai paper ke-4 final exam aku..so tinggal dua paper lagi..semangat2..haha..

next paper khamis nie, 12hb 11 2009..paper bimbingan kaunseling..agak payah gak la kot..banyak nak kena menulis time exam t..hhuhu..

nie nak storie naik lori ckit la sal paper td..bukak2 paper final tu..akusenyum trus..tips yang lectrer tu bagi kuar..haha..p mmg dah budjet masok dh..lau x wat pe penat2 aku menghafal sampai kol 3 4 pagi..kan3..haha..

so dengan hati girang n gelabah gak..aku jawab je soalan2 yang aku ase leh jawab..p take time gak nak cari balik note2 lam pale otak aku nie..bersepah sane cnie..soalan satu je dah ambik mase 40 minit..tangan pun dah naik lenguh tulis jawapan..baru soalan satu..de 3 soalan g nak kena jawab nie..

aku dah start cuak dah..cuak xcukup mase nak jawab..p aku trus jawab ngn cool je..haha..sedang kan tulisan cam cakar ayam dh..ntah blh ke x lectrer aku bace t..nasib la..
pastu tinggal mase xsmpai sejam..dalam 40 ke 50 minit g kot..aku baru je siap soalan 2...dalam ati aku berserah je la..jgn pike sangat sal mase..t lupe smua jawapan lam otak nie..

siap je soalan 3 aku tgk member2 aku smua pakat dok kluar dah..aish..xleh jadi nie..n aku perasan kat blakang aku cm xde orang dh..cam aku sorang je ngn ngah ambik paper tu..time tu aku dok depan skali..haha..

nak xnak aku jawab secepat yang mungkin la.p sempat gak..tinggal g 15 minit dah xleh nak kuar..so kena la tunggu..aku pun dah settle jawab semua soalan..so aku cek skali g paper jawapan aku..cam ade x kena je jawapan yang aku wat..arghh..lantak la..aku malas nakpike dah..tangan pun naik lenguh jawab teori yang panjang..pengiraan yang banyak..haha..p aku puas ati gak la..maybe xdapat full mark..p aku ase aku jawab semua dah soalan2 tu..so aku tawakal je la..hihi..

pas pengawas ambik kerta jawapan aku aku pun toleh la kat blakang..upenye selain aku da 2 orang g yang ngah teman aku..haha..so..x la aku segan sangat kat budak2 lain yang ngah jawab paper dorang kan..hihi..

dah nak kuar tu..berlaku g 1peristiwa..leh la plak kaki aku sangkut kat kerusi yang aku duduk tu..pe g ..jatuh la..p buka naku yang jatuh..kerusi tu yang jatuh..haha..aku ngn muke selamba angkat kerusi tu n blah..haha

so tamat paper pengalatan elektrik n elektronik aku..

to Dr..TQ atas tips yang di berikan..hihihi..semak paper kami tu jangan lak cam semak paper ujian lam kelas tu..hihi..lau bagi markah bonus pun ok gak...

k la..mate aku dah ngntok..aku nak tdo..haha..

k..bye2..salam

11/9/09

~next paper~pengalatan elektrik

esok kol 9 pagi next paper final exam aku..esok paper ke-4..paper pengalatan elektrik..subjek nie nak kate susah x jugak..nak kate senang pun xjugak..p aku keliru bab2 pengiraan dalam nie..rumus2nye lain cikit dari pengiraan elektrik biasa..maybe nie 1st time aku jumpe camnie kot..sebab tu aku ase lain..nase nye yang nie la pecahan dalam elektrik..so sape yang ambik pure elektrik tu cnfrm senang je bg dorang..bagi aku yang belajar elektrik cikit,,awam cikit,, meki cikit nie agak payah gak la nk memahami semua tu..

so, tok memudahkan aku menjawab paper pengalatan tu esok, aku kena la menghafal step2 pengiraan yang berkenaan..mintak2 la aku xblur n blank time exam esok..macam paper mekank tanah aritu..penat aku menghafal rumus tetibe je masuk dewan aku blank..so jawabnye..berserah je la..mintak di jauhkan la esok semua tu..amin..

korang doakan aku jawab paper nie dengan jayanye k..sebab 3 paper dah lepas nie mcm xleh je..cukup2 makan je..

k la..sebelum korang nak kutuk aku "camne nak score paper lau asyik main tenet je" aku out dulu la..hihi..kat korang yang ngah final exam gak..gudluck..(",)

k..wassalam

APE DAH JADI!!!!



Kelantan diharam beraksi lagi? - Segelintir penyokong hanya datang buat kacau, ancam keselamatan penonton lain

KUALA LUMPUR - Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) akan berhadapan dengan tindakan keras Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) termasuk denda, penonton tidak dibenarkan masuk ke stadium atau diharamkan terus daripada menyertai Liga Malaysia tahun hadapan!


Itulah segala kemungkinan yang berlaku akibat kelakuan ganas dan tidak bertamadun segelintir penyokong The Red Warriors berikutan kekalahan 1-3 kepada Negeri Sembilan pada final Piala Malaysia di Stadium Nasional Bukit Jalil malam kelmarin.

Tidak cukup dengan balingan mercun dan botol air di atas padang, tindakan paling melampau penyokong Sang Kijang itu ialah membakar kerusi, sesuatu yang paling sukar sekali untuk diterima.

Adakah ini maksud sebenar 'kemeriahan bola sepak' di negara kita sekiranya keselamatan orang lain di dalam stadium termasuk penyokong sendiri terancam dan dalam bahaya?

"Memang kami (FAM) berasa kesal dan amat kecewa dengan sikap segelintir penyokong fanatik Kelantan di stadium pada malam kelmarin.

"Mereka jelas menunjukkan sikap yang tidak berdisiplin dan datang hanya untuk buat kacau, saya sendiri tidak faham adakah ini taktik mereka untuk mengganggu konsentrasi pemain lawan atau sebagainya," demikian tegas Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Menurut beliau, selain mercun dan botol air dibaling kepada peminat dan pemain Negeri Sembilan, kerusi stadium pula dibakar.

Perbuatan itu, katanya, jelas menunjukkan bahawa penyokong Kelantan telah mengancam keselamatan peminat lain yang hadir di stadium tersebut.

Azzuddin turut mengesahkan bahawa KAFA bakal berdepan hukuman lebih keras ekoran sikap ganas penyokong mereka.

"KAFA harus bertanggungjawab ke atas sikap penyokong mereka. Mereka akan dipanggil menghadap Jawatankuasa Disiplin sedikit masa lagi, mungkin selepas Hari Raya Aidiladha.

"Kami masih menunggu laporan mengenai kerugian dan kerosakan akibat kejadian itu daripada pihak-pihak berkaitan termasuk polis," tambahnya.


kan dah menyusahkan orang lain..
memang sah2 la kite nie x merdeka g..main kat epl kalah pun xde sampai bakar2 krusi nie..aduyai..
nie ke kite katakan bertamadun..cewah..cam ustaz yang ajar aku TITAS lak..ahakz..renung2 kan nye.. dan selamat beramal..(",)

11/8/09

malam yang malas

malasnye ase nak study malam nie..p kena study gak..kena menghafal..da sepuluh soalan yang dijangka masuk..sokena hafal la..p lau soalan2 tu x kuar..menangis la dalam dewan esok xtau nk jawab ape..haha..

sekarang aku baru hafal 6 soalan..p xbape ingt sangat semua jawapan..mintak esok aku xblur je la dalam dewan tu..

ok la..aku xtau nak membebel pe malam nie..saje2 je menaip kt blog nie..nk study jap..pastu nak tengok bola.

.man.u vs chelsea..???

sape menang..mntak2 la seri..leh arsenal aku naik..hahaha..
k..put..salam

11/5/09

PTPT-Pu???

Diskaun PTPTN pada pemegang ijazah kelas dua atas

Oleh MUSTAPA LAKAWA dan ROSMALINA ABD. KADIR
berita@kosmo.com.my




KUALA LUMPUR - Pelajar yang memperoleh keputusan ijazah kelas dua atas mungkin diberikan diskaun amaun pembayaran balik pinjaman pelajaran yang diperoleh daripada Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah berkata, cadangan itu kini dalam pertimbangan kementeriannya atas dasar ia boleh memberi kesan positif daripada segi pembayaran balik pinjaman.

"Saya rasa diskaun itu boleh menggalakkan lebih ramai pelajar mendapat keputusan cemerlang termasuk ijazah kelas dua atas,'' ujarnya di sini semalam tanpa mahu mengulas kadar diskaun yang mungkin diberikan.

so tunggu pe lagi..study rajin2 la..t leh dapat diskaun..haha

11/2/09

~versi sarawak jap~

ngah2 lapar tuk..tetiba jak aku terpike ape aku nk jadi pas bis blaja tuk..mok truskan jadi cikgu or tukar profesion..??..

erm..aku pun xtauk pa cita2 ku tuk..
time2 skolah dolok selalu la cikgu or kak n bang fasi tnyak pa cita2 bila dah??..lbh2 gk bila time orentasi miak baru..soalan ya xpenah miss..haha..

p aku jawab selamba jak pa nak ada dalam otak ku..juz cukup syarat da jawapan..mun x da jawapn lak..pelik lak..ujung2 aku di suruh g kaunseling..haha..

macam2 la jawapan penah ku berik..time kecik2..sekolah rendah la..penah berangan mok jadi polis la..masuk bomba la..jadi juruterbang la..macam2 gik la..time sekolah menengah pun lebih kurang jak jawapannya..haha..p aku ase x penah pun terlintas kat otak aku mok jadi cikgu..

p nektok aku ngah ambik coz pendidikan..so..maybe jadi cikgu kot..haha..p aku ase x yakin jak mok ngaja anak orang..aku tok jenis mun ku ngaja orang ya p nya x paham2 ku tandah ku jak..lalek nya la cia..mun x pun alu ku manas ku..haha..

mun mok jadi cikgu nie blh mcm ya..jadi cikgu mesti la penyabar n rajin..so aku mcm xlayak jak..huhu..

aduh2..pa kerja mok ko polah pas dah grad lak oo..pening eh..

ermm..ambik kerja senang..iboh pike lok..janji aku grad jak..pasya ruk pike gik..haha..

k la..perut ku lapar tuk..ngah nunggu nasik masak..tonkeng manok ngah rendam..tunggu mok di goreng..haha..makin lapar perut ku..adoh2..haha..

k la..caucincau lok..

salam..

11/1/09

FINAL DAN PSM

esok start final dah..
1st paper aku titas..(isnin)
2nd mekanik tanah(khamis)
pastu pengautomatan..(jumaat)
3 subjek dalam seminggu..
mati la wei..
titas ok la..da masa..
pengautomatan n mekanik nie cmne wei..
dah la susah..
kang aku bawak toyol kang..hahaha
mekanik tanah nie satu hal..
rumus dah banyak..
satu pun x d bagi..
otak aku bukan robot wei..
lau satu subjek tu je aku ambik maybe blh kot..
nie da 6 g subjek lain..
aduyai..sekadar lulus je la nmpaknye..
aku paling xsuke subjek civil.!!!!..

pastu sebelum 20hb nak kena anta tajuk PSM..
satu tajuk pun xde lam pale otak aku nie..
nak buat produk..kena da element pendidikan..
banyak songeh tol la..

pening weiiii..
mandi lu la..hahaha..
kat korang semua..
da tajuk lebih sal PSM nie bg la kat aku..haha
papepun..
gudluck kt korang semua..
salam

sekadar gambar hiasan..haha

Followers