10/28/10

KEPANASAN

ok..sambung citer hari tu..siang sabtu tu aku aku dah pegi mandi manda kat bekok..malam nye pulak aku ade dinner malam penghargaan sempena aku dah ditauliahkan..dinner tu bukan untuk aku sornag je..untuk semua budak-budak batch aku yang dah ditauliahkan inspektor kor-suksis bulan 5 lepas kat UM..ok..seminggu sebelum majlis tu jurulatih aku sarjen ade la mintak tolong kat aku untuk buat slide show@montaj untuk malam tuk..letak gambar-gambar aktivit sepanjang tahun kor suksis uthm nie..aku tanpa banyak kire aku setuju je..walaupun kerja aku sendiri yang sedia banyak pada minggu tu..yela..minggu tu aku kena prepared untuk bentang final projek aku..kalo kat cnie panggil projek sarjana muda.@PSM..asignment-asignment lain lagi..tapi aku rasa tanggungjawab dan aku rasa ni lah kali terakhir aku buat slideshow untuk budak-budak suksis nie sebb sebelum nie masa aku masih dalam suksis memang kerja aku pun..so aku setuju jela..alhamdulillah semua siap..2 slide aku buat..satu untuk semua batch..satu lagi untuk batch aku saje yang dah tauliah..di pendekkan cerita..malam tu aku lewat la sikit sampai..so ajutan aku bising dah kat jurulatih nk tengok video tu..jurulatih aku cool je..cakap semua ok..cnfirm..haha..memang semua slide ok je..laptop pun ok je..tak de masalah..yang ajutan kau nie nak bising-bisnig nape..malam tu jugak la dia nak tengok je..nape tak nak tengok awal-awal..pegawai aku dah tengok dah..pendek kan cerita lagi..hihi..sampai masa untuk tayang slide tu..awal-awal ok je..tapi tak sampai beberapa minit kot..tetiba slide tu "hang"..tak nak gerak dah..ah sudah..pe dah jadi..petang tu ok je..ajutan aku pe lagi..suruh off terus la..aku suuh budak inter ambik laptop tu n bawak kat aku..cek punye cek..laptop buat hal..aku rasa nie maybe sebab virus..dah tak jadi nak tayang nk buat camne kan..jurulatih aku cakap..nk buat camne..kite merancang tuhan menentukan..takpela..tengah-tengah makan tu..ajutan aku datang kat aku..pe lagi membebel la dia..aku jawab la..slide show ok..laptop je ade masalah..ade virus mungkin..dengan senang dia jawab kat aku kalo da tau ade virus nape guna..aku rasa macam nak tendang je dia kat situ..yela..kalo dah name laptop ke PC ke..mane nak lari dari virus..update mane pun antivirus ko confirm ade lagi virus dalam tu..tapi sabar je la..pastu dia blah..sebab dia cakap cmtu la aku rasa panas sangat..ade lagi la dia cakap..tapi malas nk review lebih-lebih..hihi..

cam mana tak panas nye..yela kan..kerja tu sepatutnye bukan aku yang kena buat..budak2 lain yang kena buat..budak2 yang belom tauliah..kitorang yang dah tauliah nie datang makan je..lagi satu..kalo pun aku yang kena buat slide tu..pasal rosak laptop ke ape ke bukan salah aku..tugas aku malam tu buat slide je..cukup..teknikal2 bukan part aku..cmne tak panas kalo cmtu..tengah-tengah makan kena marah..korang tak panas ke kalo korang kat tempat aku..

buat sakit ati je..baik-baik aku tolong buat kerje orang tapi kena marah..nasib badan..ADIOS..

ntah ape-ape aku tulis..nie la akibat tension edit PSM..haha..

Followers