4/30/10

traffic melampau..

sebelum ape-ape..kite sengeh lu..hhihi..ok..n3 nie sekadar nak menjawab persoalan 2 3 orang sahabat blogger yang pelik bertambah hairan macam mana traffic aku tinggi sangat..hihi..mane ade tinggi..sebenarnye counter hit tu salah.."heng"..aku pun tak tau kenapa..dah seminggu kot..kalau lama lagi tak tau la plak..sebab baru je seminggu aku aktif balik blog nie..sebelum nie sibuk memanjang je..tak sempat nak bukak blog..bukak facebook je..ok la..kat bawah nie ade counterhit yang salah tu..hihi..

 nie pengira traffic yang salah..haha..setiap hari banyak tu la traffic yang datang blog aku..

p/s: kalo la traffic aku tinggi tu setiap ari..hihi...lu pk la sendiri..hihi..traffic melampau

4/28/10

bukak muka buku ade tajuk je..bukak la plak isi buku..

semakain hari semakin malas aku nk mengupdate blog nie..bukan ape..dah takda masa nak bukak blog..nak pegi terjah blog korang pun kadang2 je..asiment tak habis2..selepas sati..satu lg..dengan PSM nye yang baru je selesai di hantar semalam selepas dibuat pembetulan setelah seminar..ntah ape yang aku letak dalam atu aku pun tak tau..lantak la..sambungan PSM??..sem depan plak punya cerita..selesai je PSM..datang pulak minggu untuk peperiksaan..dengan study last minit semua..nie baru selesai 4 paper..ade 3 paper lagi sedia menunggu..tapi minggu nie adalah minggu yang amat-amat berat..sebab ade 3 paper direct..paper pendidikan islam..paper diaman ade kemahuan di situ ae HIGHWAY..haha..n esok..ade lagi satu paper..paper pengurusan kokurikulum..paper yang ntah pape..masuk kelas 2 3 kali..belajar ntah ape..subjek yang mengkehendakkan kami membuat program..so..esok jawab ikut pengalaman la..sebab lectrer aku xde ajar pun ape itu koko..masuk kelas suruh meting pasal program..ape aku nak jawab esok aku pun xtau..lantak la..tadi dah pening menghafal subjek higway..penat otak aku hafal..haha..so malam nie kita rehat..kita main futsal k....kol 11..haha..

panajng gak aku dah mengarut nie..ape-ape pun..gudluck untuk aku n budak-budak kelas aku esok dan next2 paper yea..study2..bukak buku..korang jangan asyik bukak muka buku je..bukak la jugak isi buku tu..muka buku ade tajuk je..haha...ok la..merepek banyak pun tak guna..sajank mengupdate blog aku yang ntah bila last aku update..bz sangat2 la katakan..haha...

k..ADIOS..jumpa lagi selepas ini..haha

p/s:muka buku=facebook..yela..ape yang korang2 n korang post kat dalam tu kan tajuk2 je..xde isi pun..hihi..dah sembang baru de isi..hihi..adios..

4/12/10

Projek Sakaratul Maut

demam...
dah lama aku tak demam..kalo dulu..boleh dikatakan tiap-tiap minggu akan ade hari yang aku demam..lepas sembuh sehari dua..mesti demam balik..hihi..tapi...setelah sekian lama aku tak demam..start hari jumaat minggu lepas aku dah demam balik..nie mesti sebab aku berhujan panas bawak moto..

esok aku ade seminar untuk projek sarjana muda, PSM..nak cerita pasal PSM nie..banyak maksud yang budak-budak U aku bagi..budak U lain aku tak tau la pulak kan..hihi..antaranya.

PSM=projek samapi mati
PSM= projek separuh mati
PSM=projek sakaratul maut..

hahaha..macam-macam la dorang nie..tapi bagi aku..PSM nie takde la susah sangat kalo idea tu datang dari diri sendiri. bukan penyelia yang bagi..dan satu lagi..jangan buat keje last minit..biasa la kan student..last minit memang rutin pelajar..hihi..

macam pensyarah aku nie kata.."korang nie memang hebat..saya dah bagi tau awal-awal..hujung sem nanti korang memang takde masa free..kerja yang dibagi 3 bulan korang siapkan dalam masa 3 jam..memang hebat la..sekian terima kasih" hihi..nie la antara ayat pensyarah aku tu..kami memang hebat..idea mencurah-curah bile last minit punye kerja..kan kawan-kawan..hihi.ok la..seminar aku esok bukan aku nak tayang yang nie..aku nak kena tayang projek yang aku buat..tapi..satu slide pun aku xbuat lagi..haha..
ok la..sekadar nak mengupdate kan blog aku yang agak kebizian nie..

ADIOS

4/2/10

Din beramboi meninggal dunia. Al-fatihah.

KUALA LUMPUR: Penyampai radio Era dan pelawak terkenal, Mior Ahmad Fuad Mior Badri, 43, atau lebih dikenali sebagai Din Beramboi meninggal dunia di Hospital Selayang (HS) di sini, kira-kira jam 12.30 tengah malam tadi selepas menghidap demam denggi berdarah sejak Isnin lalu.

Adik Allahyarham, Rozana Mior Badri, berkata mesin sokongan hayat yang dipasang sejak beliau tidak sedarkan diri dihentikan atas nasihat doktor berikutan kegagalan organ dalaman terutama buah pinggang dan hatinya berfungsi.

“Atas permintaan keluarga, doktor masih mengekalkan mesin sokongan hayat sehinggalah ia dihentikan kira-kira jam 12.30 tengah malam tadi,” katanya kepada pemberita di Hospital Selayang di sini. 


Allahyarham dimasukkan ke unit rawatan rapi (ICU) hospital itu sejak Isnin lalu selepas menghidap demam denggi berdarah dan keadaannya dilaporkan kritikal serta tidak menunjukkan sebarang perubahan ketika menerima rawatan.

Ketika dimasukkan ICU Allahyarham menggunakan sepenuhnya alat bantuan pernafasan.

Allahyarham meninggalkan seorang balu, Suhaini Che Man dan tiga cahaya mata perempuan termasuk anak sulungnya, Nil Aina Adibah, 18.

Jenazah dijangka dibawa ke kediamannya di Taman Ehsan, Kepong dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Taman Ihsan Kepong sebelum solat Jumaat.
Allahyarham berasal dari Sungai Besi dis ini, dan mendapat pendidikan sehingga Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Akhbar sebelum ini melaporkan, pelawak dan pelakon terkenal itu menerima rawatan di HS akibat demam denggi berdarah, bukannya jangkitan virus air kencing tikus seperti yang didakwa pelbagai pihak .


p/s: Ajal maut di tangan ALLAH s.w.t. so, kita kena selalu beringatlah dengan kematian. bahaya sungguh nyamuk nie. dah la kat umah aku nie nyamuk banyak. longkang pulak macam xmengalir je. so jom kita sama-sama jaga kebersihan. Al-fatihah untuk Allahyarham. semoga ditempatkan di tempat orang-orang yang beriman.amin

Followers