12/31/11

SELAMAT TAHUN BARU 2012..(",)

assalamualaikum and salam sejahtera semua..hihi..berhabuk bersawang dan segala macam kotoran dah berumah dalam blog sekupang aku nie..hahaha..agak takde mood la nak mengupdate blog nie sejak jadi penganggur tak terhrmat nie..entry nie pun untuk ucapkan selamat tahun baru kat kawan blogger semua ja.. lepas nie entah sempat dan ade mood ke tak nak update blog nie..takde idea la nak update blog nie..takde aktiviti yang dilakukan..aktiviti membosankan je adela..haha..ok la..selamat tahun baru untuk semua rakan blogger kat luar sana tu..doakan aku cepat dapat penempatan(posting) jadi cikgu yea..haha..ade gaya jadi cikgu ke..hahaha..ok la..selamat tahun baru 2012 untuk korang semua dan bertambah cemerlang dunia akhirat..ADIOS

9/30/11

COLI DIGANTUNG DI JAMBATAN


PITTSBURGH, Amerika Syarikat (AS) - Sebanyak 4,000 helai coli digantung di sepanjang sebuah jambatan di sini dalam kempen meningkatkan kesedaran orang ramai mengenai bahaya penyakit barah payu dara, lapor sebuah akhbar kelmarin. Coli berbagai saiz dan beraneka warna itu berkibar ditiup angin selepas digantung di atas wayar jambatan Hot Metal Bridge yang menghubungkan sungai Monongahela dengan pusat bandar raya ini, negeri Pennsylvania. Semua coli tersebut akan digantung selama tiga minggu bermula kelmarin sebelum pakaian dalam itu dicuci dan didermakan ke beberapa rumah perlindungan wanita. Coli-coli itu dibekalkan oleh pihak pengurusan syarikat pakaian tempatan, American Eagle Outfitters yang bertanggungjawab mencetuskan idea untuk mengadakan kempen tersebut. Selepas coli-coli itu digantung kelmarin, ia berjaya menarik perhatian para pengguna jambatan berkenaan serta pihak media. "Saya langsung tidak menyangka akan melihat sebegitu banyak coli. Kempen ini hebat. Saya berhenti untuk merakam pemandangan unik ini," kata seorang pengguna jambatan tersebut, Monica Minetola. KOSMO

9/27/11

PM berjiwa rakyat jumpa rakyat menaiki bas


IPOH - Buat pertama kalinya dalam siri menjelajah ke seluruh negara, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor serta anggota rombongan dibawa menaiki bas menelusuri jalan raya di Perak menuju ke destinasi yang telah diatur dalam lawatan kerjanya itu. "Dulu naik kereta, kali ini kita naik bas jumpa rakyat, mesejnya nak rasa bagaimana tidak ada protokol antara pemimpin dan rakyat. "Tak boleh pisah antara satu sama lain dan ini akan bawa pemimpin dekat dengan rakyat," katanya pada acara pertama lawatannya iaitu jamuan Aidilfitri bersama Perdana Menteri di Taman Soon Choon di sini.
Lima buah bas digunakan dalam lawatan kerja Najib ke Perak itu bermula dari Ipoh ke Gopeng sehingga ke Sungai Siput sejauh kira-kira 50 kilometer untuk bertemu rakyat pelbagai bangsa termasuk masyarakat Orang Asli di Lasah, Sungai Siput.

NAJIB menjawab soalan semasa sesi bual bicara bersama Perdana Menteri di dewan Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Mambang Di Awan, Kampar semalam.

Turut serta dalam rombongan itu ialah Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek. Ketika berucap pada jamuan Aidilfitri itu, Najib mahu semua pemimpin Barisan Nasional (BN) menjelajah ke setiap pelusuk tanah air bagi mencari serta meraih sokongan baharu terhadap BN sungguhpun parti telahpun mempunyai penyokong tegarnya sendiri. "Kita harus turun ke setiap ceruk pelosok negara dan setiap penjuru... untuk meraih sokongan daripada mereka yang bakal menjadi penyokong kita," katanya di hadapan kira-kira 5,000 hadirin.-KOSMO

kalo naik bus macam bus yang rakyat guna tu Alhamdulillah la kan..memang berjiwa rakyat benar la..tapi ade sumber jugak kate dalam bus tu ade set sofa..bukan nye kerusi double or single macam bus expres biasa tu..hmm..

kredit tu blogger LANUN..

9/26/11

PANAS!!..UTUSAN BUAT HAL LAGI.PERSENDA HUKUM HUDUD!

sekali lagi UTUSAN umno bikin panas kat malaysia nie..dah terlebih cerdik agaknye..mungkin jugak terlampau bebal..mungkin jugak ini la ajaran Islam sederhana yang diamalkan puak-puak umno nie..dulu karikatur persenda hukum Islam pasal kes liwat/zina kalau tak silap..sekarang keluar pulak kes hina hukum HUDUD..siap sindir-sindir pemimpin pas lagi..aku bukannye belah mane-mane pihak..tapi kalau pemimpin tu baek..dia tak akan sindir-sindir orang macam nie..dulu najib sindir DSAI pakai yang kat leher tu..yang najib sendiri terkehel sikit masok hospital siap bedah tu pe cer..malas cakap banyak..nah bukti.


p/s:AKU TERTANYA-TANYA JUGAK..NIE KE AJARAN ISLAM SEDERHANA PAK NAJIB TU..SAMPAI HUKUM ALLAH PUN DIA NAK MAIN KAN..

9/25/11

KIAMAT:.pesanan buat kita semua..(",)

Kiamat menurut agama islam…
  • -Kemunculan Imam Mahdi
  • -Kemunculan Dajjal
  • -Keturunan Hazrat Isa (AS)
  • -Kemunculan Yakjuj & Makjuj 
  • -Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
  • -Pintu pengampunan akan ditutup, 
  • -Dab’bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya
  • -Kabut selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shg mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya
  • -Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan
  • -Pemusnahan Kabah
  • -Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap
  • -Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh
  • -Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
“Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di syurga baginya pada hari penghakiman kelak."

Satelit AS jatuh ke bumi

GAMBAR UARS yang sempat dirakamkan di ruang udara Belanda pada 18 Jun 2010.

WASHINGTON - Sebuah satelit tamat tempoh seberat enam metrik tan milik Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (NASA) berkecai semasa memasuki atmosfera bumi pagi semalam dengan serpihan-serpihannya jatuh bertaburan di rantau Lautan Pasifik. Pusat Operasi Bersama Angkasa Lepas AS dan NASA dalam satu kenyataan memberitahu, serpihan-serpihan satelit sebesar sebuah bas itu tidak semestinya menjunam ke dalam laut tetapi mengesahkan ia jatuh dalam kawasan seluas 800 kilometer persegi di rantau Pasifik. Setakat berita ini ditulis, pihak berkuasa belum ada mengenal pasti lokasi yang tepat tempat serpihan-serpihan tersebut jatuh. Menurut kedua-dua agensi AS itu, satelit sepanjang 11 meter itu jatuh antara pukul 1.23 petang (5.09 petang semalam waktu Malaysia). Semasa menembusi atmosfera bumi, ia berkecai kepada lebih 100 kepingan tetapi cuma sekitar 26 kepingan logam berat dengan serpihan terbesar seberat 135 kilogram dijangka menjunam ke bumi. NASA meramalkan kelajuan serpihan satelit itu apabila memasuki ruang udara ialah kira-kira 109 meter sesaat. NASA sebelum ini meramalkan satelit yang dikenali sebagai Satelit Penyelidikan Atmosfera Amerika Syarikat (UARS) itu jatuh ke bumi seawal Khamis lalu

GAMBAR satelit UARS yang dikeluarkan oleh NASA selepas ia jatuh ke bumi kelmarin. - AFP
KOSMO

9/24/11

FOTO PRA PERKAHWINAN NORMAN-MEMEY..untunglaaaaa..





lagi gambar pra-perkahwinan norman-memey di OHBULAN

9/23/11

BACA BUKU BUKAN UNTUK PEPERIKSAAN!


KUALA LUMPUR – Penuntut institusi pengajian tinggi harus menjadikan tabiat membaca, meminjam buku dan berulang-alik ke perpustakaan sebagai satu kebiasaan dan bukan hanya untuk lulus periksa semata-mata, kata Profesor Diraja Ungku Aziz .


Beliau berkata, ini penting kerana kalau hendak menjadi seorang yang bijak, mestilah selalu membaca buku kerana tiada cara lain yang boleh menggantikan cara ini dalam menambah ilmu. "Semasa belajar di peringkat sekolah, saya banyak meminjam buku di semua perpustakaan yang saya lawati. “Malah, semasa saya bergelar seorang penuntut dan juga pensyarah, saya dan kawan-kawan masih suka meminjam pelbagai jenis buku dan yang paling saya minat ialah buku politik dan sejarah.
"Saya sedih melihat penuntut kini hanya membaca buku untuk lulus periksa malah ada juga yang menggunakan isi buku untuk diplagiat bagi menyiapkan tugasan mereka dan bukannya untuk menambah ilmu pengetahuan,” kata bekas Naib Canselor Universiti Malaya itu ketika merasmikan Arkib Digital Universiti Malaya Memory di kampus UM di sini semalam.
KOSMO

nota jari : paham tak pelajr-pelajr..sentiasa baca buku yea..hihi..tapi kalau part yang ambik isi buku untuk menyiapkan tugasan tu rasa nya susah nak elak sebab kalau kat universiti biasanya pensyarah memang bagi soalan yang jawapannya memang kena ambik dari buku..so, nak buat macam mana la kan..kalo tak ambik 100% pun kita akan ubah sikit je bunyi ayat tu kan..tapi maksud masih same je..hihi

9/22/11

SUARA LEPASAN PELAJAR PENDIDIKAN.::.PENANTIAN SUATU PENYIKSAAN

SAYA ialah bekas pelajar Kursus Perguruan Lepasan Ijazah Sekolah Rendah (KPLIsr) sepenuh masa Ambilan Jun 2010 yang menamatkan pengajian pada akhir Mei 2011. Saya mewakili semua warga KPLIsr sehingga sekarang masih belum menerima apa-apa berita mengenai penempatan KPLI. Sudah banyak kali panggilan telefon dibuat kepada pihak berkenaan di Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) Putrajaya, namun berbagai tarikh dan alasan yang diberikan. Harapan cuma jadi harapan kerana kami masih belum menerima apa-apa surat atau berita selama empat bulan ini. Sekurang-kurangnya kami ingin satu tarikh yang pasti dan berita kerana ramai di kalangan kami yang mempunyai tanggungan dan beban hutang. Terdapat juga beberapa kawan saya yang berhasrat melangsungkan perkahwinan hujung tahun ini terpaksa menangguh dulu niat baik itu. Justeru, kami perlu mencari pekerjaan lain sekiranya penempatan kami lambat. Di samping itu, apa yang menghairankan kami selalunya pelajar KPLI yang memiliki diploma pendidikan ini hanya akan menunggu selama tiga bulan kemudian akan ditempatkan untuk bertugas di semua sekolah rendah di seluruh Malaysia. Ini kerana pelajar KPLIsr diambil berdasarkan peruntukkan guru yang diperlukan oleh kerajaan dan akan lebih diutamakan berbanding pelajar jurusan pendidikan lain. Bagaimanapun, selepas isu GSTT tempoh hari dan berjaya diselesaikan oleh KPM, kami pula yang menjadi mangsa lambat ditempatkan. Semoga pihak KPM dan menteri yang berkenaan dapat memberi jawapan yang sewajarnya akan nasib kami ini. Kami mohon supaya kami dapat penempatan segera


yang nie surat daripada pelajar KPLI..situasi sama je dengan pelajar jurusan pendidikan yang lain macam aku nie..haha..aku jurusan pendidikan teknik vokasional..setiap kali call KPM kami akan dapat bermacam-macam jawapan. antarany mereka pun tak tahu bila permohonan temuduga bagi GST akan dibuka dan kami dikehendaki sentiasa rujuk laman sesawang KPM..ada lagi lain-lain jawapan daripada pihak KPM yang kawan-kawan aku dapat..sekurang-kurangnya pihak KPM tetapkan tarikh sebenar surat permohonan temuduga gst tu.takda la kami nie tertanya-tanya. selepas permohonan tu keluar, kena tunggu untuk di temuduga pulak, yang tu pun akan ambik masa entah bila akan ditemuduga. kalau lulus temuduga pulak entah bila pulak postingnya. kalau mengikut statistik (cewah..macam ade buat kajian pulak..haha..) senior lepas makan masa 4 5 bulan jugak la baru posting lepas lulus temuduga tu..ape pun PENANTIAN SUATU PENYIKSAAN..haha..

9/20/11

TIDUR BOLEH TURUNKAN BERAT BADAN

Kajian terbaharu Kaiser Permanente menunjukkan orang yang cuba menghilangkan 10 paun berat badan akan lebih mudah mencapai matlamat itu jika mereka tidak tertekan dan tidur lebih enam jam. Bagaimanapun, pastikan tidur itu tidak melebihi lapan jam setiap malam. JIKA anda mahu meningkatkan peluang mengurangkan berat badan, turunkan aras stres anda dan dapatkan tidur yang cukup.Penyelidikan yang turut disiarkan dalam International Journal of Obesity pada 29 Mac lalu secara keseluruhannya melibatkan hampir 500 responden. Antara yang soalan-soalan yang ditanya meliputi waktu tidur responden, tekanan dan tahap kemurungan. Waktu menonton televisyen dan skrin komputer yang sering dikaitkan dengan kehilangan berat badan turut diselidiki.

p/s: ape tunggu lagi..jom kite tidur..........hahaa..selamat beramal..ADIOS..

sumber : kosmo

9/16/11

PERODUA MYVI LAGI POWER LAGI BEST


Perodua Myvi 1.5 EXTREME 06 Exterior Perodua Myvi Extreme dan SE dengan enjin 1.5 liter dilancarkan secara rasmi   harga dari RM50,900.00 sehingga RM61,700.00
Perodua hari ini secara rasminya telah melancarkan dua varian terbaru dalam keluarga Myvi 2011 yang dilancarkan pada bulan Jun yang lepas. Dua varian yang dilancarkan, Myvi Extreme dan Myvi SE dengan tagline “Lagi Power, Lagi Best“, masing-masing memiliki enjin baru berkapasiti 1.5 liter yang sebelum itu eksklusif hanya untuk model MPV Alza.
Perodua Myvi 1.5 EXTREME 03 Exterior Perodua Myvi Extreme dan SE dengan enjin 1.5 liter dilancarkan secara rasmi   harga dari RM50,900.00 sehingga RM61,700.00
Harga yang ditawarkan bermula serendah RM50,900.00 sehingga RM61,700.00, bergantung kepada spesifikasi yang ditawarkan. Perodua Myvi Extreme dan SE baharu kini tampil lebih bergaya, kit badan baru lebih sporty dan ranggi, selesa dan berkuasa, dijangkakan akan menerima sambutan hangat daripada rakyat Malaysia.
Bagi varian SE, terdapat tiga versi ditawarkan iaitu manual, automatik dan multimedia. Versi SE Multimedia didatangkan eksklusif bersama kotak gear automatik sahaja. Perbezaan Myvi SE Multimedia berbanding versi SE manual dan auto ialah bahagian interior dilengkapi sistem multimedia navigasi skrin sesentuh sama seperti yang ditawarkan pada varian Extreme.
Perodua Myvi 1.5 EXTREME 13 Interior Perodua Myvi Extreme dan SE dengan enjin 1.5 liter dilancarkan secara rasmi   harga dari RM50,900.00 sehingga RM61,700.00
Perodua Myvi 1.5 liter baharu didatangkan bersama transmisi manual dan automatik untuk pilihan pelanggan, selain beberapa warna pilihan menarik. Myvi Extreme mempunyai tiga warna menarik iaitu Kuning (Solid Majestic Yellow) yang merupakan warna terbaru, diikuti warna Putih (Solid Ivory White) dan Hitam (Metallic Ebony Black).
Perodua Myvi 1.5 EXTREME 17 Interior Perodua Myvi Extreme dan SE dengan enjin 1.5 liter dilancarkan secara rasmi   harga dari RM50,900.00 sehingga RM61,700.00
Varian SE pula tampil dengan pilihan lima warna menarik berbanding Extreme, dengan tambahan dua warna ungu iaitu Metallic Mystical Purple dan Metallic Purple.
Enjin 1.5 liter DOHC dan 16V DVVT pada kedua-dua varian Extreme dan SE menghasilkan kuasa maksimum 102bhp@6,000rpm dan tork maksimum sebanyak 136Nm@4,000rpm. Menurut Perodua, pecutan dari 0-100 km/j boleh dilakukan dalam tempoh di bawah 10 saat, berbanding varian 1.3 pada catatan 12.5 saat.


Perodua Myvi 1.5 SE 04 Exterior Perodua Myvi Extreme dan SE dengan enjin 1.5 liter dilancarkan secara rasmi   harga dari RM50,900.00 sehingga RM61,700.00
Enjin 1.5 liter yang digunakan turut dikatakan lebih responsif dan menghasilkan pecutan lebih lancar, selain kuasa kuda dan tork yang mewah memberikan perasaan pemanduan sebenar yang cukup menyeronokkan. Ciri keselamatan seperti ABS (Anti-lock Braking System), EBD (Electronic Brake Distribution), BA (Brake Assist) dan dwi beg udara SRS menjadi ciri standard untuk kedua-dua varian.
Perodua Myvi 1.5 SE 05 Exterior Perodua Myvi Extreme dan SE dengan enjin 1.5 liter dilancarkan secara rasmi   harga dari RM50,900.00 sehingga RM61,700.00
Dengan pelancaran versi lebih berkuasa dan sporty dalam kalangan model Myvi 2011 baharu, Perodua meletakkan unjuran jumlah jualan akan bertambah pada setiap bulan, seterusnya mengekalkan Myvi sebagai kereta terlaris di pasaran tempatan.
Perodua Myvi 1.5 SE 11 Interior Perodua Myvi Extreme dan SE dengan enjin 1.5 liter dilancarkan secara rasmi   harga dari RM50,900.00 sehingga RM61,700.00
Setakat ini sehingga tarikh 8 September 2011, Perodua mencatatkan jumlah tempahan bagi model Myvi sebanyak 34,000 unit, termasuk 18,000 unit daripadanya sudah dihantar kepada pelanggan.
Perodua Myvi 1.5 SE 13 Interior Perodua Myvi Extreme dan SE dengan enjin 1.5 liter dilancarkan secara rasmi   harga dari RM50,900.00 sehingga RM61,700.00
Antara perancangan terbaru Perodua ialah untuk mengeksport Myvi baharu ke pasaran Mauritius dan Sri Lanka, masing-masing pada bulan Oktober dan November ini, manakala percubaan ke pasaran Fiji dijangka dilakukan pada awal tahun depan.
Senarai harga Perodua Myvi Extreme dan SE (harga atas jalan termasuk insuran) :
  • Perodua Myvi SE 1.5 Manual (Solid) – RM50,900.00
  • Perodua Myvi SE 1.5 Manual (Metalik) – RM51,400.00
  • Perodua Myvi SE 1.5 Automatik (Solid) – RM53,900.00
  • Perodua Myvi SE 1.5 Automatik (Metalik) – RM54,400.00
  • Perodua Myvi SE 1.5 Multimedia (Automatik) (Solid) – RM56,000.00
  • Perodua Myvi SE 1.5 Multimedia (Automatik) (Metalik) – RM56,500.00
  • Perodua Myvi Extreme 1.5 Manual (Solid) – RM58,200.00
  • Perodua Myvi Extreme 1.5 Manual (Metalik) – RM58,700.00
  • Perodua Myvi Extreme 1.5 Automatik (Solid) – RM61,200.00
  • Perodua Myvi Extreme 1.5 Automatik (Metalik) – RM61,700.00
SUMBER : ARENA KERETA

kalau mengikutkan harga yang ada sekarang memang rasanya bebraloi la..mintak-mintak la harga nie tak melonjak naik untuk setahun 2 dari sekarang..haha..

9/15/11

TAMPAT AKU ADE..KORANG ADE TAK???

salam semua..

aku rasa mesti tempat korang tak ada nie..lagi-lagi kalau kat key-eL..haha..sah-sah la takde kan..ke ada??hehe..ok..korang mesti nak tau apa lah benda alah yang aku sibuk-sibuk bising nie kan..agak-agak korang ape..agak-agak korang berani tak naik benda nie..aku rasa confirm ada yang patah balik punye..haha..apa yang aku nak bagitau nie adalah perahu tambang..mesti ada antara korang kata..ekeleh..perahu tambang je pun..tu pun nak kecoh..kan..kan..kan..tapi kalau takde bagus la..hehe..perahu tambang nie bukan yang ada kat waterfron kuching tu..yang bawak orang je..yang nie bawak motorsikal dan orang skali..maksimum 3 bijik motor..ada bran..???haha..tu kat bawah tu aku tunjukkan gambar..kalo berani datang la kat sarawak..perahu tambang nie ada kat sungai muara tuang..muara tuang nie pulak kat kota samarahan..kalo dari bandar kuching lebih kurang 40 minit kot..jom la datang sarawak..hehe..


ade bran??!!..haha..perahu nie di guna apabila air surut je..feri tu tak dapat nak di gunakan sebab air sungai cetek sangat..lebar sungai dalam 5 minit guna perahu tu kot..tak ambik masa la pulak..hehe

9/14/11

3 KOMANDO ANTARA PENAGIH DADAH YANG DITAHAN

MELAKA - Hasrat 41 penagih dadah untuk melepaskan gian di sebuah ladang kelapa sawit yang terletak kira-kira 200 meter dari Penjara Sungai Udang di sini tidak kesampaian apabila mereka ditahan semalam.Lebih memeranjatkan, tiga anggota komando dari Kem Sungai Udang dan seorang anggota tentera berusia antara 23 hingga 29 tahun turut ditahan dalam operasi yang dinamakan Ops Tapis bermula pukul 6.30 pagi semalam.Dua daripada mereka lengkap berpakaian seragam askar.Ketua Unit Risikan Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Cif Inspektor Hisham A. Rahman mengetuai operasi selama lima setengah jam itu yang dianggotai 10 orang.Turut ditahan ialah penganggur, pengawal keselamatan, buruh dan penduduk tempatan berusia antara 18 hingga 57 tahun.Selain itu, lima lelaki turut ditahan kerana memiliki dadah jenis heroin dalam bentuk paket dan tiub menjadikan jumlah keseluruhan yang ditahan 46 orang.

entry basi..tapi tak terlambat lagi..(",)

orang kata hari rabu wordless wednesday kan..tapi dah ada jugak ayat nie macam mane..haha..ok la..rasanye tak terlambat lagi la nak ucapakan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua blogger kat luar sana..ada masalah nak update blog.masalah berok-ben maxis haram jadah nie..tax nak naik tapi service tak pulak naikkan..daripada tangguh baik batalkan je terus pak menteri oiiiiii..haaaaa..kan dah panjang ayat wordless wednesday aku nie..haha..ok la..ADIOS..

MAAF ZAHIR BATIN SEMUA.


9/4/11

Pesanan Buat Bakal Isteri.(",)


Kehadapan bakal isteri ku (yang solehah)
Saya menulis surat ini bukan lah kerana dicabar oleh sesiapa pun… tapi…saya ...
menulis ini adalah kerana kehendak saya...
so, saya nak awak baca surat ni perlahan-lahan.
tak perlu laju-laju ya...

Jadi, wahai bakal isteri ku (yang solehah)…
saya dah sampai 1 tahap dah tak kenal siapa sebenarnya awak ni…
dan saya takde ilham nak cari kat mana sebenarnya awak ni sekarang…
tapi bila sampai di suatu hari yang pasti…
bila kita dah berjumpa…
saya harap awak mampu terima saya seadanya…
seperti mana saya pasti terima awak dan diri awak se”ada”nya.
Lagi pun,
saya tahu yang awak ni memang manja & comel.
dan baik…
dan rajin...
dan alim...
dan cun...
mungkin awak ada tapak tangan yang tembam…
atau awak punya cara jalan macam penguin…?
bestnya…

Saya berharap…
bila saya tertengok facebook awak nanti…
sama ada akaun yang asli mahupun akaun yang tiruan…
awak tak letak gambar-gambar awak yang nampak aurat kat facebook.
sebab…
setahu saya…
kalau perempuan tu comel…
mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia…
macam lah awak seorang aje yang comel…
saya yang hensem ni takde pun nak letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia....
boleh je hidup walaupun banyak kali kena aniaya….

Mmm…
Lagi 1…
gambar kat facebook tu…
jangan lah nak dedah sana dedah sini…
malu saya…
awak pun tau kan…
perempuan ni ibarat coklat Ferrero Rocher…
bila berbalut dengan pembalut…
walaupun coklat tu jatuh ke lantai pun orang masih nak lagi...
tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat tak tau aje…kan ?
ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. awak pun nak kena pijak ke ?
Lagi pun, awak kan tahu…
tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang ehem2…

Wahai bakal isteri ku (yang solehah)…
saya tak tahu pasal masa depan saya…(lebih-lebih lagi di alam akhirat)
tapi saya pasti saya nak kekal berada di jalan yang lurus…
saya tak tahu berapa banyak duit yang saya akan ada…
tapi yang pastinya saya tahu saya lelaki yang tak putus asa…
jadi…
dengan kata lain,
saya mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat awak.
saya juga mungkin tak mampu kasi awak 10 kilo emas + intan + berlian.
harap awak tak kisah dengan diri saya yang tak berharta ni…
kan harta saya ni boleh dirampas…
bila-bila masa aje Allah boleh tarik…
Tapi kalau setakat kasi awak 2 hingga 8 orang anak-anak yang comel,
saya okay je….
Dalam 2~3 tahun,
kita berdua mungkin akan ada 2-3 orang anak kan...?
Tapi tu tak termasuk yang kembar tau…

Wahai bakal isteri ku (yang solehah)…
Bila kita ada rumah nanti…
saya tak kisah kalau awak nak bekerja…
tapi lagi bagus kalau awak duduk aje rumah jaga saya kan…?
saya bukan mintak dilayan bagai raja walaupun saya ehem2...
tapi kalau saya balik dari kerja tu…
apa salahnya tanggalkan stokin saya,
urut bahu saya…
sediakan minum petang saya…
tapi kalau awak tak nak buat…
tak apa…saya boleh tambah lagi 1 (cukupkan 2).
lagi pun, bila saya tambah lagi 1, kurang la sikit beban awak…
nampak tak ? saya memang prihatin…?
tapi mana mungkin awak setuju kan ?

Mmm... awak nak tau…
saya tak mengharapkan yang awak…
adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata-kata saya…
kalau awak lebih kepada kasar (macam lelaki) pun apa salahnya...
tegas & keras itu menarik apa…?
kalau boleh…lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala awak tu.
saya suka... senang la saya nak ajak bergaduh kalau macam tu...
sebab kalau di ikutkan…saya tak suka perempuan yang lemah lembut sangat…
nanti tak meriah rumah tangga… So kalau sekali sekala bergaduh,
best jugak kan? Lagi pun,…
kita gaduh siang-siang je,
bila dah nampak katil di malam Jumaat malam kasih sayang, kita berbaik lah...
Tambahan pulak bagi kita,
setiap malam kan malam Jumaat…

Wahai bakal isteri ku (yang solehah)…
Saya harap awak reti jaga diri sebelum jumpa saya…
kalau boleh…
jangan couple banyak-banyak…
tak pernah couple lagi bagus…
tapi kalau dah couple tu…
jangan buat yang bukan-bukan dengan jantan you tu...
Bila dating tu…
jangan nak mengada-ngada keluar berdua-dua sampai kena tangkap pulak…
jantan you tu bukan boleh percaya sangat…
kebanyakkannya nak sedap-sedap aje...
sebab kalau dah jantan…
mesti bermulut manis.
Nama pun dah jantan, mestilah buaya…
tapi kalau namanya lelaki, cukup BERBEZA.

Akhir kata dari saya…bila kita nikah & kahwin nanti…
awak masak, saya makan...
saya imam, awak makmum…
saya baca doa, awak aminkan..
awak merajuk, saya pujuk.
SEMPURNA, kan ???
Habis tu…cepat lah cari saya...!!!
saya takut lah nak cari “awak”…takut tersalah pilih betina lain...
awak pun mesti taknak jadi isteri ke-2 saya kan. ?.hehehe

8/28/11

BEBERAPA KESALAHAN SEMASA BERHARI RAYA

SEKADAR PESANAN BUAT DIRI SENDIRI DAN RAKAN BLOGGER..selamat hari raya maaf zahir dan batin sekiranya ada salah silap dan ada yang terasa sepanjang IB berblog..


8/27/11

BOLEH HIDUP KE GAJI RM3000 DI MALAYSIA??

Dalam keghairahan pemimpin-pemimpin kita nak kejar negara maju 2020 nanti duit/harta negara kena la banyakan. sampai harga barang naik melambong sana melambong sini. tapi turunnya harga tak pulak mcam hujan dari langit..haha..kononnya nak kurangkan subsidi. lepas tu mintak rakyat jelata nie ubah cara hidup. tapi cara hidup dorang ade ke berubah.????!!!..lagi satu, kalau gaji korang sekitar rm2000-rm3000 macam mane ek??..layannkan gambar kat bawah..aku lupa pulak dari mane aku dapat gambar nie..sorie owner..hihi
p/s : slogan rakyat didahulukan pencapaian diutamakan yang diwar-warkan pasal yang positif je..yang negatif pulak macam mane. contohnye..harga barang naik..biar rakyat rasa susah dulu..kita kat "atas" nie ok je..janji negara maju 2020..

TIPS MENCARI JODOH TANPA "COUPLE"


kredit :pakcik google
………(¯`v´¯)
………..`•.¸.•´ ~ ♥ TIPS MENCARI JODOH TANPA ”COUPLE” ♥ ~
………(●̮̮̃•̃)..(●̮̮̃•̃)
……… /█\ ♥/█\
…❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*° •✫❤

(`’•.¸ “Habis nnt macam mana nak cari isteri?”
bab nak mencari bakal isteri ni apa susah~
berserah sahaja kepada Allah~
bila MASA sudah sampai~ dapatlah~

(`’•.¸ “Bukan kita kena USAHA ke?”
memanglah kena usaha
tak akan saya nak duduk rumah tunggu orang msk meminang pulak kan?
tapi COUPLE is WRONG
baik kumpul duit~ persiapkan diri dgn tanggungjawab~
pergilah meminang seseorang yang berkenan di HATI

(`’•.¸ “Nanti kena REJECT macam mana?”
dah nak REJECT..nak buat apa?
fikir positif lah~ maybe ada yg lebih baik buat kita
Allah kan tahu apa yg terBAIK buat hambaNYA
kita kenalah REDHA dengan ketentuanNYA

(`’•.¸ “Kalau dah berkenan dkt hati macam mana?”
lagi senang kalau mcm tu~ dah cukup duit & persiapan~
teruslah masuk meminang @ lagi best kahwin terus~
tak payah nak berCOUPLE bagai~ buat maksiat sahaje apa guna~
korang nak masuk SYURGA ke NERAKA r?
kalau belum cukup lagi tu~
simpan lah dalam hati~ cuba test berpa lama korang leh suka kat bdk tu?
maybe perasaan korang tu just CRUSH only~

(`’•.¸ “Eleh~ budget ko baik sangat r? Ramai jer yang couple. Boleh jer aku tgk.”
Ye~ Saya tak kata saya baik. Korang yang menilai diri saya ini.

8/25/11

SIFAT SYAITAN YANG PATUT DICONTOHI



Syaitan dan manusia pada dasarnya 2 makhluk yang berbeza dan saling bermusuhan. Manusia pada umumnya pasti benci kepada syaitan kerana sifat jahatnya. Namun, pada sifat-sifat jahat ini ternyata ada beberapa sifat syaitan yang patut dicontohi. Cekidaut!!~

1. Pantang menyerah
Syaitan tidak akan pernah menyerah selama keinginannya untuk menggoda manusia belum tercapai. Sedangkan manusia banyak yang mudah menyerah dan malah sering mengeluh dalam menggapai sesuatu ataupun dalam menghadapi ujian dari ALLAH SWT.
2. Kreatif
Syaitan akan mencari cara dan bagaimana untuk menggoda manusia agar tujuannya tercapai, selalu kreatif dan penuh idea. Sedangkan manusia ingin seronok saja, banyak yang malas. Sebahagian besar daripada manusia selalu ingin mendapatkan sesuatu dengan cara yang segera, padahal cara segera tersebut boleh merugikan orang lain. Yang Haram dianggap menjadi hal yang wajar (Halal).
3. Konsisten
Syaitan dari mulai diciptakan tetap konsisten pada pekerjaannya, tak pernah mengeluh dan berputus asa. Sedangkan manusia ramai yang mengeluh perihal pekerjaannya, padahal banyak manusia lain yang masih menganggur dan memerlukan pekerjaan.
4. Bekerjasama
Sesama syaitan tidak pernah saling menyakiti, bahkan selalu bekerjasama untuk menggoda manusia. Sedangkan manusia, jangankan peduli terhadap sesama, kebanyakan malah saling bermusuhan, membunuh dan menyakiti.
5. Genius
Syaitan paling pintar otaknya dalam mencari cara agar manusia tergoda. Sedangkan manusia ramai yang tidak kreatif, bahkan banyak yang jadi peniru dan plagiat, tidak mahu mencipta idea-idea baru.
6. Tanpa Merintih
Syaitan itu bekerja 24 Jam tanpa mengharapkan ganjaran apa-apa. Sedangkan manusia tidak akan melakukan sesuatu kerja tanpa bayaran. Seharusnya bukanlah hal yang terpenting dalam hidup ini! Harusnya kita saling membantu kepada sesama umat manusia.
7. Suka berteman
Syaitan adalah makhluk yang selalu ingin berteman, berteman agar banyak temannya di neraka kelak. Sedangkan manusia banyak yang lebih memilih mementingkan diri-sendiri dan egois. Manusia dalam mengerjakan sesuatu cenderung ingin menonjolkan kemampuannya sendiri berbanding bekerjasama dengan orang lain.

Sifat jahat syaitan memang hendaknya JANGAN SESEKALI ditiru! Tapi tidaklah dosa jika kita mencontohi sifat-sifat baiknya yang boleh berguna bagi kebaikan diri kita dan sesama.

8/24/11

WAJAH MANUSIA DILANGIT TANDA KEBESARAN ALLAH


AWAN berbentuk wajah manusia tersenyum dirakam di Grand Falls, Kanada.
KOPERAL Suhairi Mahsan, 39, sedang bertugas di menara kawalan Kem 21 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan apabila dia terpandang kepulan awan berbentuk aneh di langit. Menurut Suhairi, dia melihat satu objek sedang turun perlahan-lahan. Setelah diamati, dia terkejut kerana awan tersebut berbentuk seperti jenazah yang sudah dikafankan. "Cantuman kain kafan jelas di bahagian kepala dan kaki serta ia turun perlahan-lahan secara berdiri dan berhenti bersetentang dengan satu lagi gumpalan awan yang berbentuk orang yang memakai serban dan berdiri seolah-olah sedang menyembahyangkan jenazah tersebut.Peristiwa selepas subuh pada 27 Jun 2010 itu turut disaksikan oleh beberapa rakan Suhairi. "Ketika itulah kalimah syahadah jelas terlihat dari kepala hingga ke kaki gumpalan awan berbentuk jenazah itu," kenang Suhairi. Kemunculan kepulan awan dalam pelbagai bentuk sudah lama dianggap fenomena yang menakjubkan bahkan menakutkan.

 Pada 4 Ogos lalu, seorang jurukamera amatur, Denis Farmer sempat merakam bentuk awan hitam dari belakang rumahnya di pekan Grand Falls, Kanada. Awan berbentuk wajah manusia gergasi itu terjadi semasa angin kencang yang membawa hujan melanda kawasan itu. Imej itu lengkap dengan hidung, mata dan muncul dengan mulut tersenyum. Kejadian itu berlangsung selama beberapa saat sebelum kepulan awan itu kembali kepada bentuk asal. Sesetengah masyarakat menganggap bentuk aneh awan bayangan kuasa ghaib dan kejahatan manakala yang lain melihatnya sebagai mesej daripada Tuhan.


AWAN berbentuk pau kerap berlaku selepas ribut petir

Penduduk Moscow, Rusia, yang menyaksikan satu fenomena unik apabila imej seperti cincin yang bersinar terbentuk di langit bandar raya itu pada 12 Oktober 2009 percaya ia berlaku akibat kuasa ghaib. imej itu dirakamkan oleh seorang penduduk dan boleh dilihat menerusi laman web youtube. Bagaimanapun, seorang pegawai meteorologi menafikan hujah kuasa ghaib itu. Menurut seorang jurucakap agensi meteorologi di Moscow, kejadian itu disebabkan oleh kesan maya pada pandangan mata. "Ia merupakan satu kesan maya walaupun kelihatan seperti mengagumkan. "Jika anda melihat dengan lebih dekat, anda akan mendapati terdapat sinaran matahari yang datang melalui awan itu," katanya. Sebenarnya, terdapat pelbagai bentuk awan. Di tempat paling tinggi yang udaranya dingin, terbentuk gumpalan awan kecil-kecil. Awan besar yang menyerupai kapas terjadi sewaktu udara panas naik dari permukaan bumi dan menjadi dingin. Lapisan awan berwarna terbentuk dari udara yang hangat dan lembap dekat permukaan bumi. Menurut Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan Amerika Syarikat (NOAA), awan diberi nama menurut tinggi dan bentuknya. 

Awan sirus, sirokumulus dan sirostratus merupakan awan paras tinggi iaitu berada pada ketinggian lebih enam kilometerIa selalunya nipis dan putih tetapi boleh menampilkan warna yang menakjubkan apabila matahari berada dekat dengan horizon. Awan sirus terjadi semasa cuaca baik dan bergerak mengikut tiupan angin. Altokumulus, altostratus dan nimbostratus ialah awan paras sederhana iaitu di antara dua kilometer hingga lima kilometer. Ia mengandungi air hujan manakala kristal ais di tempat bersuhu sejuk. Kululus, stratokumulus, stratus dan kumulonimbus adalah awan rendah yang mengandungi air hujan. Ia berada beberapa meter dari permukaan bumi hingga dua kilometer ke angkasa.


BENTUK bergulung terjadi selepas awan altitud rendah terperangkap dalam tiupan angin.

Pensyarah Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Dr. Muhamad Razak Idris berpendapat kejadian awan membentuk imej manusia berlaku secara kebetulan. Razak turut menolak dakwaan kononnya peristiwa seperti itu merupakan petanda akan berlaku sesuatu yang buruk.  "Setiap kejadian Allah di muka bumi sudah diatur. Awan mempunyai peranannya sendiri. Bentuknya yang tidak tetap itu memang boleh menyerupai apa-apa lebih-lebih lagi apabila ada angin yang menolaknya. "Tiada apa yang perlu dikhuatirkan kerana ia berlaku secara semula jadi," ujar beliau. Razak turut menggesa umat Islam agar tidak mempercayai bahawa bentuk awan itu adalah jelmaan kuasa ghaib. "Umat Islam tidak seharusnya terpengaruh dengan cerita di sebalik objek yang dilihat itu. Sebaliknya jadikanlah ia pedoman untuk kita menginsafi diri dan mengingati Tuhan.
"Kita memiliki al-Quran sebagai panduan. Kitab suci itu ada menyebut bahawa apa yang ada di langit dan di bumi adalah kepunyaan Allah. Semuanya hanya tunduk dan patuh hanya kepada-Nya," tegas Razak.
Mengulas mengenai awan berbentuk seakan jenazah yang dikafankan dan kalimah Allah, Razak berkata, umat Islam boleh menjadikannya sebagai peringatan supaya sentiasa mengingati Allah


8/23/11

ANAK HARIMAU SEMAKIN MENDAPAT PERHATIAN.DILAMAR KELAB CORGON SLOVAKIA. TAHNIAH


Apa yang penting, mereka perlu berani serta ada keyakinan untuk bersaing. PEMAIN bola sepak negara sebenarnya mampu mencipta nama di bumi Eropah.Buktinya, tiga tonggak skuad Olimpik negara - Wan Zack Haikal Wan Nor, Irfan Fazail dan Fadhli Shas - telah mendapat perhatian sebuah kelab di Liga Corgon Slovakia, ViOn Zlate Moravce.Sebagai permulaan, mereka akan menyertai kelab tersebut sebagai pemain pinjaman untuk selama tiga bulan hingga November depan.Aksi cemerlang mereka sepanjang siri perlawanan persahabatan skuad Olimpik di Slovakia ketika ini telah menarik minat kelab yang menjadi lokasi pangkalan skuad negara sepanjang sebulan di sana.Jurulatih skuad Olimpik negara, Ong Kim Swee berkata, urusan pinjaman ketiga-tiga pemain Harimau Muda A itu kini sedang diselesaikan dan andai sudah dimuktamadkan, Wan Zack, Irfan dan Fadhli tidak akan dapat pulang berhari raya. "Saya harap ketiga-tiga pemain ini akan membuka lembaran baharu agar lebih ramai lagi pemain kita dapat beraksi di liga sekitar Eropah."Walaupun liga utama Slovakia ini kurang prestij jika dibandingkan dengan Liga Perdana England, ia tetap mempunyai kualiti yang baik."Biarlah pemain kita bermula di Slovakia dan kita berharap mereka ini membuktikan dahulu kemampuan di sini sebelum berfikir jauh untuk beraksi di liga lebih ternama," kata Kim Swee ketika dihubungiKosmo! di Slovakia semalam.Selepas enam perlawanan, ViOn kini menduduki tangga ketiga Liga Corgon dengan tiga kemenangan, dua seri dan sekali tewas, hanya dua mata di belakang pendahulu, Slovan Bratislava yang beraksi padaplayoff Liga Europa.Wan Zack, 20, yang beraksi di posisi sayap merupakan penjaring terbanyak skuad Olimpik selepas lima aksi persahabatan di Slovakia dengan menjaringkan tiga gol. Irfan, 20, pula yang beraksi sebagai penyerang kedua atau pemain tengah menyerang telah menjaringkan satu gol, manakala Fadhli, 20, yang juga pemain kebangsaan beraksi di posisi pertahanan tengah.Mereka bagaimanapun akan tetap diberi pelepasan untuk beraksi pada Kelayakan Olimpik 2012 dan Sukan SEA 2011, November depan. Dalam pada itu, Kim Swee mahu menjadikan dua perlawanan terakhir di Slovakia bertemu kelab Liga Corgon, FC Nitra malam ini dan kelab Liga 1 Slovakia, Levice malam esok sebagai medan memilih 25 pemain bagi menghadapi Jepun, 21 September depan. "Saya akan menggunakan dua set pemain berbeza. Nitra kini di tangga kedua Liga Corgon dan baik untuk kita mengenal pasti kekuatan dan kelemahan. Saya akan turunkan skuad utama dan selebihnya akan beraksi menentang Levice. "Daripada 30 pelatih ketika ini, saya akan umumkan senarai akhir 25 pelatih sebaik tamat perlawanan menentang Levice dan sebelum kita berlepas pulang pada Sabtu ini," jelas Kim Swee.-KOSMO / bilapuyuhberbunyi.blogspot.com

p/s: lamanye xupdate..penuh habuk dah blog..bersawang-sawang sudah..haha..belum ada kesempatan untuk update entry sendiri. tolong klik cnie yea..tq..http://grpv.cc/1oIY

8/7/11

VOTE FOR PALESTINE ..UNDIAN ANDA AMAT DIPERLUKAN



menurut sahabat di facebook, pihak google sedang menjalankan undian sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului.. Anda ambil berat kan? Jom undi Palestin!!!


Cara-caranya :-


Pergi ke pautan di bawah.!Selepas itu..,

KlIk Pada BeNdEra PalestIn daN

TulIs perkataan yg Di Bagi..!PastU vOte..!


http://www.israel-vs-palestine.com/US/EN/


p/s : sebar-sebarkan kepada sahabat-sahabat kita yang lain

8/4/11

pengguna IE golongan IQ rendah



NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Satu kajian baharu mendapati para pengguna perisian Internet Explorer (IE) adalah bodoh kerana mereka memiliki purata tahap kecerdasan intelektual (IQ) cuma 80, lapor sebuah akhbar semalam.Internet Explorer (IE) yang mula digunakan pada awal 1990-an merupakan sistem operasi komputer popular ciptaan firma Microsoft yang diterajui bilionair, Bill Gates.Kajian tersebut dilakukan oleh firma perunding Kanada, AptiQuant yang menguji 101,326 orang berusia 16 tahun dan ke atas dari pelbagai negara termasuk AS, Kanada, Britain, Australia serta New Zealand.Mereka diminta mengambil ujian IQ manakala sistem operasi dan lokasi komputer mereka direkodkan menerusi alamat protokol Internet (IP).Kajian mendapati mereka yang menggunakan IE rata-ratanya hanya memiliki IQ cuma sekadar 80.Menurut skala IQ, kepintaran manusia normal ialah 100 manakala angka 80 dan ke bawah menunjukkan seseorang itu mengalami terencat akal.Kajian sama mendapati pengguna sistem operasi Firefox atau Google Chrome memiliki IQ melepasi tahap normal iaitu sekitar 110.Pengguna sistem operasi Opera atau Camino dikategorikan sebagai paling bijak dengan tahap IQ sekitar 120.Kajian tersebut merumuskan bahawa IE masih popular dalam kalangan jutaan pengguna kerana ia mudah dan seseorang itu tidak memerlukan IQ yang tinggi untuk menggunankannya.-KOSMO


UPDATE:

Jurutera mengaku tipu kajian Internet Explorer


VANCOUVER, Kanada - Satu kajian terbaharu yang menyatakan bahawa pengguna perisian komputer Internet Explorer (IE) memiliki kecerdasan intelektual (IQ) rendah sebenarnya satu penipuan, lapor sebuah akhbar semalam.Kajian tersebut yang mendakwa bahawa pengguna IE adalah bodoh dijalankan oleh sebuah firma Kanada, AptiQuant.IE merupakan perisian enjin carian Internet keluaran firma Microsoft yang diasaskan oleh orang kedua terkaya di dunia, Bill Gates.Penipuan itu terbongkar selepas sebuah laman berita perniagaan, Computer Business Review (CBR)mendapati laman web AptiQuant mengandungi imej dan teks yang sama dengan sebuah firma penyelidikan dikenali sebagai Central Test.Pembohongan itu jelas terbukti apabila CBR menerima kenyataan daripada Central Test menyatakan, ia tidak tahu tentang AptiQuant walaupun kedua-dua syarikat memiliki banyak persamaan.Seorang jurutera web kemudian mengaku melakukan penipuan tersebut kerana dia berasa kecewa dengan IE."Saya amat kecewa dengan IE kerana cuma satu versi perisian tersebut boleh digunakan pada sesuatu masa untuk menguji laman web," kata lelaki tersebut."Saya kemudian menciptakan helah itu untuk meyakinkan orang lain supaya berhenti menggunakan IE," tambahnya-KOSMO

8/3/11

Safee tuntut isteri kapten Singapura mohon maaf terbuka

AKSI Safee dan Amirulhadi ketika menentang Singapura dalam pusingan kedua kelayakan Piala Dunia di Bukit Jalil pada 28 Julai lalu. (Gambar - sumber internet)
BELUM pun reda bahang saingan di antara Harimau Malaya dan Singapura, bulan lalu, sudah cetus satu lagi episod panas. Penyerang sensasi negara, Safee Sali bernada kecewa apabila tampil menuntut agar Hidayah Shahril - isteri kepada ketua pasukan skuad Singapura, Shahril Ishak membuat permohonan maaf secara gara-gara membuat kenyataan berbaur penghinaan kepadanya dan rakan sepasukan, Amirulhadi Zainal selepas perlawanan antara Malaysia dan Singapura di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada 28 Julai lalu. Hidayah menerusi laman Twitter peribadinya, menggelar Safee dan Amirul tidak ubah seperti monyet kerana percubaan melakukan tendangan lipat serentak pada perlawanan berkenaan.


 “Saya cukup tersinggung dengan kata-kata isteri Shahril, apa lagi suaminya adalah antara sahabat saya yang turut beraksi di liga Indonesia. Malah Shahril juga meminta jersi saya selepas perlawanan tempoh hari sebagai tanda persahabatan kami, tetapi kenyataan isterinya amat menyinggung perasaan saya. Kami memandang serius perkara ini kerana ia menyentuh keperibadian seorang pemain profesional negara. Buat masa sekarang, kami belum memikirkan untuk sebarang tindakan undang-undang, tetapi cukup sekadar dia memohon maaf dan menyatakan kekesalannya kerana mengeluarkan kenyataan sedemikian serta berjanji untuk tidak mengulanginya pada masa depan."


Menurut Safee, memandangkan pasukan Singapura akan lebih kerap ke Malaysia musim depan, begitu juga sebaliknya, dia mahu isu ini diselesaikan segera supaya tidak timbul suasana tidak diingini apabila pemain terbabit kembali ke sini [safee].Sifat seteru antara Singapura dan Malaysia tidak pernah putus-putus dan terkini adalah selepas perlawanan pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 zon Asia. Dalam perlawanan pertama Malaysia tewas 3-5 dan seri 1-1 dalam timbal balik di Bukit Jalil.-BH


p/s : kita sebagai umat Islam tak elok lah memburuk/mengutuk sesama kita. lagi-lagi bulan ramadhan nie. semoga isteri shahril nie, Hidayah memohon maaf secara terbuka. dunia nie kecik je. tak perlula nak kutuk mengutuk nie..buang masa je.

7/30/11

Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz meninggal dunia



KUALA TERENGGANU 30 Julai – Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, yang gagal dalam permohonan menukar namanya kepada Aleesha Farhana, meninggal dunia ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5 pagi tadi. Beliau dimasukkan ke hospital itu 3 pagi semalam setelah mengalami masalah jantung dan tekanan darah rendah. Bapanya, Abdul Aziz Ahmad, 60, ketika dihubungi berkata, jenazah anaknya itu dijangka dikebumikan selepas waktu Zohor. Katanya, beliau menunggu kepulangan anggota keluarga yang lain untuk membincangkan di mana jenazah allahyarham akan dikebumikan. Semalam beliau berkata, doktor mengesahkan anaknya mengalami serangan jantung yang tidak stabil atau ”unstable angina with cardiogenic shock”. Katanya, Mohd Ashraf Hafiz, 25, sebelum ini mengalami kemurungan selepas permohonan yang difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu untuk menukar kepada nama wanita, ditolak pada 18 Julai lalu. Mohd Ashraf Hafiz yang berasal dari Seberang Takir, di sini, memohon untuk menukar nama di dalam MyKadnya kepada Aleesha Farhana Abdul Aziz setelah beliau melakukan pembedahan menukar jantina di Thailand dua tahun lalu

7/29/11

MOTOR NAGA : TERLEBIH KREATIF..TAPI LAWA JUGAK..



BANGKOK - Sebuah motosikal yang mempunyai reka bentuk seperti seekor naga dicipta oleh seorang artis di Bangkok, Roongrojna Sangwongprisarn dengan menggunakan pelbagai jenis alat ganti dan barang kitar semula.
Roongrojna yang berusia 54 tahun mencipta motosikal unik itu di dalam bengkelnya di sini.
Dia yang mempunyai empat bengkel di Thailand turut mengeksport pelbagai hasil ciptaannya kepada para pelanggannya dari seluruh dunia

p/s::agak-agak kalau kat malaysia lepas JPJ tak..ihihi

Followers