10/19/09

berakhirnya syawal 1430H

seperti yang aku gtau sebelum nie..aku ngn budak2 kelas aku akn g umah terbuke lectrer aku kan..so semalam aku ngn sebahagian budak kelas aku konvoi beramai2 g umah lectrer aku nie..ade 2 orang..sorang lectrer, ajar aku pengautomatan industri..sorang nie plak PA aku..dah 2 kali raya xpnh pun g umah PA aku nie..so taun nie aku ngn budak2 lain nekad la nk g umah beliau nie..n akhirnya tercapai gak..

nak citer gak ckit alkisah pejalanan yang mengambil masa gak la nk smpai umh lectrer aku nie...kami budak2 laki naik moto..ade 4 bijik mto smua..budak pompuan lak de naik kete ade naik moto..

1st kami nk g umah tuan aji Jam..lectrer pengautomatan aku..tuan aji nie dok dah la jauh nun kat pt. sulong..dah nk smpai semerah dah..lau kire2.. mybe ambik mase 40 ke 50 minit la kot smpai lau bawak 70-100km/j..cm aku slalu bawak balik smeerah la..hihi..p di sebabkan x tau umah tuan aji nie kat ne..so kami ambik mase lebh kurang tmbah tolak sejam lebih gak la baru smpai..mane x nye..pusing kt tmpat yang same je ntah bape kali..nie sebb orang yang bagi direction tu slah la nie..dh la ngh panas terik..perut pun dah lapar..so kami pun g la tnye kt orang2 tepi2 jalan OTW nk g umah tuan aji nie..'bang.tman perindustrian pt sulong kt ne"..dh tnye tu akhir nye jmpe gak tman tu..huhu..

last2 smpai gak umah tuan aji jam dalm kol 1 kot..smpai2 je tgk yang dtg tu smua staf2 je..xde pun student..segan pun de gak..p wat muke x malu je..yela .nk malu pe..dh tuan aji jemput kn..p dah lame gak duduk baru la ade 4 orang g student seksyen lain yang smpai..

dh g umah terbuka nie mesti la mkn kan..so aku ngn kwn aku pe g..dh la tuan aji sediakan satay..mmg kami bedal saty je la dulu..dah kenyang satay n ber ingat kt orang lain gak..so kami pun tuka menu lain..aku ambik laksa ja..sebab dh kenyang mkn satay..hihi..

dh kenyang semua kami pun balik sebb nk g umah tuan aji usop lak,,PA kami..nk g umah tuan aji usop nie xsush..senng je..sampai kat sane dah selesai mkn n minum..kami tunggu bdak pmpuan lak..smntara tunggu tu kami wat la umah tu mcm umh kami sndri..siap bukak tv tgk bola g tu..haha..pas selsai smua kami pun balik la..

so,, pasnie mmg xde umah terbuka dh..umah tertutup byk la..haha..nk g umah trbuka n mkn free g kena la tnggu raya tuan depan ..xpun g umah orang kawen..haha..k la..time g umah lectrer aku ni aku da la ambk gmbar sekeping dua..nie aku da letak kat bawh..so..layan..zzzzzzz..(hmmm..sedapnye satay..yummmy..haha)



nak balik dah..dh kenyang mkn satay..n nk g umah tuan aji usop lak..


sedapnya satay..yummy..haha


nie kat umah tuan aji usop

10/18/09

makan free lagi..

tepat kol 1230am td aku baru je sampai umah balik dari dinner suksis..dinner nie wat kat hotel prime city kluang..mmg best la..rugi sape yang x g..dah la free..mkn puas lak tu..haha..makanan saje da 7 set menu lau x silap aku..cuci mulut da dua..ais krim+kelapa and buah..stndrd la kan..air ntah bape kali topup ntah..dah x tekire dah..felas bar je kosong..penuh balik.mcm de mesin wat air je dalam gelas tu..kurang je air lam gelas penuh balik..aku pun pelik..haha..mjlis x start g perut dah kembung ngn air dah..yang penting dinner nie mmg best..wat otel..mkan puas..sape yang kate xbest tu mmg sengal la..haha..so kt bawah nie de cikit gamber yang aku ambik guna henset murah aku je..kualiti gmbar mmg x ok..besa..henset murah..layan je la..zasss...

makan nie semua ade 7 set kot..lupe lak nak kire..haha..p yang aku sempat ambik gamabr yang ade kat bawh tu je la..yang lain baru je pelayan tu letak atas meja trus licin..hampeh tollrugi aku duduk semeja ngn budak2 nie..haha..



10/17/09

aku dan makan

kerje dah la banyak...malas lak makin menjadi2..ape nak jadi nie wehh..aduyaiii..4 this n3 xde pape yang bes aku nk cite..semua nye bosan je..xde yang best..yang best nye mkn je la..hahaha..cite sal mkn nie..sejak awal syawal g ntah bape umh terbuke dah aku g..dah x terkire dah..haha..petang semalam baru je g umah terbuka Dato' NC U aku..kenyang giler..1st mkn nasik briani,,pastu puding,, pastu aku tibai sup kambing je..dah kenyang sgt..p yang xbest nye..xde satay la plak..aku n de geng ingtkan nk tibai satay je..p dah xde terpakse la lupe kan je niat tu..haha..dah selsai mkn pe smua.. ktorang pun balik la..sebelum balik ambik gambar..p gambar tu xda kat aku g..o nnti2 la aku post yea..

xabis g cite pasal mkn nie..semalam jugak da kabin terbuka..suksis wat mkn2 la..p kena bayar rm10...aku x g..sebb bebyr..lau free nk jgk aku..g pun aku dah kenyang mkn kt umah dato' NC sebelum..hihi..

tok ari nie lak..sabtu 17 oktober,, aku da dinner kat hotel primecity kluang..nie mkn free..so kena g..haha..dah free x g rugi weyyy..haha..nie pun suksis wat gak..katenye nk clebrate budak2 yang dah tauliah la konon..lau time aku tauliah t x wat cmnie aku bakar kabin suksis tu..haha..(ade branie ke)..hihi..

abis tok mkn2 ari ni n semalam..esok plak lectrr aku wat umah terbuke..ade dua orang..yang sorang nie..PA aku..dengar lectrr nie ckp ade satay..aku ngn kawan aku ape g..niat kat ati abis kan satay dulu..hahaa..tok tuan aji..sediakan satay banyak2 k..haha.

so cite mkn free pun dah abis tok minggu nie..pas nie dah xde kot mkn2 free nie..kecuali la korang nk blnje aku..hihi..

sekian tok n3 kali nie..saje je nk update blog..t orang ngate lak.."blog ade,,p xreti nk update..bek xyah ber blog.."..so..bye2...(",)

10/8/09

hidup ku xtentu arah...arghh

ape dah jadi ngn blog aku nie..semak je..xde ape2 yang nak di update.huhu..nie yang sedeh nie..haha..bkn pe..byk perkara yang berlaku sebenarnye..aku je mlas nk menaip kat blog nie..hhuhu..

antaranye..ahad lepas aku g beraya kt umah budak sekelas aku..kami g satu kelas..25 orang..naik moto..4 orang je naik keta d jemput oleh tuan rumah..vip kot..??haha..jgn marah yea..hihi..kaim yang selebihnye..konvoi la naik moto..bape bijik moto ea..xkire lak..haha..sampai umah yang di tuju..duduk2..sembang2..wat mcm umah sendiri..makan2..balik..habis peristiwa satu..

petangnye plak..ade ceramahhhhhhhhhh....ceramah ape ea..ntah la..aku pun xtau ceramah pasal pe..yang aku ingat ade pasal jati diri..p aku ase isi ceramah tu pasal sejarah de la kot..kalau ikut pahaman aku..xkena tajuk..tak tau la pahaman penceramah tu..kalau ikut kan ati mmg malas aku nk g ceramah nie..coz petang tu da jurulatih suksis aku wat umah terbuka..malangnye aku xdapat g d sebabkan ceramah nie..coz pas g ceramah kena wat repot tok subjek titas..p bile dah g aku xtau nk tulis ape..haha..copy dari budak lain je kot nannti..haha..

abis citer tu..nak citer pe g ea..urmm..haaaaa...2 hari lepas aku jumpa sorang member nie..dia nie senior aku..sembang punya sembang...masuk la topik pasal posting..nak tau pe kami sembang..hihi..xde pe sebenarnye..nk kate penting xtau la kot..member aku nie kate..NC upsi da wat ucapan pasal posting nie..semua pelajar yang ambik jurusan pendidikan kat IPG n IPT yang akan grad taun 2010 n seterusnya xtau la smpai bile lak..kena tunggu 2 taun untuk posting..lame tu bebb..2 taun menganggur..kena tuka kerja la cmtu..xleh la nk mengharap jadi cikgu..sape sanggup tunggu 2 taun tu leh la..p lau aku..dah keja 2 taun nk tuka keje g mals tol..p berita nie x kompem g la..so xpayah risau la..n lau betul pun xperlu risau gak..kerja lain ade..bak kate member aku sorang g nie.."kate cikgu kena la kreatif"..haha..

papepun..selamat maju jaya..
maju la sukan untuk negara..hahahahaha

10/2/09

biskut raya

12 oktober bersamaan 13 syawal..xde pe pun..huhu..keje banyak..xbuat2..ntah ble aku nk buat smua asiment nie..huhu..dah la xde mood nie..kenapa la slalu cmnie..=(..kt kawan ku yang sorang nie..mnta maaf yea..xde niat pun wat cmtu..huhu..k la..nk serapan ngn biskut raya je la..makn puas2..tension..ase malas nk g kelas melanda diri..arghhh...

Followers