8/27/11

BOLEH HIDUP KE GAJI RM3000 DI MALAYSIA??

Dalam keghairahan pemimpin-pemimpin kita nak kejar negara maju 2020 nanti duit/harta negara kena la banyakan. sampai harga barang naik melambong sana melambong sini. tapi turunnya harga tak pulak mcam hujan dari langit..haha..kononnya nak kurangkan subsidi. lepas tu mintak rakyat jelata nie ubah cara hidup. tapi cara hidup dorang ade ke berubah.????!!!..lagi satu, kalau gaji korang sekitar rm2000-rm3000 macam mane ek??..layannkan gambar kat bawah..aku lupa pulak dari mane aku dapat gambar nie..sorie owner..hihi
p/s : slogan rakyat didahulukan pencapaian diutamakan yang diwar-warkan pasal yang positif je..yang negatif pulak macam mane. contohnye..harga barang naik..biar rakyat rasa susah dulu..kita kat "atas" nie ok je..janji negara maju 2020..

TIPS MENCARI JODOH TANPA "COUPLE"


kredit :pakcik google
………(¯`v´¯)
………..`•.¸.•´ ~ ♥ TIPS MENCARI JODOH TANPA ”COUPLE” ♥ ~
………(●̮̮̃•̃)..(●̮̮̃•̃)
……… /█\ ♥/█\
…❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*° •✫❤

(`’•.¸ “Habis nnt macam mana nak cari isteri?”
bab nak mencari bakal isteri ni apa susah~
berserah sahaja kepada Allah~
bila MASA sudah sampai~ dapatlah~

(`’•.¸ “Bukan kita kena USAHA ke?”
memanglah kena usaha
tak akan saya nak duduk rumah tunggu orang msk meminang pulak kan?
tapi COUPLE is WRONG
baik kumpul duit~ persiapkan diri dgn tanggungjawab~
pergilah meminang seseorang yang berkenan di HATI

(`’•.¸ “Nanti kena REJECT macam mana?”
dah nak REJECT..nak buat apa?
fikir positif lah~ maybe ada yg lebih baik buat kita
Allah kan tahu apa yg terBAIK buat hambaNYA
kita kenalah REDHA dengan ketentuanNYA

(`’•.¸ “Kalau dah berkenan dkt hati macam mana?”
lagi senang kalau mcm tu~ dah cukup duit & persiapan~
teruslah masuk meminang @ lagi best kahwin terus~
tak payah nak berCOUPLE bagai~ buat maksiat sahaje apa guna~
korang nak masuk SYURGA ke NERAKA r?
kalau belum cukup lagi tu~
simpan lah dalam hati~ cuba test berpa lama korang leh suka kat bdk tu?
maybe perasaan korang tu just CRUSH only~

(`’•.¸ “Eleh~ budget ko baik sangat r? Ramai jer yang couple. Boleh jer aku tgk.”
Ye~ Saya tak kata saya baik. Korang yang menilai diri saya ini.

Followers