10/24/10

kenangan bersama..

assalamualaikum semua..dan salam sejahtera yea..hihi..ok..jom kita bercerita..haha..sejak awal semester nie hingga la minggu lepas..memang agak ke sibukkan..sehingga nak blogwalking pun malas..biasa la hidup sebagai seorang pelajar..belom hidup sebagai pekerja lagi..haha..tapi minggu nie kesibukkan tu dah berkurangan..asignment semua dah hantar(agaknye la..jangan ade yang aku tertinggal sudah)..haha..cume tinggal nak bentang je lagi tugasan-tugasan yang ada..

ok..minggu lepas hai khamis jam 3.00 petang aku dah selesai bentang projek akhir aku sebgai pelajar sarjana muda pendidikan teknik dan vokasional..alhamdulillah..ketua panel penilai aku masih orang yang sama..cume panel lagi sorang je orang lain..sebab panel lame aku yang sorang lagi cuti sambung belajar..tapi bersyukur jugak..dapat panel yang memahami perasaan dan jiwa pelajar..sebab dia pun tengah pening nak siapkan kajian untuk PhD dia..gudluck untuk panel aku..walau pun jangkaan awal aku kat panel baru nie tepat 99.99%..iaitu dia akan banyak soal n bercakap berbanding dengan ketua panel aku tapi alhamdulillah dia bukan jenis panel yang nak mencari kesalahan pelajar..yela,,dia pun tengah belajar so dia faham pelajar tu macam mana..cuma tahap dia tinggi la..PhD tu..hihi..tak seperti kawan-kawan aku yang lain..ade beberapa dorang yang kena panel yang nak cari salah pelajar je..ketua panel aku pulak..memang kenal aku macam mane..penah mengajar kelas aku..dan dia tau projek ape yang aku buat..so dia tak banyak tnya la..dan jugak..aku bersyukur dapat 2 panel yang banyak membantu aku..sambil menilai..sambil dorang bagi cadangan penambah baikan untuk lapoan akhir aku kelak..terima kasih aku ucapkan kat ke 22 panel aku..(markah bagi tinggi yea cik..hihi)

ok..selesai bentang projek akhir adalah yang ditunggu-tunggu oleh semua pelajar tahun akhir..aku pun same..lega la sikit..tapi belum lega sepenuhnya..sebab kena betulkan lagi..dan aku ngah risau markah dari penyelia aku pulak..hihi..ok..selesai untuk projek tahun akhir..kite enjoy pulak..haha..

semalam..setelah dirancang dalam 1 hari je kot..kitorang satu kelas..(dalam kelas ade 25 orang..10 laki 15 pompuan..5 pompuan tak ikut sebab kuang sihat dan ade hal lain)..pergi mandi manda kat air terjun bekok..setelah berbincang setiap rumah (kitorang semua duduk menyewa kat luar je..tak tinggal kat hostel) kena bawak ape..tunggu masa nak gerak pulak..rumah aku kena sediakan menu untuk BBQ..so kitorang sediakan arang, dawai, 3 ekor ayam, 5 bungkus sosej dan 10 ekor ikan..rumah lain bawak makan lain dan minumam..selesai semua gerak la ke bekok..tunggu ape lagi..haha..best sangat-sangat sebab selama 3 taun lebih dah bersama..nie la baru kami keluar bersama-sama..sebelum nie kalau keluar mesti bersama dengan budak-budak rumah sendiri je ke..or sebahagian dari budak kelas je..tapi kali nie semua.tolak dengan yang tak sihat tadi la..memang best..budak laki naik moto..pompuan naik kete..konvoi ramai-ramai..sampai sana kena hidup kan api untuk BBQ..aku tengok sangat ramai sangat nak tolong aku pun blah la g mandi..haha..ramai sangat nanti tak jadi pulak..so..kite mandi..haha..masuk je air..mengigil terus..sejuk siot...haha..tapi kejap je.lame-lame dalam air dah tak terasa..terasa keseronokkan pulak..haha..siap ade tempat gelongsor original lagi..haha..sampai sakit-sakit badan..haha..tapi best..bile dah puas mandi kite makan la..makanan dah siap masak oleh chef-chef yang ade..haaha..aku mandi je,..kejam tak..haha..siap makan tiba la  masa aku dengan kawan aku nie..jie..nak bagi "secret recipe" kat belated birthday girls dalam kelas aku..dah 3 hari lepas dah..tapi kitorang nak bagi gak..haha..mula-mula hadiah secret recipe tu lain..tapi lupe nak bawak so di tuka ke benda lain..haha..mula-mula aku dengan jie pegi tepung tawar dia dengan perencah untuk perap ayam..habis berminyak n berbau tangan muka tudung dia..haha..kesian..tapi tak selesai kat situ lagi..aku pulak pegi carik arang..tumbuk jadi debu..letak air..datang kawan aku cadangkan letak minyak..sungguh kejam kat situ..tapi aku letak gak..haha..bancuh elok..tunggu mase bagi mandi la..pe lagi..habis tudung berminyak lagi dan bau arang la..haha..tengok muke birthday girls tu pasrah je..haha..selesai??..belom-belom..tibe masa bergambar ramai-ramai..rancanga seterusnye..arang lagi..haha..buat makeup kat muka dia pulak..nampaknye dia dah semakin pasrah..berserah je..conteng muka dengan arang..haha..ok..yang nie baru selesai..kesian aku tengok..dengan kena rempah ayamnye..mandi air arang nye..makeup denga arang pulak tu..haha..aku minta maaf yea kawan..kate rock..haha..

ok..stop kat mandi manda dulu..haha..ade benda lain nak dicerita kat new post nanti..mals nak sambung kt cnie..ok la..hihi


  






ADIOS

Followers