8/27/11

BOLEH HIDUP KE GAJI RM3000 DI MALAYSIA??

Dalam keghairahan pemimpin-pemimpin kita nak kejar negara maju 2020 nanti duit/harta negara kena la banyakan. sampai harga barang naik melambong sana melambong sini. tapi turunnya harga tak pulak mcam hujan dari langit..haha..kononnya nak kurangkan subsidi. lepas tu mintak rakyat jelata nie ubah cara hidup. tapi cara hidup dorang ade ke berubah.????!!!..lagi satu, kalau gaji korang sekitar rm2000-rm3000 macam mane ek??..layannkan gambar kat bawah..aku lupa pulak dari mane aku dapat gambar nie..sorie owner..hihi
p/s : slogan rakyat didahulukan pencapaian diutamakan yang diwar-warkan pasal yang positif je..yang negatif pulak macam mane. contohnye..harga barang naik..biar rakyat rasa susah dulu..kita kat "atas" nie ok je..janji negara maju 2020..

6 comments:

Farah Awang said...

boleh survive ah
dok ar kt kampong2
jgn gatai nk dok bandar
HAHA

Farah Awang said...

boleh survive ah
dok ar kt kampong2
jgn gatai nk dok bandar
HAHA

InsanBiasa said...

ingat dok kg free semua ke..haha..api air semua byar..makan minum kena beli..lagi mahal..sebb kos pengangkutan dari bandar ke kg2..lagi2 kat srwk nie..cnfme2 hmpir semua lg mahal dr semnnjung..api mahal seposen seunit..dok kat kg kerje ape je ade..hehe

Mrs. Aireen said...

kalo duduk kt bndar,still boleh survive cume life sgt sederhana n myb no entertainment..klo nk entertainment, kna kuar duit skit.. mcm duk kl, kuar je nk kena bayar tol..huhuhu..entertainment kt umah jela =)

Mrs. Aireen said...

mcm i, baru je pindah kt Paka, tganu (small town ) coz ikut my hubby, gaji kitorang berdua rm4000..sederhana sgt life kitorang coz barang kt sini mahal skit coz di kelilingi dgn orng Petronas n mcm2 lagi sykt minyak n kapal..peniaga amik kesempatan taw.. i pnh beli nasi lemak kosong (no more telur )+ sambal kerang =RM3.50..die tulis kt situ rm1.50.. terus up harga bile tgk my hubby pakai baju keje Petronas..suke2 hati je peniaga tu.. life kt "small town" ni sama je macam life i duk kl dulu.. huhuhu...

InsanBiasa said...

haha..sebenarnye mmg boleh survive..tp mmg life tak boleh mcm anggaran dalam pic tu la..dalam pic tu pun dah sederhana dah..tpi kena lagi berjimat..n kena la menabung dari gaji pertama lagi..hihi..

Followers