1/10/11

PENUTUPAN FACEBOKK + TOLONG INGAT AKU JIKA AKU LUPA..(",)

PALO ALTO, California - Khabar angin dalam kalangan pengguna Internet mengenai penutupan laman sosial popular Facebook kini tersebar luas terutamanya menerusi laman sosial Twitter, lapor sebuah akhbar semalam.
Antara mesej yang disampaikan oleh pengguna Twitter adalah seperti: "Facebook bakal ditutup pada Mac 2011? Saya harap tidak."
"Khabar angin adalah Facebook akan ditutup. Tolong jangan beralih kepada Twitter dan jangan rosakkan pengalaman jaringan sosial saya," kata @jjelksboss melalui Twitternya.
Terdapat juga kumpulan yang dibentuk di laman Facebook yang meminta agar laman sosial itu tidak ditutup dengan mesej: "Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011. Adakah terdapat cara lain untuk menghalangnya?"
Pada bulan lepas Yahoo telah mengumumkan bahawa Yahoo Video akan ditutup pada tarikh sama tetapi ia tidak bermaksud semua jaringan di Internet akan turut terhenti.
Dalam perkembangan sama akhbar Weekly World News melaporkan bahawa pengasas laman sosial itu, Mark Zuckerberg, 27, sedang menghadapi tekanan untuk terus menguruskan laman sosial tersebut.
"Facebook sudah di luar kawalan saya dan tekanan menguruskan syarikat ini telah mengganggu hidup saya. Saya perlu hentikannya untuk mengelakkan tekanan ini," jelas Zuckerberg dalam satu sidang media di luar pejabatnya di Palo Alto baru-baru ini.
Dalam satu temu ramah menerusi telefon Zuckerberg memberitahu: "Saya secara peribadi tidak menganggap ia sebuah keputusan besar. Secara jujurnya saya fikir ia (menutup laman Facebook) adalah untuk kebaikan. Tanpa Facebook orang ramai akan keluar dan berjumpa dengan rakan-rakan, itu adalah lebih baik."

MARK ZUCKERBERG


"Saya tidak kisah mengenai wang. Saya hanya mahu kehidupan saya balik," kata Zuckerberg.
Akhbar itu melaporkan Naib Presiden Perhubungan Teknikal Facebook, Avrat Humarthi menjelaskan bahawa bermula 15 Mac ini pengguna tidak lagi akan dapat memasuki akaun Facebook dan meminta pengguna melakukan sesuatu agar semua gambar-gambar kesayangan tidak hilang.
"Seluruh laman web ini akan ditutup pada tarikh itu. Justeru, jika anda tidak mahu gambar-gambar di Facebook hilang, saya nasihatkan agar anda menyimpannya sebelum laman itu ditutup," jelas Humarthi.
Bagaimanapun, akhbar International Business Times melaporkan bahawa khabar angin itu hanya disebarkan melalui laman-laman blog dan tiada laporan daripada mana-mana akhbar arus perdana berhubung penutupan tersebut.
Menurut Lou Kerner dari firma Wedbush Securities, Facebook mempunyai lebih 600 juta pengguna di seluruh dunia dengan 300 pemegang saham..KOSMO..

p/s..kalau facebook nie tutup, bukan dulu ada satu laman sosial yang lebih kurang macam facebook ke??guna je la yang tu kan..hehe..

p/p/s ::aku lupe la nama laman sosial tu ape??haha..ade sape-sape ingat tak??

p/p/p/s::semalam tak dapat nak tengok AJL..tetiba pulakkaunselor call cakap ada budak puteri kena histeria kat asrama..dengar-dengar ana rafali menang..betul ek..dari kes histeria tu, kita jangan lupa pada Pencipta kita..jaga kebersihan diri..jangan nak main permainan puja memuja nie..ok la..kalau aku lupa..tolong ingat aku.(",)..
ADIOS

6 comments:

Anis wax said...

http://facebook-will-not-end-video.blogspot.com/

a n a s t a s y e a said...

tipu je semua tu .. =)
Berita Palsu Facebook DiTutup 15hb Mac 2011

InsanBiasa said...

haha..kalo betul pun pe salahnye kan..

skooz-san said...

arap2 fb di tutup. bia sume org beralih kepada dunia blogger haha !

caliph shuriken said...

investment juta2.. x bole tutup suka2 hati ^^

sabzaini said...

myfrien2u.com an...itu memang sebji cam fb..
eh,tapi dengar kata tak jadi plak..mana stau yg betul ni..

Followers