2/22/10

polis pt raja makan gaji buta??

ape pendapat korang bile tengok polis yang dalam tugas tapi bila jumpa orang tengah main mercun, roket dan yang sama waktu dengan nya buat selamba je..just lalu n tengok macam tu ja..

adekah ini yang di kate kan makan gaji bute??

or memang di benar main mercun masa tahun baru cina

or
memang boleh pun main mercun nie..takde dalam undang2 kate xboleh pun..(kalau takde ape yang keluar dalam berita tangkap sana sini tu..hihi)

yang nie aku tengok masa aku tengok bola kat kedai mamak tadi..kedai sebelah mamak tu siap boleh bakar mercun gantung tu kat tepi kedai yang orang tengah tengok bola..ade ke patut..tau la kedai dia sebelah tu jugak..kalau bakar kat sebelah lain xboleh ke??kalau kena kat orang ke ape ke tadi macam mane??..

yang best nye aku macam tengok bola live je..siap ade bunga api yang orang guna untuk sambut new year or ade ape2 event besar tu..smart giler..haha..

tapi aku tak puas ati bile polis tu selamba je tengok budak tu main mercun..haish..

p/s::yang nie boleh kena ISA gak ke??sebab kutuk polis bukan kutuk k..xnampak tanda tanya kat last word tu..tu tandanya pertanyaan..so jawapannya ialah YA atau TIDAK..haha (aku lupe nak ambik gambar + tak sempat)

p/s lagi: tuka tajuk sebab ade orang xsuke..hihihi..

18 comments:

Syafiq Kadiran said...

dorang da mls da kot...
kalo tankap pon, saman pon, bukan paham pon manusia ni...
sekadar pendapat..

eKyN said...

duet yg haram dimakan..
akan beri kesan dlm kehidupan..

wallahualam~

insanbiasa said...

syapiq::__maybe gak la..p orang tengah ramai tengok..agak2 la nak buat camtu la..ape pandangan orang kat polis..kalo xbuat cmtu pun orang mmg dah pikir gak kan..haha

ekyn::__ape kena dengan haram??xpaham..hihi

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

no comment.. mungkin raya cina je bole?? sebabnya takda lah pulak kes hilang tangan, itu ini,

bila raya aidilfitri.. mesti tangkap, sebab memang mesti ada kes...

agak2 je..tak sure..

eKyN said...

insan biase ni sape...
lohh xkan xpaham lakk..

emm susah r nk explain kat sini
kang xpasal2 kene ISA..huhu.
sndiri pikir le

Bb Hussain said...

rasanya bukan sebab makan gaji buta..tapi diorang dah dapat permission utk malam tadi bakar mercun tapi under kawalan polis..

TerunaGiler said...

kata2 anda sedang diperhatikan.. kah kah kah..

faeznaem said...

ehh... tajuk entry.. polis makan gaji buta?

mind ur word..
nila setitik rosak susu sebelangga..

kerana beberapa polis "tak" buat kerje.. satu profession dipersalahkan.. aparah..

takde polis baru tahu..

saya anak polis.. emak dan bapa.. dua2 polis..

polis.. banyak pecahannya..
panas saya baca entry ni..

*saya bukan nak cari gaduh.. cuma mind ur word..

InsanBiasa said...

ekyn :
tuan blog okies..xpe..buat2 paham je la..haha

zikr :
haha..ade ke cmtu.maybe gak la..haha

bb::
boleh ke cm tu..xde kawaln pun..main ikut suke je tgk..haha

teruna giler:
haha..bukan menuduh k..juz nak share..so..xtakut sangat la walau pun cuak gak nak tulis tadi..haha

faeznaem.:
ko ingt mak bapak ko polis..aku sebhgian drpd polis..p.sorie la.btul gak kate ko..kerana nila setitik rosak susu sebelanga..ok2..tuka tajuk .polis pt raja mkn gaji bute ke??okey x??haha

CiKaLi said...

sblh kms ke??
hoho..

off day kot..

faeznaem said...

http://sayelafaez.blogspot.com/2010/02/mind-ur-word-saudara.html?showComment=1266801629398_AIe9_BFj5yD42INkahLBQFs_eWDK0YaRNYyKQLOJDP40W0ii9egsPmkHKCAUkC0sUUQyTD2V-zT7ApH6VNWhMvKAelC4qU2qG_y9sBMyPKnZ5CfJ9jN6qKKVWY0JtBGt15JAB-GBxlu9OhO_ub6QBaTMP0TmJwBqIPuX5pv7FPUhfsWzd7eRzsgP-szUTw52StYEnyzXQoY5IngY8DqLG9CXSiSb3_0lv4PYBPTIOnAaoxM52JwKKPo#c974106362702878875

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

Lain kali awak buat report jer kat balai polis, ada orang main mercun dekat dengan meja makan awak dan macam membahayakan keselamatan awak juga mungkin dorang akan datang ambil tindakan.

InsanBiasa said...

setakat laporan yang tu dorang xkisah je..sedangkan pihak kami de buat repot budak awam masuk rumah sewa budak U yang tinggl kat luar n pukul budak U kami yang dudk rumah sewa ni n "mereka2" nie suruh selesai kat luar je..

so ape pandangan sedari kalo perkara macam nie berlaku kat sedari??

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

kalau macam kawasan perumahan saya yg masyarakat nya majmuk nih, bila si kristian mnyambut new year sampai tgh malam, ada penduduk telefon ke balai polis mintak tolong pantau. Pastu ada jer anggota polis yang datang bgtau tuan rumah yg smbut new year tuh lps 12 malam musik tak boleh kuat dah.

Dulu pun saya sendiri penah buat report polis pasal kes harta benda kene rosakkan yang terjadi dalam uni, dalam hari yang sama polis berjaya tangkap pihak tak bertanggungjawab. Mula2 pun polis tuh suruh settle kan kat luar jer tapi bila tak boleh settle baru bawak ke balai. Tapi bawak jugak g balai sbb sy nk ke balai.

macam budak yg kene pukul tuh, kenapa bukan die jer yg pegi buat report polis kene belasah. Dah tentu2 polis akan siasat.kan? knape perlu org lain buat report rumah kne ceroboh.

InsanBiasa said...

mmg bwk budak tu skali..skali ngn pengetua tanpa asrama..pastu dorang xnk ambik repot, pengetua bwk kt balai kt bandr pulk la..baru settel..hihhi..

balai sebelum ni balai pekan je..keluarga polis jugak rupenye..hihi..gud job.=)

idayusof. said...

Polis skrg pilh memilih cari mangsa.Kat tmpt akak ni pun ramai yg tak pakai helmet,kekdg polis buat dek jer.Yg dtahannyer mat2 indon n bangla.Pastu mintak duit sbb takde permit,kosongla senang cakap.Pengakuan dr org2 indon sendiri bkn saja2 akak type.

touyakaruma said...

Sama kes macam VCD cetak rompak , keutamaan diberi pada peniaga , diorang tangkap peniaga dan pengedar . Mana ada tangkap pembeli .

FatinSyahirah said...

belum kira polis2 ni rampas mercun2 lepas tu bagi kat anak2 dorang lak. haih.

Followers