12/30/09

sejarah cerita katak..

sebelum aku melelapkan mata..aku nak tunaikan la satu jnji nie dulu..takut esok dah xbangun2 lagi susah lak..p satu je la..
ermm..camne ek nak mule..lau dah berhutang nie susah pulak ase nak bayar..tu la orang kate..berhutang senang..p nak bayar balik tu memang payah..so same la ngn berjanji..tabur janji memang senang..cakap itu ini..p bile part nak tunai kan tu..memang payah la.hihi..
panjang lebar plak tazkirah aku nie..haha..
sebenarnye aku nak cite cikit sal katak ari tu..kan aku de letak n3 sal katak hijau tu kan..so nie n3 yang de kena mengena sal katak tu..p bukan la katak hijau..katak besa je..wane coklat.hihi..
kisah nie bermula time aku g camping ngn pegawai penyelaras aku..kitorang g camping kat air terjun takar melor..tempat nie kecik je..p ok la..cite sal katak nie wujud time aku n geng2 yang same g camping tu mandi air terjun..kitorang g dalam 6 orang termasuk pegawai tu td..
p time mandi nie pegawai kitorang tu balik umah die..sebab umah die x bape jauh dari situ..so kitorang ber5 nie g la mandi..ngn air yang memang sejuk..tengok saje pun dh kecut seluruh badan nie ha..p x mandi rugi lak..dtg jauh2 p x mndi..so bek mandi..haha..
time ngah mandi tu ..kitorang lepak la duduk kat batu..smbil2 tu kaki biar berendam dalam air..separuh badan je atas air..kt kawasan tu gak ade ikan kecik2..so ikan tu akan g gigit la kaki2 yang terendam dalam air tu..macam fish treatment tu..p tu kena bayar..kat cinie free je..haha..sambil ikan gigit2 kaki tu kitorang sembang2 la..macam2 la yang kitorang sembang..sampai part nak balik dah..member yang sorang nie pun ajak la naik..die kate dalam kol 11 kite naik la..kitorang pun ok je..
tiba..tiba..jeng..jeng..jeng...
haha..ase nk tegelak lak..hahaa...gelak lagi..bak kate lumut..lempang kang..haha..kuat tol pengaruh ko nie lumut..ish3..
k2 sambung cite..tiba2..aku terasa cam de benda je bergerak naik atas peha aku..aku ingtkan ikan..rupe2 nye..korang rase ape..aku ase korang dah tau nie..haha..katak???..bukan la..ape la korang nie..yang tu pun xtau..frog la..haha..same la tu..bengong..yes katak..katak tu naik katak peha n badan aku...aku pun ape g..dah la memang geli nak pegang katak nie..muncul lak secara tiba2 katg badan aku memang bukak silat la aku tepis katak tu..haha..sampai aku jatuh kat celah2 batu tempat aku dudk tadi..nasib bek la xtersepit..lau x cnfirm cite nie xde..p cite aku masok wad pulak..haha..
dah aku tepis katak tu..kawan2 aku yang lain pe g..gelak sakan la..dorang kate pe.."tu la ko..sape suruh ko berenang care katak tadi..hahaha"..
memang pun aku de berenang care katak tadi..saje test ape yang aku blaja time kat UM tu..last2 katak lak naik kat badan aku..haha..
so..lepas tu tadi..aku ngn sorang g kawan aku nie meneruskan sesi mandi..haha..p jap je..sebab kitorang nak balik dah..g pun badan dah kecut..air sejuk macam air batu dah..hahaha..
k la..xlarat nak gelak dah..korang jgn nak gelak..kang aku suh lumut lempang kang..haha..lumut kan suke lempang orang..hihi...jgn marah ea lumut..selamat sambut new year kat negeri orang yea..hihi...
aku dah tunai kan satu janji..so janji nak letak gmbar tu lain kali lak..intenet ngh low lagi nie..huhu..sush nak upload gambar..
k
adios

No comments:

Followers